Oppdatering av aldersgrensene for Google Workspace for Education-brukere

Google Workspace for Education-brukere under 18 år mister tilgangen til Google Ads 7. september 2021 eller senere.

Administratorer for Google Workspace for Education-kontoer kan nå informere Google om kontoeiere som er under 18 år.

Hvis administratoren din forteller oss at du er under 18 år, mister du tilgangen til Google Ads 7. september 2021 eller senere, i tråd med aldersgrensene for Google Ads-kontoer.

Hvis du mister tilgangen til Google Ads-kontoen, kan du ikke lenger

• invitere, fjerne eller på annen måte administrere brukere
  • oppdatere noen betalingsinnstillinger
  • endre betalingsrelatert informasjon

Hvis du er administrator for en Google Ads-konto, må du passe på at du laster ned eventuelle kampanjedata du trenger, før 1. september.

Du kan finne mer informasjon om dette på siden vår med vanlige spørsmål.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan identifiserer Google brukere under 18 år?

Google samarbeider med kontoadministratorer for å finne ut hvilke brukere som er under 18 år. Brukere merket som mindreårige av administratorene sine mister tilgangen til Google Ads. Du finner mer informasjon om dette her.

2. Hvorfor lar ikke Google brukere under 18 år få tilgang til Google Ads?

Google Ads tillater ikke personer under 18 år å bruke Google Ads. Du finner flere detaljer her: aldersgrensene for Google Ads-kontoer.

3. Hva skjer med Google Ads-kontoen hvis alle brukerne er under 18 år?

Hvis alle brukerne av en Google Ads-konto er under 18 år og kontoen ikke har noen administrator, blir kontoen sperret. Brukerne kan da ikke se kampanjeinformasjon, oppdatere innstillinger eller administrere brukere. Når den inneværende faktureringssyklusen er over, slutter vi å vise annonser fra aktive kampanjer for å forhindre at nye kostnader påløper. Du blir heller ikke automatisk fakturert for Google-annonser i fremtidige faktureringssykluser.

4. Hva skjer hvis enkelte av brukerne av Google Ads-kontoen er over 18 år?

Kontoen blir ikke sperret, men brukere under 18 år mister tilgangen til Google Ads 7. september 2021. Annonsene dine blir fortsatt vist, og kontoen blir fortsatt fakturert.

Vi anbefaler at minst én bruker over 18 år gis administratorrettigheter i denne kontoen, slik at hen kan fortsette å administrere kontoen. Etter 7. september 2021 kan ikke brukere under 18 år administrere brukertillatelser. Hvis i tillegg betalingsprofilen til Google Ads-kontoen er tilknyttet en bruker under 18 år, blir det ikke lenger vist annonser, og faktureringen avsluttes etter den inneværende syklusen. Kontoen blir imidlertid ikke sperret. Hvis du er i denne situasjonen, kan du kontakte oss for å få overført betalingsprofilen til Google Ads-kontoen din.

5. Hva kan jeg gjøre for å se betalingsopplysningene våre dersom kontoen vår sperres?

Hvis du mottar denne e-posten, kan du oppdatere betalingsinnstillingene etter behov. Hvis kontoen allerede er sperret, kan du kontakte oss for å få oppdatert betalingsopplysningene.

6. Blir jeg fortsatt fakturert hvis Google Ads-kontoen vår er sperret?

Nei, faktureringen stopper så fort den nåværende faktureringssyklusen er over. Google slutter dessuten å vise annonsene dine, slik at det ikke påløper nye kostnader i den neste faktureringssyklusen.

7. Hva bør jeg gjøre når jeg mottar denne e-posten?

Så fort du mottar e-posten, bør du gjøre følgende:

1. Last ned all kampanjerelatert informasjon, spesielt hvis du er administratorbruker av denne Google Ads-kontoen.
  2. Oppdater gjenopprettingsenhetene dine, slik at andre brukere over 18 år fortsatt har tilgang til kontoen.
  3. Oppdater betalingsinnstillingene etter behov.

8. Hvordan kan jeg finne ut om brukerkontoen min blir sperret?

Vi anbefaler at du kontakter en administratorbruker av Google Workspace for Education-kontoen din. En administratorbruker av kontoen avgjør hvilke brukere som er merket som under 18 år.

9. Jeg er over 18 år og kan dokumentere alderen min. Hvordan kan jeg anke avgjørelsen om kontosuspensjon eller opphevet kontotilgang?

Google Workspace for Education-kontoen din administreres av administratoren din. Hvis du har spørsmål om tilgang til kontoen din, kan du rette dem til administratoren. Hvem er administratoren min?