Updates van de minimumleeftijd voor gebruikers van Google Workspace for Education

Gebruikers van Google Workspace for Education die jonger zijn dan 18 jaar, hebben op of na 7 september 2021 geen toegang meer tot Google Ads.

Beheerders van Google Workspace for Education-accounts kunnen Google nu laten weten of een account eigendom is van iemand die jonger is dan 18 jaar.

Als uw beheerder aangeeft dat de accountgebruiker jonger is dan 18, heeft u op of na 7 september 2021 geen toegang meer tot Google Ads, in overeenstemming met de minimum leeftijd voor Google Ads.

Als u geen toegang meer heeft tot het Google Ads-account, kunt u dit niet meer doen:

• Gebruikers uitnodigen, verwijderen of op andere manieren beheren
  • Eventuele betaalinstellingen updaten
  • Aan betalingen gerelateerde gegevens bewerken

Download alle campagnegegevens vóór 1 september als u de beheerder van het Google Ads-account bent.

Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

1. Hoe stelt Google vast of gebruikers jonger zijn dan 18 jaar?

Google werkt samen met accountbeheerders om te achterhalen welke gebruikers jonger zijn dan 18 jaar. Gebruikers die door hun beheerder zijn gelabeld, raken de toegang tot Google Ads kwijt. Meer informatie vindt u hier.

2. Waarom geeft Google gebruikers jonger dan 18 jaar geen toegang tot Google Ads?

Google Ads geeft gebruikers jonger dan 18 jaar geen toegang tot Google Ads. Meer informatie vindt u hier: Minimum leeftijdsvereisten voor Google Ads.

3. Wat gebeurt er met het Google Ads-account als alle gebruikers jonger zijn dan 18 jaar?

Als alle gebruikers van een Google Ads-account jonger zijn dan 18 jaar en het account geen beheerder heeft, wordt het account opgeschort. Gebruikers hebben dan geen toegang meer tot campagnegegevens, kunnen geen instellingen meer wijzigen en geen gebruikers meer beheren. Zodra de huidige betaalcyclus is afgelopen, worden er geen actieve campagnes meer weergegeven om te voorkomen dat er extra kosten in rekening worden gebracht. In toekomstige betaalcycli worden er niet meer automatisch kosten in rekening gebracht voor Google Ads.

4. Wat gebeurt er als bepaalde gebruikers op het Google Ads-account ouder zijn dan 18 jaar?

Het account wordt dan niet opgeschort. Gebruikers jonger dan 18 jaar hebben met ingang van 7 september 2021 geen toegang meer tot Google Ads. Uw advertenties worden nog steeds getoond en uw account wordt nog steeds gefactureerd.

We raden u aan ten minste 1 gebruiker ouder dan 18 jaar beheerdersrechten voor dit account te geven, zodat deze het account kan blijven beheren. Na 7 september 2021 kunnen gebruikers onder de 18 jaar geen gebruikersrechten meer beheren. Als het betalingsprofiel van het Google Ads-account wordt gekoppeld aan een gebruiker jonger dan 18 jaar, worden advertenties bovendien niet meer getoond en stopt de facturering na de huidige cyclus. Het account wordt niet opgeschort. In dat geval kunt u contact met ons opnemen om het betalingsprofiel van uw Google Ads-account over te zetten.

5. Wat kan ik doen om toegang te krijgen tot onze betalingsgegevens als ons account is opgeschort?

Als u deze e-mail krijgt, moet u de betaalinstellingen updaten. Als uw account al is opgeschort, kunt u contact met ons opnemen om uw betalingsgegevens te updaten.

6. Moet ik nog steeds betalen als ons Google Ads-account is opgeschort?

Nee, de facturering stopt zodra de huidige betaalcyclus is afgelopen. Google stopt ook met de weergave van uw advertenties zodat er geen extra kosten worden gemaakt in de volgende betaalcyclus.

7. Wat moet ik doen als ik deze e-mail krijg?

Zodra u deze e-mail krijgt, moet u dit doen:

1. Download alle informatie over de campagne, met name als u een beheerder van dit Google Ads-account bent.
  2. Update uw herstelapparaten zodat andere gebruikers van 18 jaar en ouder nog steeds toegang hebben tot dit account.
  3. Update zo nodig uw betaalinstellingen.

8. Hoe weet ik of mijn gebruikersaccount wordt opgeschort?

We raden u aan contact op te nemen met een beheerder van het Google Workspace for Education-account. Een beheerder voor uw account bepaalt welke gebruikers worden gelabeld als gebruikers jonger dan 18 jaar.

9. Ik ben ouder dan 18 jaar en kan bewijs van mijn leeftijd leveren. Hoe maak ik bezwaar tegen de opschorting van mijn account(toegang)?

Uw Google Workspace for Education-account wordt beheerd door uw beheerder. Als u vragen heeft over toegang tot uw account, neemt u contact op met uw beheerder.Wie is mijn beheerder?