Päivityksiä Google Workspace for Education ‐työkaluja käyttävien ikärajoituksiin

Google Workspace for Educationin alle 18-vuotiaat käyttäjät menettävät pääsyn Google Adsiin 7.9.2021 tai sen jälkeen.

Google Workspace for Education ‐tilien järjestelmänvalvojat voivat nyt tehdä Googlelle ilmoituksen alle 18-vuotiaiden omistamista tileistä.

Jos järjestelmänvalvojasi ilmoittaa sinut alle 18-vuotiaaksi tilinomistajaksi, menetät pääsyn Google Adsiin 7.9.2021 tai sen jälkeen Google Adsin ikärajoitusten mukaisesti.

Jos menetät pääsyn Google Ads ‐tilille, et voi enää

• kutsua, poistaa tai muulla tavoin hallinnoida käyttäjiä
  • muuttaa mitään maksuasetuksia
  • muokata maksuihin liittyviä tietoja.

Jos olet Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvoja, lataa kaikki tarvitsemasi kampanjadata ennen 1. syyskuuta.

Saat lisätietoa alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä.

Usein kysyttyä

1. Miten Google tunnistaa alle 18-vuotiaat käyttäjät?

Google tekee yhteistyötä tilien järjestelmänvalvojien kanssa selvittääkseen, ketkä käyttäjät ovat alle 18-vuotiaita. Käyttäjät, joille järjestelmänvalvojat ovat lisänneet merkinnän, menettävät pääsyn Google Adsiin. Voit lukea lisää täältä.

2. Miksi Google ei salli alle 18-vuotiaille käyttäjille pääsyä Google Adsiin?

Google Ads ei salli alle 18-vuotiaille käyttäjille pääsyä Google Adsiin. Voit lukea lisää artikkelista Google Adsin ikärajoitukset.

3. Mitä Google Ads ‑tilille tapahtuu, jos kaikki käyttäjät ovat alle 18-vuotiaita?

Jos kaikki Google Ads ‐tilin käyttäjät ovat alle 18-vuotiaita eikä tilillä ole hallinnoijaa, tili jäädytetään. Käyttäjillä ei ole käyttäjähallintaoikeuksia eikä pääsyä kampanjan tietoihin, eivätkä he voi päivittää asetuksia. Kun nykyinen laskutusjakso on päättynyt, aktiivisten kampanjoiden mainokset lakkaavat näkymästä, jotta sinulle ei kerry lisäveloituksia. Sinua ei myöskään laskuteta automaattisesti Google Ads ‑mainoksista tulevilla laskutusjaksoilla.

4. Mitä tapahtuu, jos osa Google Ads ‐tilin käyttäjistä on yli 18-vuotiaita?

Tiliä ei jäädytetä. Alle 18-vuotiaat käyttäjät menettävät pääsyn Google Adsiin 7.9.2021. Mainoksesi näkyvät edelleen, ja tilisi laskutus jatkuu.

Suosittelemme, että vähintään yhdelle yli 18-vuotiaalle käyttäjälle annetaan tämän tilin järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta hän voi jatkossa hoitaa tiliä. 7.9.2021 jälkeen alle 18-vuotiaat käyttäjät eivät voi tehdä muutoksia käyttäjälupiin. Jos Google Ads ‐tilin maksuprofiili on linkitetty alle 18-vuotiaaseen käyttäjään, mainokset lakkaavat näkymästä ja laskutus loppuu kuluvan laskutusjakson jälkeen. Tiliä ei kuitenkaan jäädytetä. Tässä tapauksessa voit ottaa meihin yhteyttä Google Ads ‐tilisi maksuprofiilin siirtämiseksi.

5. Mitä voin tehdä päästäkseni maksutietoihimme, jos tilimme on jäädytetty?

Jos saat tämän sähköpostin, päivitä maksuasetuksesi tarpeen mukaan. Jos tilisi on jo jäädytetty, voit ottaa meihin yhteyttä ja pyytää maksutietojesi päivittämistä.

6. Laskutetaanko minua edelleen, kun mainostilimme on jäädytetty?

Ei. Laskutus loppuu heti, kun kuluva laskutusjakso on päättynyt. Google lopettaa myös mainostesi näyttämisen, jotta seuraavalta laskutusjaksolta ei kerry lisäveloituksia.

7. Mitä teen, kun saan tämän sähköpostin?

Kun olet saanut tämän sähköpostin, tee näin:

1. Lataa kaikki kampanjaan liittyvät tiedot, etenkin jos olet tämän Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja.
  2. Päivitä palautuslaitteesi, jotta muilla yli 18-vuotiailla käyttäjillä on edelleen pääsy tälle tilille.
  3. Päivitä maksuasetukset tarpeen mukaan.

8. Mistä tiedän, jäädytetäänkö käyttäjätilini?

Suosittelemme, että otat yhteyttä Google Workspace for Education ‑tilisi järjestelmänvalvojaan. Tilisi järjestelmänvalvoja päättää, ketkä merkitään alle 18-vuotiaiksi käyttäjiksi.

9. Olen yli 18-vuotias ja voin todistaa ikäni. Miten voin tehdä valituksen tilille pääsyn menettämisestä tai tilin jäädytyksestä?

Google Workspace for Education ‑tiliäsi hoitaa järjestelmänvalvoja. Jos sinulla on tilisi pääsyoikeuksiin liittyvää kysyttävää, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi. Katso, miten voit selvittää tilisi järjestelmänvalvojan