Funktioner som hjälper dig att skapa en framgångsrik kampanj

Huvudbild för hur du skapar en framgångsrik kampanj.

Obs! De nya funktionerna som beskrivs i den här artikeln lanseras vid olika tidpunkter för olika kampanjtyper. Om någon av funktionerna saknas för din kampanjtyp betyder det att den inte har lanserats för kampanjtypen ännu men kommer att lanseras inom kort.

Eftersom Google löpande förbättrar onboardingupplevelsen kan arbetsflödet variera något för nya användare och befintliga Google Ads-konton. Den här sidan kommer att uppdateras med mer information under 2023.

Optimera din kampanj medan du skapar den.

Ikon för navigeringsmeny

Navigeringsmeny för kampanjer: Navigera enkelt mellan stegen och se en översikt över förloppet. Menyn visar eventuella varningar utifrån dina inställningar av inriktning, budgivning, budget, annonsmaterial och annat.

ikon för statuskontroller

Statuskontroller för kampanjer: Medan du skapar din kampanj kan du få användbar vägledning utifrån dina inställningar. Statuskontrollerna kan indikera problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan visa annonser.

ikon för prognoser

Kampanjprognoser: Visas i den högra panelen och ger resultatuppskattningar utifrån dina inställningar för inriktning, budgivning, budget, annonsmaterial och annat.

ikon för kampanjgranskning

Kampanjgranskning: Du kan granska alla dina inställningar på sidan Granska. Där kan du få aviseringar om problem som behöver åtgärdas innan du kan skicka in din kampanj.

ikon för kampanjutkast

Kampanjutkast: Kampanjer som fortfarande är preliminära sparas som utkast. Du kan göra en preliminär kampanj aktiv när som helst, förutsatt att du har åtgärdat eventuella problem med kampanjinställningarna.
  Om ditt företag: För nya Google Ads-konton kan Google begära information om ditt företag i förväg, till exempel företagsnamnet och webbadressen, innan du skapar en kampanj. Informationen används för att vägleda dig i det automatiska arbetsflödet och hjälpa dig att snabbt komma igång med Google Ads.

Navigeringsmeny för kampanjer

Navigera enkelt mellan stegen och se en översikt över förloppet. Menyn visar vägledning utifrån dina inställningar av inriktning, budgivning, budget och annat.

Statuskontroller för kampanjer

Medan du skapar din kampanj får du användbar vägledning utifrån dina inställningar av inriktning, budgivning, budget och annat. Det kan hjälpa dig att optimera kampanjresultatet och se till att din kampanj kan visa annonser.

Statuskontroller som kan förbättra din kampanj:

1. Din konverteringspotential kan bli begränsad på grund av dina nuvarande budgetval (betatestas för närvarande)

Bilden visar en rekommendation om statuskontroll för begränsade konverteringar i Google Ads.

Vissa annonsörer kan se ett meddelande som detta med specifika siffror om sin kampanj. Det betyder att vi förutser att en ökning av budgeten kan ge bättre kampanjresultat med en oförändrad målkostnad per konvertering. Prognosen bygger på indata som nuvarande kampanjinställningar och konverteringshistorik.

Föreslagen åtgärd: Öka budgeten för att utöka din möjliga målgrupp och få fler konverteringar. Meddelandet anger den budgetökning som kan generera fler konverteringar.

2. Målgruppsinriktningen är för snäv

Bilden visar en rekommendation om statuskontroll för snäv målgruppsinriktning i Google Ads.

Om du ser det här meddelandet beror det på att dina inriktningsinställningar är så snäva att det bara finns ett begränsat antal potentiella kunder som kan se dina annonser.

Föreslagen åtgärd: Aktivera optimerad inriktning för att enkelt nå nya och relevanta målgrupper som är mest benägna att konvertera utifrån dina annonseringsmål. Du kan även ta bort och redigera vissa av dina inställningar för målgruppsinriktning.

3. Din budgivning och andra inställningar hindrar dig från att maximera din angivna budget

Exempel på statuskontroller som påminner dig om att ställa in bud och målgruppsinriktning för att utnyttja din budget bättre:

Bilden visar en rekommendation om hälsokontroll för att maximera din budget med optimerad inriktning i Google Ads.
Bilden visar en rekommendation om statuskontroll för att maximera din budget med en budhöjning i Google Ads.

Föreslagen åtgärd: Höj ditt bud för att utnyttja budgeten på bästa möjliga sätt. (Meddelandet anger ett bud som kan maximera din specifika budget.) Aktivera optimerad inriktning för att enkelt nå nya och relevanta målgrupper som är mest benägna att konvertera utifrån dina annonseringsmål. Du kan även se ett förslag om att använda budstrategin Maximera konverteringar i stället för din nuvarande budstrategi.

Kampanjprognoser

Representation of forecast user interface that emphasizes Available weekly impressions and Estimated weekly performance

Kampanjprognoserna visar resultatuppskattningar baserat på dina inställningar för budget, inriktning, budgivning och annat. Prognoserna visas längst till höger i kolumnen och uppdateras allteftersom du skapar kampanjen.

Uppskattningarna bör återspegla dina annonseringsmål. Om de inte gör det kan du överväga att uppdatera kampanjens inriktning, budget, budgivning och andra inställningar så att den stämmer överens med dina mål.

Kampanjgranskning

Du kan granska alla dina inställningar på sidan Granska.

Här kan du åtgärda potentiella problem. Gör det genom att klicka på Åtgärda det.

Obs! Om du får en avisering om ett problem som förhindrar att kampanjen publiceras kan du inte publicera den förrän du har åtgärdat problemet.

Kampanjutkast

Kampanjer som fortfarande är preliminära sparas som utkast. Du kan göra en preliminär kampanj aktiv när som helst, förutsatt att du har åtgärdat eventuella problem med kampanjinställningarna.

När du skapar en ny kampanj kan du välja ett befintligt utkast eller börja utan ett utkast.

Anvisningar

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på Nya kampanjer i standardvyn Översikt.
  3. Välj Återuppta kampanjutkast.
  4. Klicka på utkastet som du vill fortsätta skapa eller publicera i menyn med utkast.

Ta reda på vad andra användare tycker om de nya funktionerna

Delta i diskussionen i Google Ads-forumet