Functies om een succesvolle campagne te maken

Hero-afbeelding voor het maken van een succesvolle campagne

Opmerking: De nieuwe functies die in dit artikel worden besproken, worden voor verschillende campagnetypen op verschillende momenten gelanceerd. Als een van deze functies voor uw campagnetype ontbreekt, is de functie nog niet voor dat campagnetype gelanceerd maar gebeurt dat binnenkort.

Aangezien Google de introductie voortdurend verbetert, kan de workflow iets anders zijn voor nieuwe gebruikers en bestaande Google Ads-accounts. In 2023 wordt deze pagina geüpdatet met meer informatie.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt.

Icoon voor navigatiemenu

Navigatiemenu voor campagnes: Navigeer makkelijk tussen stappen en bekijk uw voortgang. In het menu worden eventuele waarschuwingen gemarkeerd op basis van uw selecties voor targeting, bieden, budget, advertentiemateriaal en andere instellingen.

Icoon Statuschecks

Statuschecks voor campagnes: Terwijl u een campagne maakt, kunt u nuttig advies krijgen op basis van uw selecties. Deze statuschecks kunnen problemen uitlichten die tot slechtere prestaties zouden kunnen leiden of die groot genoeg zijn om de advertentieweergave te blokkeren.

Icoon voor prognoses

Campagneprognoses: Deze komen in het rechterdeelvenster te staan en geven prestatieschattingen op basis van uw selecties voor targeting, bieden, budget, advertentiemateriaal en andere instellingen.

icoon voor campagnebeoordeling

Campagnebeoordeling: U kunt al uw instellingen nog eens nalopen op de controlepagina. U kunt daar meldingen krijgen van problemen die u moet oplossen om uw campagne in te dienen.

icoon voor campagneconcepten

Concepten van uw campagne: Campagnes die nog in de conceptfase zijn, worden opgeslagen als concepten. U kunt op elk gewenst moment de status van een campagne wijzigen van de conceptfase naar advertentieweergave, zolang eventuele problemen met uw campagne-instellingen zijn opgelost.
  Over uw bedrijf: Bij nieuwe Google Ads-accounts kan Google u om informatie over uw bedrijf vragen voordat u een campagne maakt, zoals de bedrijfsnaam en de URL. We gebruiken deze informatie om u door de geautomatiseerde workflow te leiden en ervoor te zorgen dat u snel aan de slag kunt met Google Ads.

Navigatiemenu voor campagnes

Gebruik het navigatiemenu voor campagnes om makkelijk tussen stappen te navigeren en uw voortgang te zien. Het menu vermeldt eventueel advies op basis van uw selecties voor targeting, bieden, budget en andere instellingen.

Statuschecks voor campagnes

Terwijl u uw campagne maakt, krijgt u nuttig advies op basis van uw selecties voor targeting, biedingen, budget en andere instellingen waarmee u uw campagneprestaties kunt optimaliseren en kunt zorgen dat uw campagne kan worden getoond.

Statuschecks die invloed kunnen hebben op uw campagne:

1. Uw conversiepotentieel wordt misschien beperkt door uw huidige budgetselecties (in bèta)

Deze afbeelding toont een aanbeveling van de statuscheck voor beperkte conversies in Google Ads.

Sommige adverteerders krijgen misschien een opmerking als deze, met specifieke cijfers die van toepassing zijn op hun campagne. Dit betekent dat we voorspellen dat een verhoging van het budget kan leiden tot een succesvollere campagne, terwijl de doelkosten per conversie ongewijzigd kunnen blijven. We doen deze voorspelling op basis van invoer zoals de huidige campagne-instellingen en conversiegeschiedenis.

Wat u moet doen: Verhoog uw budget om het bereik in uw doelgroepbereik te vergroten en het aantal conversies te verhogen. In de melding wordt de budgetverhoging aangegeven die tot een hoger aantal conversies kan leiden.

2. Het bereik van uw doelgroeptargeting is te beperkt

Deze afbeelding toont een aanbeveling van de statuscheck voor beperkte doelgroeptargeting in Google Ads.

Als u deze melding krijgt, komt dit omdat uw targetinginstellingen zo beperkt zijn dat er maar een beperkt aantal potentiële klanten is dat uw advertenties kan ontdekken.

Wat u moet doen: Zet geoptimaliseerde targeting aan om nieuwe en relevante doelgroepen te bereiken waarbij de kans op conversie het grootst is op basis van uw advertentiedoelen. U kunt ook enkele van uw selecties voor doelgroeptargeting verwijderen en bewerken.

3. Uw biedingen en andere instellingen verhinderen dat u het door u ingestelde budget maximaliseert

Statuschecks die u eraan herinneren biedingen en doelgroeptargeting in te stellen die beter gebruikmaken van uw budget, zijn onder andere:

Deze afbeelding toont een aanbeveling van de statuscheck om uw budget te maximaliseren met geoptimaliseerde targeting in Google Ads.
Deze afbeelding toont een aanbeveling van de statuscheck om uw budget te maximaliseren met een bodverhoging in Google Ads.

Wat u moet doen: Verhoog uw bod om uw budget optimaal te benutten (in de melding wordt een bod aangegeven waarmee uw specifieke budget kan worden gemaximaliseerd) en zet geoptimaliseerde targeting aan om naadloos nieuwe en relevante doelgroepen te bereiken waarbij de kans op conversie het grootst is op basis van uw advertentiedoelen. U krijgt misschien ook een suggestie om de biedstrategie Aantal conversies maximaliseren te gebruiken in plaats van de biedstrategie die u momenteel gebruikt.

Campagneprognoses

Representation of forecast user interface that emphasizes Available weekly impressions and Estimated weekly performance

Campagneprognoses geven prestatieschattingen op basis van het budget dat u toewijst en de selecties voor targeting, biedingen en andere instellingen die u maakt voor een campagne. Prognoses worden weergegeven in de kolom helemaal rechts en worden geüpdatet terwijl u de campagne maakt.

Schattingen moeten uw advertentiedoelen weerspiegelen. Als dat niet zo is, kunt u de targeting, het budget, de biedingen en andere instellingen van de campagne updaten zodat deze aansluiten bij uw doelen.

Campagnebeoordeling

Op de controlepagina kunt u alle instellingen nog eens nalopen

en mogelijke problemen oplossen. Klik hiervoor op Oplossen.

Opmerking: Als u uitleg krijgt over een probleem dat publicatie van een campagne voorkomt, moet u het probleem oplossen om de campagne te kunnen publiceren.

Campagneconcepten

Campagnes die nog in de conceptfase zijn, worden opgeslagen als concepten. U kunt op elk gewenst moment de status van een campagne wijzigen van de conceptfase naar advertentieweergave, zolang eventuele problemen met uw campagne-instellingen zijn opgelost.

Als u een nieuwe campagne maakt, kunt u een bestaand concept selecteren of beginnen zonder een bestaand concept te gebruiken.

Instructies:

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in de standaardweergave Overzicht op de knop Nieuwe campagne.
  3. Selecteer Campagneconcept hervatten.
  4. Klik in het menu Concepten op het concept dat u wilt hervatten of publiceren.

Ontdek wat andere gebruikers zeggen over de nieuwe functies

Neem deel aan het gesprek in de Google Ads-community