Åtgärda Google Ads-videokampanjer som inte körs eller som har låg trafik

Ibland kanske du märker att dina videokampanjer inte får exponeringar eller slutar att visas. I denna artikel beskriver vi några vanliga (och mindre vanliga) anledningar till att dina videokampanjer inte visas. Vi kan inte gå igenom alla de problem som möjligen kan leda till att annonser inte visas, men vi beskriver de vanligaste.

Använda diagnostiska insikter för att ta reda på varför kampanjen inte visas

Diagnostikinsikter visar problem som kan begränsa kampanjens möjlighet att visas. Diagnostikinsikter ger även rekommendationer för hur du löser problemen. Läs mer om diagnostikinsikter.

Exempel: En annonsör har inte fått några konverteringar eller någon trafik efter att ha skapat en kampanj. Hen använder diagnostikinsikter och upptäcker att kampanjen inte visas eftersom tillgångarna inte har godkänts. Det finns även en rekommendation om att åtgärda dessa avvisade tillgångar.

Innehåll

Kontrollera detta i ditt konto först

Datumintervallet i Google Ads

Google Ads visar resultatdata för det datumintervall du väljer. Se till att kampanjens start- och slutdatum ingår i datumintervallet. Tänk på att de förkonfigurerade inställningarna för datumintervall (till exempel Senaste sju dagarna) inte inkluderar dagens datum. Läs mer om datumintervall i Google Ads.

Ditt Google Ads-kontos status

Om kontot är avstängt eller om du har ett faktureringsproblem på kontot kan du inte visa dina annonser förrän problemet är löst. Tänk på att om andra kampanjer i ditt konto är aktiva behöver du inte kontrollera ditt Google Ads-kontos status.

Har ditt konto stängts av? Överklaga en avstängning av ditt konto.

Har du ett faktureringsproblem? Åtgärda en avvisad betalning i Google Ads.

Kontobudgetar kan också påverka visningen av dina kampanjer. Kontobudgetar är tillgängliga om du betalar med månadsvis fakturering och fungerar endast som en utgiftsgräns för alla dina kampanjer. Om de totala kampanjkostnaderna uppgår till det angivna beloppet före slutdatumet upphör alla annonser i kontot att visas.

Kampanjens startdatum

Om kampanjens startdatum ligger i framtiden ser du inga exponeringar förrän kampanjen startar.

Kampanjens totala budget

Om du använder en kampanjs totala budget (i stället för en daglig budget) bör du kontrollera att hela budgeten inte har förbrukats. Om hela budgeten har förbrukats får kampanjen inga fler exponeringar eftersom den inte längre körs.

Annonsgranskning

När du har skapat, redigerat eller återupptagit en kampanj kan det ta lite tid innan annonsen börjar visas. Tänk på följande:

• De flesta annonser granskas inom en arbetsdag. Ibland kan det ta längre tid om annonsen behöver en mer ingående granskning.
  • Om din annons undergår granskning i mer än två arbetsdagar kan du kontakta oss för mer information.
  • Google förbehåller sig rätten att prioritera annonsgranskningar eller omgranskningar för att säkerställa den övergripande stabiliteten i systemdriften, eller att tillfälligt begränsa annonsvisningen för att säkerställa efterlevnad av våra policyer.

Försenad annonsvisning eller rapportering

I allmänhet bör kampanjen börja visas eller visa resultat inom en dag. Kontakta oss om du fortfarande inte ser några resultat efter tre arbetsdagar och inte upptäcker några av de problem som nämns i denna artikel.

Du kan använda din ändringshistorik för att se när du skapade kampanjen och när annonserna godkändes för att se hur lång tid som har gått sedan kampanjen lanserades.

Fem vanliga orsaker

1. Annonsen han en annan status än Kvalificerad

Annonser som är starkt eller måttligt begränsade kan inte visas på YouTube och hos Googles videopartner.

Läs mer om att annonsen han en annan status än Kvalificerad.

2. Ditt bud är för lågt

Även om det är möjligt att visa annonser med ett lågt bud vinner du inte lika många auktioner och det kan hända att du inte får några exponeringar.

Läs mer om att ditt bud är för lågt.

3. Din budget är för låg eller budet ligger för nära budgeten

En låg budget kan begränsa videokampanjens resultat.

Läs mer om att budgeten är för låg eller budet ligger för nära budgeten.

4. Inriktningsstrategin är för komplicerad

Du kanske tänker att inriktning på en viss YouTube-kanal eller en kombination av olika typer av inriktningar gör att du kan nå din målgrupp, men det kan i själva verket göra att du begränsar din totala målgrupp.

Läs mer om för komplicerad inriktning.

5. Det kan finnas problem din remarketinglista

Kontrollera remarketinglistan för att se om det finns potentiella problem som kan förhindra att annonserna visas.

Läs mer om problem med din remarketinglista.

Andra överväganden

Om kampanjresultatet avslutas oväntat

Överväg att göra ändringar i kampanjen

Om du har sänkt budet, begränsat inriktningen eller ändrat något annat i kampanjens inställningar kan det göra att kampanjen inte ger lika bra resultat som tidigare. Om du vill se när ändringar gjordes i kampanjen kan du titta på ändringshistoriken och sedan ångra ändringar du gjort tidigare.

Jämför kampanjbudgeten med annonsgruppsutgifterna

Kontrollera den dagliga budgeten för hela kampanjen om en annonsgrupp i din kampanj slutar visas medan andra annonsgrupper visas som de ska. Om andra annonsgrupper förbrukar den dagliga budgeten kan en annonsgrupp sluta visas.

En del annonser har noll visningar i Google Ads-rapporterna

Alla videoannonsformat kan inte öka antalet betalda visningar som du ser i Google Ads, bland annat bumperannonser och inte överhoppningsbara in stream-annonser. Om du fortfarande ser exponeringar av dina videoannonser visas kampanjen som förväntat.

Överhoppningsbara in stream-annonser som är kortare än tio sekunder ökar antalet visningar i Google Ads men inte på videons visningssida på YouTube eller i YouTube Analytics.