Slik løser du problemer som fører til at Google Ads-videokampanjer ikke kjøres eller får lav trafikk

Fra tid til annen kan du oppleve at annonsene i videokampanjene dine ikke blir vist. I denne artikkelen skal vi se nærmere på vanlige (og mer uvanlige) årsaker til at annonser i videokampanjer ikke vises. Vi dekker ikke alle mulige problemer som kan føre til at annonseleveringen stoppes, men vi beskriver de vanligste problemene.

Bruk diagnoseinnsikt for å finne ut hvorfor kampanjer ikke vises

Med diagnoseinnsikt fremheves problemer som kan begrense kampanjenes muligheter for å vises. I diagnoseinnsikten får du også anbefalinger om hvordan du løser disse problemene. Finn ut mer om diagnoseinnsikt.

Eksempel: En annonsør har verken fått trafikk eller konverteringer etter at hen opprettet og aktiverte en kampanje. Men ut fra diagnoseinnsikt ser hen at annonsene i kampanjen ikke kjøres fordi elementene i dem er avvist. I tillegg blir hen anbefalt å korrigere disse avviste elementene.

I denne artikkelen

Sjekk først disse elementene i kontoen din

Datoperioden i Google Ads

Google Ads viser deg resultatdata for datoperioden du velger. Sørg for at angitt datoperiode omfatter kampanjens start- og sluttdato. Vær oppmerksom på at de forhåndskonfigurerte innstillingene for datoperiode (f.eks. «Siste sju dager») ikke inkluderer dagens dato. Finn ut mer om datoperioder i Google Ads.

Statusen for Google Ads-kontoen din

Hvis kontoen din er sperret eller du har et faktureringsproblem i kontoen, får du ikke vist annonser før problemet er løst. Husk at hvis andre kampanjer i Google Ads-kontoen kjøres, trenger du ikke å sjekke kontostatusen (for den er da OK).

Er kontoen din sperret? Du kan anke avgjørelser om kontosuspensjoner.

Har du faktureringsproblemer? Sånn kan du løse problemer med avviste betalinger i Google Ads.

Kontobudsjetter kan også ha innvirkning på hvorvidt annonsene i kampanjene dine kan vises. Du kan benytte deg av kontobudsjetter, som i prinsippet bare er et månedlig kostnadstak for alle kampanjene dine, dersom du betaler via månedlig fakturering. Hvis de totale kampanjekostnadene dine når det aktuelle beløpet i kontobudsjettet før sluttdatoen du har angitt, avsluttes visningen av alle annonsene i kontoen.

Startdatoen til kampanjen din

Hvis startdatoen for kampanjen er i fremtiden, blir det ikke registrert visninger før kampanjen starter.

Totalbudsjettet for kampanjen din

Hvis du bruker et totalbudsjett i kampanjen (altså ikke et dagsbudsjett), må du påse at budsjettet ikke er oppbrukt. Uten ledige budsjettmidler kan ikke kampanjen kjøres lenger, og da får du heller ingen nye visninger.

Evaluering av annonser

Etter at du har opprettet en ny kampanje eller endret eller gjenopptatt kjøringen av en eksisterende kampanje, kan det ta noe tid før annonsene vises. Vær oppmerksom på følgende:

• Vi gjennomgår de fleste annonser i løpet av én virkedag. Hvis det kreves en mer grundig gjennomgang av annonsen, kan det imidlertid ta lengre tid.
  • Hvis annonsen din er under evaluering i over to hele virkedager, kan du kontakte oss for å få mer informasjon.
  • Google forbeholder seg retten til å prioritere gjennomgang av annonser og nye evalueringer for å sikre stabilitet i systemene våre. Vi kan også begrense annonseleveringen midlertidig for å sikre at retningslinjene blir overholdt.

Forsinkelser i annonseleveringen eller rapporteringen

Annonsene i kampanjen din skal som regel bli vist innen én dag, og da skal det samtidig bli registrert resultater. Hvis du fortsatt ikke ser resultater etter tre virkedager og heller ikke kan identifisere noen av de problemene som er i nevnt i resten av denne artikkelen, kan du kontakte oss.

I endringsloggen kan du se når du opprettet kampanjen din, og når annonsene ble godkjent, hvis du har behov for å få bekreftet hvor lang tid som er gått siden du lanserte kampanjen.

Fem vanlige årsaker

1. Annonsestatusen er noe annet enn «Kvalifisert»

Annonser med «strenge restriksjoner» eller «moderat strenge restriksjoner» kan ikke vises på YouTube eller hos Google-videopartnere.

Finn ut mer om «Annonsestatusen er noe annet enn «kvalifisert»».

2. Budet er for lavt.

Du kan riktignok få vist annonser selv om du legger inn et lavt bud, men du kommer neppe til å vinne så mange auksjoner, og det kan hende at du ikke får noen visninger.

Finn ut mer om «Budet er for lavt».

3. Budsjettet ditt er for lavt eller budet er for nære budsjettbeløpet

Med et lavt budsjett kan du ikke vente deg altfor gode resultater med videokampanjen din.

Finn ut mer om «Budsjettet ditt er for lavt eller budet er for nære budsjettbeløpet».

4. Målrettingsstrategien din er for komplisert

Du tror kanskje at hvis du målretter annonsen din mot én YouTube-kanal eller kombinerer ulike typer målretting, så kommer du til å nå ut til målgruppen din, men faktisk kan dette gjøre at du begrenser den overordnede målgruppen.

Finn ut mer om «Målrettingsstrategien din er for komplisert».

5. Du kan ha problemer med remarketinglisten din

Se om det finnes potensielle problemer i remarketinglisten som forhindrer visning av annonsene dine.

Finn ut mer om «Du kan ha problemer med remarketinglisten din».

Andre hensyn du må ta

• Hvis landet ikke er kvalifisert for inntektsgenerering på YouTube, kan ikke kampanjen kjøres.
  • Gjennomgå innstillingene for budjusteringer. Hvis du for eksempel har planlagt å kjøre annonsen på tirsdag, men du samtidig har lagt inn en budjustering på -100 % for tirsdag, blir ikke annonsen vist.
  • Gjennomgå innholdsekskluderingene. Hvis du for eksempel kombinerer en restriktiv målrettingsstrategi med en begrenset beholdning, eller om du ekskluderer annonsene dine fra å kunne vises i plasseringer merket med etiketter for digitalt innhold, kan det føre til at annonsene bare kan vises i sjeldne tilfeller, eller at de overhodet ikke blir vist.
  • Sørg for at du ikke ekskluderer «youtube.com» som plassering. Hvis du bruker en liste over delte ekskluderte plasseringer, bør du åpne denne listen og søke etter «youtube.com» for å få bekreftet at YouTube ikke ekskluderes.

Hvis kampanjeresultatene faller uventet

Vurder å gjøre endringer i kampanjen din

Hvis du reduserer budet, avgrenser målrettingen eller endrer andre kampanjeinnstillinger, kan det føre til at kampanjeresultatene faller. I endringsloggen kan du sjekke når endringer ble gjort i kampanjen, og deretter tilbakestille tidligere endringer som var lite fordelaktige.

Sammenlign kampanjebudsjettet ditt med forbruket du har på ulike annonsegrupper

Hvis det ikke lenger vises annonser fra en annonsegruppe i kampanjen din, mens de andre annonsegruppene har normale resultater, bør du sjekke dagsbudsjettet for kampanjen i sin helhet. Hvis andre annonsegrupper legger beslag på for mye av dagsbudsjettet, kan det hende at visningen av annonser fra enkelte annonsegrupper opphører.

Noen annonser er registrert med null visninger i Google Ads-rapporteringen

Det er ikke alle annonseformater som er egnet til å øke antallet betalte visninger du ser i Google Ads, deriblant bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over. Hvis du fortsatt oppnår visninger med videoannonsene dine, kjøres kampanjen din som forventet.

Med in-stream-annonser som kan hoppes over og som varer i under ti sekunder, kan du øke antallet avspillinger i Google Ads, men ikke på videosiden til den aktuelle videoen på YouTube eller i YouTube Analytics.