Problemer med konfiguration af kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Du kan bruge vores fejlfinding som hjælp til at finde frem til de mulige årsager til uventede udsving i dine udgifter til Performance Max-kampagner samt få en forklaring på og løse problemet.

Hvis din kampagne af typen "Maksimal effektivitet" ikke er så effektiv som forventet, kan det skyldes problemer med din målretning, din konverteringssporing eller dine kampagneindstillinger. I denne artikel kan du få hjælp til at finde og rette fejl i din kampagne i følgende scenarier:

Før du begynder

Du kan oprette kampagner af typen "Maksimal effektivitet" for at annoncere, uden at det kræver en masse konfiguration eller annoncemateriale. Disse målbaserede kampagner bruger Googles AI og eksperimenter til at opnå dine mål og optimere effektiviteten på kanaler som f.eks. Discover-feed, Displaynetværket, Gmail, Google Maps, Google-partnerwebsites, Google Søgning og YouTube. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en kampagne af typen "Maksimal effektivitet"

Når det er tid til at gennemgå en kampagnes effektivitet, skal du være opmærksom på følgende:

• Ændring tager tid: Hvis du vil have nøjagtige resultater (mindst 2 til 3 dage), skal du vente et stykke tid, efter du har foretaget ændringer i din kampagne, før du analyserer resultaterne.
  • Gennemgå de rigtige metrics: Når du bruger en af Smart Bidding-budstrategierne, skal du tjekke, at dine successmetrics matcher målene for din kampagne.
    • Eksempel: Hvis en kampagne af typen "Maksimal effektivitet" bruger budstrategien "Maksimér konverteringsværdi" (med mål-ROAS angivet), skal du gennemgå metric'en "konverteringsværdi/pris (Faktisk ROAS)" og "konverteringsvolumen" i stedet for ikke-relaterede metrics som antal klik og eksponeringer.
    • Få flere oplysninger om, hvordan du vælger den rette budstrategi.
    • Få flere oplysninger om Smart Bidding-budstrategier
    • Få flere oplysninger om automatisk budgivning.

Vejledning

Vejledning i fejlfinding under kampagnekonfiguration

1. Tjek konfigurationen af aktivgruppen, og afgør, om nogen grænser er blevet overskredet.
    • Få flere oplysninger om, hvordan du opbygger en aktivgruppe.
    • Eksempel: Der er tilføjet 16 overskrifter, men kampagnen har en grænse på 15 overskrifter.
  2. For annoncører, der har tilknyttet et Merchant Center-feed, skal du sikre, at den endelige webadresse matcher den, der er tilknyttet i Merchant Center.
    • Webadresserne skal matche, for at kampagnen af typen "Maksimal effektivitet" kan oprettes.
Bemærk! Hvis udvidelse med endelig webadresse er aktiveret, kan Google erstatte din endelige webadresse med en mere relevant landingsside, der er baseret på brugerens søgeforespørgsel, og generere en dynamisk overskrift, beskrivelse og yderligere aktiver, der matcher sideindholdet på din landingsside. Få flere oplysninger om automatisk oprettede aktiver.

Vejledning i fejlfinding af andre problemer med kampagnevisning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Kampagnen vises på uventede eller upassende landingssider

Hvis du har konstateret, at der vises uhensigtsmæssige landingssider i annoncerne i din kampagne, kan det skyldes, at webadresseudvidelse er aktiveret. Når webadresseudvidelse er aktiveret, genererer Google dynamisk en overskrift, en beskrivelse og andre aktiver for at matche brugernes søgehensigt. Få flere oplysninger om udvidelse med endelig webadresse i kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Hvis du ikke vil have, at Google vælger alternative landingssider, kan du fravælge webadresseudvidelse ved at følge vejledningen nedenfor:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på fanen Indstillinger.
  5. Vælg den kampagne af typen "Maksimal effektivitet", du vil redigere.
  6. Udvid sektionen "Udvidelse med endelig webadresse" under "Yderligere indstillinger".
  7. Deaktiver funktionen.
  8. Klik på Gem.

Kampagnen viser utilsigtede aktiver

Hvis du har konstateret, at dine annoncer viser utilsigtede aktiver, kan det skyldes, at udvidelse med endelig webadresse er aktiveret. Når webadresseudvidelse er aktiveret, genererer Google dynamisk en overskrift, en beskrivelse og andre aktiver for at matche brugernes søgehensigt. Få flere oplysninger om udvidelse med endelig webadresse i kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Hvis du ikke vil have, at Google vælger alternative landingssider, kan du fravælge webadresseudvidelse ved at følge vejledningen nedenfor:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Klik på fanen Indstillinger.
  5. Vælg den kampagne af typen "Maksimal effektivitet", du vil redigere.
  6. Udvid sektionen "Udvidelse med endelig webadresse" under "Yderligere indstillinger".
  7. Deaktiver funktionen.
  8. Klik på Gem.

Annoncer vises på irrelevante eller uønskede placeringer

Med placeringsekskluderinger kan du ekskludere dine annoncer fra visning på placeringer for specifikke sider, websites, mobilapps og videoer, hvor du ikke vil have dine annoncer vist. Denne funktion kan påvirke din kampagnes effektivitet negativt, da den begrænser visningen, og den bør kun bruges til brandsikkerhedsformål. Du kan eksempelvis ekskludere websites og mobilapps, der ikke er passende i forhold til dit brand. Kampagner af typen "Maksimal effektivitet" respekterer alle placeringsekskludeirnger på kontoniveau og MCC-niveau. Placeringsekskluderinger på kampagneniveau er endnu ikke tilgængelige. Få flere oplysninger om, hvordan du ekskluderer placeringer på kontoniveau

Annoncer, der vises på utilsigtede lokationer

Der er 2 typer af geografisk målretning i kampagner af typen "Maksimal effektivitet":

• Tilstedeværelse eller interesse: Personer, der befinder sig på dine målrettede lokationer, eller personer, der jævnligt befinder sig på dine målrettede lokationer, eller som har vist interesse for dine målrettede lokationer (anbefales)
  • Tilstedeværelse: Personer, der befinder sig på dine målrettede lokationer, eller personer, der jævnligt befinder sig på dine målrettede lokationer

Når din kampagne er aktiv, kan du se lokationerne for brugere, der får vist annoncer, både på siden "Oversigt" og ved at klikke på fanen "Lokationer". Det forventes, at der kommer nogen trafik fra andre steder end de lokationer, der målrettes mod.

Eksempel: Hvis en kampagne er målrettet mod brugere i USA baseret på "Tilstedeværelse", viser den kun annoncer til brugere, der befinder sig i USA. Hvis en kampagne er målrettet mod brugere i USA baseret på Tilstedeværelse eller Interesse, viser den både annoncer til personer, der befinder sig i USA, og til personer, der har udtrykt interesse for USA.

Hvis du bemærker uønsket visning fra lokationer, som der ikke målrettes mod, kan du tilføje disse lokationer som ekskluderinger.

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Målgrupper, søgeord og indhold på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationer.
  4. Klik på fanen "Ekskluderinger".
  5. Klik på Rediger lokationer eller blyantikonet for at tilføje en lokation, der skal ekskluderes.
  6. Angiv en lokation, der skal ekskluderes, og klik på Gem.

Tjek lister over placeringsekskluderinger på kontoniveau på underkonti (inden for MCC)

1. Klik på Indstillinger på sidemenuen til venstre på din managerkonto, og klik derefter på Indstillinger for underkonti.
  2. Sørg for, at listerne "Anvendte lister over placeringsekskluderinger" er synlige i tabellen. Hvis ikke, skal du klikke på ikonet "Kolonner" Et billede af Google Ads-kolonneikonet for at tilføje dem.
  3. Under kolonnen "Anvendte lister over placeringsekskluderinger" for den kampagne, skal du tjekke følgende:
    • At der vises en bindestreg, hvis der ikke anvendes ekskluderingslister.
    • At der vises et listenavn, hvis der anvendes ekskluderingslister.

Tjek lister over placeringsekskluderinger på kontoniveau på underkonti (inden for en underkonto)

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Målgrupper, søgeord og indhold på sektionsmenuen.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Placeringsekskluderinger på rullemenuen.
  5. Klik på Tilføj filter, og vælg derefter Niveau.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for de konti, du vil have vist kampagner for.
  7. Klik på Anvend.

Trin til fejlfinding af kampagner med et Merchant Center-feed

For annoncører, der opgraderer til kampagner af typen "Maksimal effektivitet" fra Shopping-kampagner:

• Automatisk oprettede aktiver kan ikke bruges sammen med Shopping-annoncer.
  • Kampagner af typen "Maksimal effektivitet" prioriteres højere end eksisterende Shopping-kampagner, der kører de samme produkter på den samme Google Ads-konto. Når du begynder at køre Maksimal effektivitet, bliver forbruget i disse Shopping-kampagner derfor muligvis reduceret (selvom Maksimal effektivitet har et lavere budget end Shopping-kampagnerne), og Maksimal effektivitet implementeres i stedet for.
  • For at minimere påvirkningen af effektiviteten anbefaler vi, at annoncørerne fastsætter tilsvarende budgetter for Maksimal effektivitet som deres eksisterende Shopping-kampagner for de samme produkter.
  • Det kan tage 2-3 dage, før din kampagne af typen "Maksimal effektivitet" implementeres. Når din kampagne af typen "Maksimal effektivitet" er aktiv, bør du sætte din Shopping-kampagne på pause. Hvis dine Shopping-kampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet" fortsætter med at køre på samme tid, bliver de muligvis allerede brugt på nogle af Googles platforme, og de giver ikke mulighed for optimering af Maksimal effektivitet.

Det meste trafik fra en enkelt aktivgruppe:

• Når du opretter aktivgrupper til din kampagne af typen "Maksimal effektivitet", bør aktivgrupperne ikke være målrettet mod de samme produkter. Aktivgruppe 1 og Aktivgruppe 2 bør altså ikke være målrettet mod alle produkter (A til Z). Aktivgruppe 1 bør kun være målrettet mod produkterne A til L, og Aktivgruppe 2 bør kun være målrettet mod produkterne M til Z.