Over automatisch gemaakte componenten in Performance Max-campagnes

Opmerking: Dit artikel bevat een overzicht van automatische componenten. Klik hier voor instructies om automatische componenten te beheren, aan te passen of te verwijderen.

Performance Max is een op doelen gebaseerd campagnetype waarmee u via een enkele campagne toegang heeft tot uw hele Google Ads-voorraad. U kunt automatisch gemaakte componenten in uw campagne-instellingen aanzetten. Met deze functie beheert Google tekst voor koppen en beschrijvingen van uw landingspagina('s) en toont deze in uw advertenties als dat naar verwachting tot betere prestaties leidt.

In dit artikel leggen we uit hoe u automatisch gemaakte componenten gebruikt in uw huidige Performance Max-campagnes. Als u meer wilt weten of als u buiten uw Performance Max-campagnes automatisch gemaakte componenten wilt gebruiken, gaat u naar Over automatisch gemaakte componenten.

Op deze pagina

Over automatische componenten

Opmerking: Automatische componenten staan standaard aan. Als u deze componenten wilt uitzetten, vinkt u het selectievakje uit als u de campagne maakt of vanuit de campagne-instellingen.

Waar nodig kan Google automatisch een dynamische kop, beschrijving of aanvullende tekstcomponenten genereren die bij de content van uw landingspagina passen. Deze automatisch gemaakte componenten kunnen u in contact brengen met potentiële klanten op basis van hun zoekopdrachten en intentie. Als deze instelling aanstaat, gebruikt Google AI om beschrijvingen, koppen en aanvullende tekstcomponenten te genereren op basis van uw landingspagina, uw domein, en van bestaande advertenties en componenten voor advertentiemateriaal. We raden u aan deze instelling aan te laten om de campagneprestaties te optimaliseren.

Automatische componenten worden nu ook getoond in de componentrapportage over componentengroepen voor Performance Max-campagnes. U kunt ze herkennen aan de aanduiding Automatisch gemaakt in de kolom Bron. Automatische componenten worden gerapporteerd op de pagina Component van een componentengroep en in het combinatierapport. Meer informatie over componentenrapportage in Performance Max

Tekstcomponenten

Als u deze instelling gebruikt, kan uw campagne content van uw landingspagina, domein en aangeleverde componenten gebruiken om advertenties aan te passen als dat naar verwachting de prestaties verbetert. We raden u aan dat aan te laten.

Uiteindelijke URL

Als u deze instelling gebruikt, kan uw campagne uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina uit het domein van de uiteindelijke URL. Dat gebeurt op basis van de zoekintentie van de gebruiker. We raden u aan dat aan te laten. Meer informatie over uitbreiding van uiteindelijke URL met Performance Max

URL-uitsluiting

Als u naar bepaalde pagina's geen verkeer wilt sturen, kunt u regels voor URL-uitsluitingen of URL-parameters gebruiken. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat klanten naar niet-commerciële pagina's of gedeelten van uw website worden geleid, kunt u die pagina's uitsluiten met URL-uitsluitingen. Meer informatie over URL-uitsluiting in Performance Max

Voor adverteerders met een Merchant Center-feed

Voor Performance Max-campagnes waaraan een Merchant Center-feed is gekoppeld, kunnen advertenties worden getoond op een URL die is opgegeven in de campagne (uiteindelijke URL) of in een product dat is opgenomen in de campagne van het gekoppelde Google Merchant Center.

Opmerking: U kunt automatisch gemaakte componenten niet toepassen op Shopping-advertenties.
  • Als automatische componenten aanstaan: Zoekadvertenties kunnen worden getoond op extra URL's naast het aangegeven domein voor de uiteindelijke URL. Shopping-advertenties kunnen naast de product-URL's en producttitels uit Google Merchant Center ook geoptimaliseerde titels tonen op basis van de zoekopdracht van de gebruiker.
  • Als automatische componenten uitstaan: Zoekadvertenties worden alleen getoond op de uiteindelijke URL. Shopping-advertenties kunnen product-URL's en producttitels uit Google Merchant Center tonen. Meer informatie over geoptimaliseerde titels