Hoe itemgroepen werken

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Een componentengroep is een verzameling advertentiemateriaal gericht op een thema of gerelateerd aan een doelgroep in een Performance Max-campagne. Het advertentiemateriaal van uw itemgroep wordt gebruikt om al uw advertenties samen te stellen en een voorraad te bouwen voor alle toepasselijke advertentie-indelingen voor uw advertentiedoel.

Een component in een componentengroep kan worden gecombineerd met een andere component uit dezelfde groep om advertenties te maken die worden weergegeven op Google Zoeken, Google Maps, in het Display Netwerk, op YouTube, in Gmail, via de Discover-feed en op Google-partnerwebsites. Per campagne kunt u meerdere componentengroepen maken om componenten op thema te groeperen of om componenten met verschillende targeting te groeperen.

Google kan automatisch componenten maken om u in contact te brengen met potentiële klanten. Als deze instelling aanstaat, gebruikt Google AI om extra componenten (koppen en beschrijvingen) te maken die kunnen worden gecombineerd met de componenten die u heeft ingevoerd. Deze nieuwe componenten zijn gebaseerd op uw landingspagina, domein en bestaande advertenties en componenten voor advertentiemateriaal. We raden u aan deze instelling aan te laten om de campagneprestaties te optimaliseren. Meer informatie over automatisch gemaakte componenten in Performance Max-campagnes

Componentengroepen groeperen op basis van vergelijkbare thema's en doelgroepen

Veel adverteerders vinden het handig hun itemgroepen te baseren op de secties, categorieën of thema's die op hun website worden weergegeven.

We raden u aan uw componentengroepen te baseren op de secties of categorieën van de producten die op uw website worden getoond.

Vermeldingsgroepen

Vermeldingsgroepen maken deel uit van de componentengroep van een campagne. Ze bestaan uit vermeldingen, die zowel producten als collecties omvatten (groepen producten, componenten en uitgebreide detailhandelgegevens die allemaal onderdeel zijn van een landingspagina voor een categorie op uw website).

Hoe vermeldingsgroepen werken

Met vermeldingsgroepen kunt u uw vermeldingen ordenen op basis van de kenmerken die eraan zijn toegewezen in Merchant Center. U kunt ze gebruiken om te bepalen welke vermeldingen in uw campagnes worden opgenomen. Meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne beheert met vermeldingsgroepen

Vereisten voor componentengroepen

Tekstspecificaties

Text specifications for text headlines, 30 character maximum Text specifications for long headlines, 90 characters are the maximum.
Recommended Voeg 1 uiteindelijke URL toe  Recommended Voeg maximaal 5 koppen toe  Recommended Voeg maximaal 5 lange koppen toe
Text specifications for descriptions: 90 characters maximum
Recommended Voeg maximaal 4 beschrijvingen toe Recommended Voeg 1 bedrijfsnaam toe Recommended Voeg 1 call-to-action toe
  Text specifications for Display URL path, 15 characters maximum
   Recommended Voeg maximaal 2 paden voor de zichtbare URL toe

Afbeeldingspecificaties

Performance Max image specifications for square image–for store visits–are 1:1 ratio, and either 1200 by 1200 pixels (recommended) or 300 by 300 pixels.

Recommended Voeg 3 liggende afbeeldingen toe

Maximale bestandsgrootte van 5120 KB

Verder alleen ondersteund voor weergave in de zoekmodus voor afbeeldingen

Recommended Voeg 3 vierkante afbeeldingen toe

Maximale bestandsgrootte van 5120 KB

Opmerking: Afbeeldingen die niet aan deze beeldverhouding voldoen, kunnen worden geüpload en in de interface worden bijgesneden.

Recommended Voeg 1 vierkante afbeelding toe

Maximale bestandsgrootte van 5120 KB

Alleen voor campagnes met winkelbezoeken

Performance Max image specifications for landscape logos are 1:1.91 ratio, either 1200 by 628 pixels (recommended) or 600 by 314 pixels
Recommended Voeg 1 staande afbeelding toe

Recommended Voeg 1 vierkant logo toe

Maximale bestandsgrootte van 5120 KB

Recommended Voeg 1 liggend logo toe

Maximale bestandsgrootte van 5120 KB

Legenda:

Recommended

Aanbevelingen voor items

Performance MAX - unlock audiences icon

Maximaal totaalaantal afbeeldingen: 20

Performance MAX - unlock audiences icon

Maximaal totaalaantal logo's: 5

Performance Max image file formats accepted Performance Max image file minimum resolution Performance Max image maximum file size Performance Max image file minimum resolution
Bestandsindelingen:

Jpg of png

Minimale resolutie:

Recommended Aanbevolen is 1200 x 1200 pixels

Maximale bestandsgrootte
van 5120 KB

Aanbevolen veilig gebied voor afbeeldingen:

Plaats uw content in de middelste 80% van de afbeelding

Een UI-animatie die het uploaden van een item laat zien waarvoor opschalen in de mediakiezer van Google Ads is vereist.

Videospecificaties

Tip: Google past het formaat van uw videoadvertenties automatisch aan elk platform aan om de prestaties en de effectiviteit van de advertenties te verbeteren. Als u geen video wilt uploaden, bedenk dan hoe uw andere componenten voor advertentiemateriaal eruitzien met een ander formaat.
videospecificaties

Video's langer dan 10 seconden zijn vereist voor alle campagnes voor maximale prestaties

Als u geen video uploadt, kan er een voor u worden gemaakt op basis van ander advertentiemateriaal

Recommended Voeg maximaal 5 video's toe

Opmerking: Als u geen video aan de Performance Max-componentengroep toevoegt, kunnen 1 of meer video's automatisch worden gemaakt op basis van de componenten in uw componentengroep. Deze video's kunnen automatisch worden gemaakt in een langere, standaard YouTube-indeling, of in een verticale indeling zodat ze in YouTube Shorts kunnen worden weergegeven. Als u geen videocomponent heeft en de automatisch gemaakte video niet wilt gebruiken, kunt u met de Google Ads-tool Video's maken een video samenstellen voor uw Performance Max-campagne. Adverteerders kunnen ook een geschikte video voor YouTube Shorts uploaden (met verticale indeling, 10-60 seconden lang). Ga naar Een video maken met de componentenbibliotheek voor meer informatie over hoe u video's maakt in Google Ads.

Google kan het formaat van uw videoadvertenties automatisch aan elk platform aanpassen om de prestaties en de effectiviteit van de advertenties te verbeteren. Nadat u uw componenten voor advertentiemateriaal heeft gemaakt en geüpload, kunnen liggende video's worden geschaald naar vierkante (1:1) of staande (9:16) beeldverhoudingen voor YouTube InStream en YouTube Shorts. Google beoordeelt elke video om de kwaliteit te waarborgen. Als er toch een probleem is met de aangepaste formaten, kunt u contact opnemen met Google Support om u af te melden voor deze service.

Componentspecificaties

Hoewel u geen componenten nodig heeft om een Performance Max-campagne te lanceren, kunt u hiermee gebruikers wel aanmoedigen een actie uit te voeren vanuit uw advertentie. Meer informatie over componenten

Best practices voor componentengroepen

1. Gebruik de indicator voor de effectiviteit van advertenties om te bepalen of een componentengroep voldoende componenten heeft voor de beste prestaties.
  2. Zorg dat elke componentengroep alle typen componenten heeft (tekst, afbeeldingen, video's).
  3. Zorg dat uw componenten voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen.
  4. Maak varianten van componenten om te ontdekken welk advertentiemateriaal de beste resultaten oplevert.
  5. Voeg zoveel mogelijk componenten toe, waaronder maximaal 5 koppen, 4 beschrijvingen en afbeeldingen en video's in verschillende standen. Bekijk de onderstaande tabel voor meer informatie:
Type Component Minimum Maximum Aanbevolen
Tekst Uiteindelijke URL 1 1
Kop 3 15 15
Beschrijving 1 5 5
Bedrijfsnaam 1 1
Call-to-action 1 1
Afbeelding Liggend 1 20 3
Vierkante afbeelding 1 20 3
Staande afbeelding 0 20 1
Video Video 0 5 1

Voorbeeld van hoe componentengroepen kunnen worden gebruikt:

Met componentengroepen beheert u verschillende typen bestanden voor advertentiemateriaal, waaronder tekst, afbeeldingen, video's, logo's en uiteindelijke URL's. U kunt 1 componentengroep met doelgroepsignalen maken, of meerdere componentengroepen maken voor verschillende uiteindelijke URL's.

Opmerking: Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan Google uw uiteindelijke URL vervangen door een relevantere landingspagina op basis van de zoekopdracht van de gebruiker. Google maakt dan een dynamische kop, beschrijving en extra componenten die passen bij de content op uw landingspagina. Meer informatie over automatisch gemaakte componenten

Componentenrapport

In het componentenrapport staat elke component vermeld die in een Performance Max-campagne wordt gebruikt, zodat u de prestaties van de verschillende componenten kunt vergelijken. Stel een Performance Max-campagne in om het componentenrapport te bekijken. Meer informatie over componentenrapportage in Performance Max