Miten elementtiryhmät toimivat?

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Elementtiryhmä on tiettyyn teemaan tai kohdeyleisöön liittyvä mainosaineistojen kokoelma Maksimitulokset-kampanjassa. Kaikki mainoksesi kootaan ryhmän aineistojen pohjalta käyttämällä kaikkia mainosmuotoja, jotka sopivat mainontatavoitteeseesi.

Elementtiryhmään lisättyjä elementtejä voidaan yhdistellä minkä tahansa muiden samaan ryhmään kuuluvien elementtien kanssa, ja tuloksena oleva mainos voi näkyä Google Haussa, Google Mapsissa, Display-verkostossa, YouTubessa, Gmailissa, Discover-fiidissä ja Google-kumppanisivustoilla. Voit luoda yhteen kampanjaan useita elementtiryhmiä, jos haluat ryhmitellä elementit eri teemojen tai kohdistustapojen mukaan.

Googlen automaattisesti luodut elementit auttavat sinua tavoittamaan potentiaaliset asiakkaat. Kun tämä asetus on päällä, Google luo tekoälyn avulla lisäelementtejä (otsikoita ja kuvauksia), joita yhdistellään itse lisäämiisi elementteihin. Nämä uudet elementit perustuvat laskeutumissivuusi, verkkotunnukseesi sekä nykyisiin mainoksiisi ja mainoselementteihisi. Suosittelemme pitämään asetuksen päällä kampanjatulosten optimoimiseksi. Lue lisää automaattisesti luoduista elementeistä Maksimitulokset-kampanjoissa.

Elementtiryhmien ryhmittely teemojen ja yleisöjen mukaan

Monet mainostajat järjestävät elementtiryhmät verkkosivustonsa osioiden, kategorioiden tai teemojen perusteella.

Suosittelemme luomaan ryhmät verkkosivustollasi näkyvien tuoteosioiden tai ‑kategorioiden mukaan.

Listausryhmät

Listausryhmät ovat osa kampanjan elementtiryhmää. Ne koostuvat listauksista, jotka sisältävät sekä tuotteita että kokoelmia (tuotteiden, elementtien ja monipuolisen vähittäiskauppadatan ryhmiä, jotka vastaavat kategorian laskeutumissivua verkkosivustollasi).

Näin listausryhmät toimivat

Listaukset järjestetään listausryhmiin sen mukaan, mitä määritteitä niille on lisätty Kauppiaskeskuksessa. Listausryhmien avulla voit valita, mitkä listaukset otetaan mukaan kampanjoihisi. Lue, miten voit järjestellä Maksimitulokset-kampanjan listausryhmien avulla.

Elementtiryhmiä koskevat vaatimukset

Tekstiä koskevat vaatimukset

Text specifications for text headlines, 30 character maximum Text specifications for long headlines, 90 characters are the maximum.
Recommended Lisää 1 lopullinen URL  Recommended Lisää enintään 5 otsikkoa  Recommended Lisää enintään 5 pitkää otsikkoa
Text specifications for descriptions: 90 characters maximum
Recommended Lisää enintään 4 kuvausta Recommended Lisää 1 yrityksen nimi Recommended Lisää 1 toimintakehotus
  Text specifications for Display URL path, 15 characters maximum
   Recommended Lisää enintään 2 näkyvää URL-osoitetta

Kuvien tekniset tiedot

Performance Max image specifications for square image–for store visits–are 1:1 ratio, and either 1200 by 1200 pixels (recommended) or 300 by 300 pixels.

Recommended Lisää 3 vaakakuvaa

Tiedoston enimmäiskoko 5 120 kt

Näiden näkymistä tuetaan vain kuvahaun yhteydessä.

Recommended Lisää 3 neliönmuotoista kuvaa

Tiedoston enimmäiskoko 5 120 kt

Huom. Kuvat, jotka eivät vastaa tätä kuvasuhdetta, voidaan ladata ja rajata käyttöliittymän kautta.

Recommended Lisää 1 neliönmuotoinen kuva

Tiedoston enimmäiskoko 5 120 kt

Tämä koskee vain kampanjoita, joiden tavoitteeksi on valittu Käynnit kaupassa.

Performance Max image specifications for landscape logos are 1:1.91 ratio, either 1200 by 628 pixels (recommended) or 600 by 314 pixels
Recommended Lisää 1 pystykuva

Recommended Lisää 1 neliönmuotoinen logo

Tiedoston enimmäiskoko 5 120 kt

Recommended Lisää 1 vaakalogo

Tiedoston enimmäiskoko 5 120 kt

Symbolien selitykset:

Recommended

Sisältösuositukset

Performance MAX - unlock audiences icon

Kaikkien kuvien enimmäismäärä: 20

Performance MAX - unlock audiences icon

Kaikkien logojen enimmäismäärä: 5

Performance Max image file formats accepted Performance Max image file minimum resolution Performance Max image maximum file size Performance Max image file minimum resolution
Tiedostomuodot:

JPG tai PNG

Vähimmäisresoluutio:

Recommended Suositus 1 200 x 1 200 pikseliä

Tiedoston enimmäiskoko
5 120 kt

Suositeltava kuva-alue (näkyy varmasti):

Sijoita sisältö kuvan keskiosaan (80 % kuva-alueesta)

Käyttöliittymää kuvaava animaatio, jossa havainnollistetaan, miten lataat elementin, joka edellyttää kuvanparannusta Google Adsin median valitsimessa.

Videot

Vinkki: Google muuttaa videomainosten kokoa automaattisesti alustan mukaan tulosten ja mainoksen vahvuuden parantamiseksi. Jos et aio ladata videota, kiinnitä huomiota siihen, miltä muut mainoselementit näyttävät eri kokoisina.
videoita koskevat vaatimukset

Videoiden tulee kestää vähintään 10 sekuntia kaikissa Maksimitulokset-kampanjoissa

Jos et lataa videota, järjestelmä saattaa luoda sellaisen puolestasi toisesta mainosaineistosta

Recommended Lisää enintään viisi videota

Jos et lisää Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmään videota, ryhmän elementeistä voidaan luoda automaattisesti yksi tai useampi video. Automaattisesti luodut videot saatetaan luoda pidemmässä YouTube-vakiomuodossa tai pystymuodossa, jotta ne voivat näkyä YouTube Shortsissa. Jos sinulla ei ole videoelementtiä etkä halua käyttää automaattisesti luotuja videoita, voit luoda Maksimitulokset-kampanjaan videon Google Adsin videotyökalulla. Voit myös ladata pystysuuntaisen, 10–60 sekunnin mittaisen videon YouTube Shortsia varten. Ohjeet videon luomiseen Google Adsissa saat tästä artikkelista kohdasta "Videon luominen elementtikirjastossa".

Google saattaa muuttaa videomainosten kokoa automaattisesti alustan mukaan tulosten ja mainoksen vahvuuden parantamiseksi. Kun olet luonut ja ladannut mainoselementit, vaakasuuntaiset videot voidaan muuttaa neliön muotoisiksi (1:1) tai pystysuuntaisiksi (9:16) YouTuben In-Stream-mainoksia ja YouTube Shortsia varten. Google tarkastaa jokaisen videon varmistaakseen, että laatu pysyy hyvänä. Jos et kuitenkaan halua, että videoidesi kokoa muutetaan, ota yhteyttä Google-tukeen.

Lisäelementit

Maksimitulokset-kampanjaan ei ole pakko lisätä muita elementtejä, mutta niiden avulla voit kannustaa mainoksesi nähneitä tekemään tiettyjä asioita. Lue lisää elementeistä.

Elementtiryhmiä koskevat parhaat käytännöt

1. Selvitä Mainoksen vahvuus ‐mittarin avulla, onko elementtiryhmässä riittävästi elementtejä mahdollisimman hyvien tulosten saamiseksi.
  2. Varmista, että kaikkiin elementtiryhmiin sisältyy kaikkia elementtityyppejä (teksti, kuvat ja videot).
  3. Varmista, että elementit ovat laatusääntöjen mukaisia.
  4. Luo elementeistä muunnelmia, niin voit löytää parhaita tuloksia tuottavat mainosaineistot.
  5. Lisää mahdollisimman monta elementtiä: enintään viisi otsikkoa, neljä kuvausta ja eri suuntaisia kuvia ja videoita. Alla olevassa taulukossa on tarkempaa tietoa.
Tyyppi Elementti Vähintään Enintään Suositus
Teksti Lopullinen URL 1 1
Otsikko 3 15 15
Kuvaus 1 5 5
Yrityksen nimi 1 1
Toimintakehotus 1 1
Kuva Vaakasuuntainen 1 20 3
Neliön muotoinen 1 20 3
Pystysuuntainen 0 20 1
Video Video 0 5 1

Esimerkki elementtiryhmien käytöstä

Elementtiryhmiä käytetään erilaisten mainoselementtien (esim. teksti, kuvat, videot, logot ja lopulliset URL-osoitteet) ylläpitämiseen. Voit luoda yhden yleisösignaaleja käyttävän elementtiryhmän tai useita elementtiryhmiä erilaisia lopullisia URL-osoitteita varten.

Huom. Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä, Google voi korvata lopullisen URL-osoitteen osuvammalla laskeutumissivulla käyttäjän hakulausekkeen perusteella ja luoda dynaamisen otsikon, kuvauksen ja lisäelementtejä, jotka vastaavat laskeutumissivun sisältöä. Lue lisää automaattisesti luoduista elementeistä.

Elementtiraportti

Elementtiraportissa listataan kaikki Maksimitulokset‑kampanjassa käytetyt elementit, joten sen avulla voit vertailla eri elementtien tuottamia tuloksia. Sinulla on oltava Maksimitulokset-kampanja, jotta voit nähdä elementtiraportin. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjoiden elementtiraporteista.