Over de validator voor deep links

Met de validator voor deep links kunt u alle deep links voor uw Android-app of een specifieke app-link of een aangepast schema in uw app valideren. De tool maakt een gedetailleerd rapport dat u kunt doornemen, versturen en downloaden. Hierin staan alle controles die de tool voor de link heeft uitgevoerd en hoe u problemen met ontbrekende configuraties kunt oplossen. Ontdek meer informatie over deep links.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

De validator voor deep links openen

An animation showing how to access the Deep Link Validator.

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub.
  4. U kunt de validator voor deep links in het menu vinden.

De validator voor deep links gebruiken

Deep links bieden veel toegevoegde waarde voor u en uw gebruikers. Ze zorgen voor een betere gebruikerservaring en een hogere gebruikersloyaliteit. Ook geven ze u nieuwe mogelijkheden om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en meer verkeer naar uw app te leiden.

Gebruik de validator voor deep links voor het volgende:

• Alle links voor uw mobiele app of een specifieke link valideren.
  • Inzicht krijgen in wat u moet doen om alle links correct in te stellen.
  • Het rapport downloaden of versturen om de documentatie te vereenvoudigen en om dit te delen met relevante stakeholders in uw organisatie.
  • De vereiste wijzigingen aanbrengen in uw app en op uw website.

Alle links voor uw app of een specifieke link valideren

Met de tool kunt u alle links voor uw app valideren en een compleet rapport krijgen van de links in uw manifestbestand. Het rapport geeft verder aan of de links correct zijn ingesteld. U kunt er ook voor kiezen een specifieke link te valideren zodat deze link naar behoren werkt.

App-validatie: Android

Valideer zo alle deep links in uw app:

1. Selecteer Android in het dropdownmenu.
  2. Kies uw app in de app-kiezer.
  3. Kies in het dropdownmenu de optie Alle deep links valideren.
  4. Klik op Valideren.

De tool zoekt daarna alle deep links in uw app en voert voor elke link de relevante controles uit.

Algemene rapport- en downloadfunctionaliteit

U ziet hoeveel links niet werken en welke app-versie is gevalideerd. U kunt ook op de knop Volledig rapport klikken om het rapport te downloaden of naar andere stakeholders in uw organisatie te sturen.

Tabel met informatie over de app-verificatie

Opmerking: Als alle links geldig zijn, wordt een lijst van alle geldige links getoond.

Na de validatie ziet u een validatietabel met maximaal 3 tabbladen.

Tabblad met domeinen die de websitecontroles niet hebben doorstaan:

An animation showing domains that failed website checks.

• Dit tabblad is gebaseerd op domeinen, omdat een domein aan meerdere apps kan worden gekoppeld en vice versa.
  • In de tabel ziet u de lijst van domeinen die de websitecontroles niet hebben doorstaan en hoeveel websitecontroles elk domein niet heeft doorstaan.
  • Als u op 'Details bekijken' klikt, ziet u alle controles die voor dit domein zijn uitgevoerd, welke controles het domein wel en niet heeft doorstaan en wat u moet doen om problemen op te lossen.
  • Op de pagina Details bekijken kunt u ook op het tabblad 'Links onder domein' klikken om alle links te zien die aan dit domein zijn gekoppeld.

Opmerking: Als een of meer van de domeinen in uw app de websitecontroles niet doorstaan, werkt geen enkele app-link in uw app naar behoren. Wanneer iemand op deze links klikt, kan de app mogelijk wel worden geopend, maar wordt het dialoogvenster weergegeven waarin de gebruiker kan selecteren met welke app deze de link wil openen.

Tabblad met links die de app-controles niet hebben doorstaan:

An animation showing links that failed app checks.

• In de tabel ziet u de lijst van links die de app-controles niet hebben doorstaan, of de links zijn gevalideerd als app-link of als schema voor een aangepaste URL en hoeveel app-controles elke link niet heeft doorstaan.
  • Klik op Details weergeven voor een gedetailleerde weergave van alle uitgevoerde controles, welke controles zijn geslaagd en welke mislukt, en hoe u de problemen kunt oplossen.
Voor andere linkcontroles dan de controle voor schema's voor aangepaste URL's heeft u afwijkende instellingen nodig.

Tabblad met geldige links:

An animation showing a valid link.

• In de tabel ziet u de lijst van links die de app-controles niet hebben doorstaan en of ze zijn gevalideerd als app-link of als schema voor een aangepaste URL.
  • U kunt op 'Linkrapport bekijken' klikken om een voorbeeld (indien beschikbaar) en een QR-code te bekijken voor de landingspagina waarnaar deze deep link leidt in de app. U ziet ook alle relevante controles die we voor deze link hebben uitgevoerd.

Filteren

U kunt de domeinen en links in de tabellen filteren op basis van het aantal of het type controles dat ze niet hebben doorstaan, zodat u prioriteit kunt geven aan bepaalde gegevens.

App-validatie: iOS

Valideer zo alle deep links in uw app:

1. Selecteer iOS in het dropdownmenu.
  2. Kies uw app in de app-kiezer.
  3. Kies in het dropdownmenu de optie Alle deep links valideren.
  4. Klik op App-domeinen toevoegen.

Nadat u alle deep links in uw app heeft gevalideerd, wordt er een schuivend dialoogvenster geopend. Selecteer hierin het volgende:

1. Overeenkomende Android-app: selecteer de Android-app die bij de iOS-app hoort.
  2. Voeg uw eigen domeinen toe: selecteer de domeinen die u wilt valideren.
  3. Klik op Toepassen om te valideren.

De validator haalt alle domeinen uit de Android-app op, samen met de domeinen die u heeft ingevoerd, en voert de relevante controles uit.

Tabel met informatie over de app-verificatie

The image displays the App validation screen.

Nadat de validatie is afgerond, worden er maximaal 3 tabbladen getoond in de validatietabel.

1. Tabblad met domeinen die de websitecontroles niet hebben doorstaan:
    1. In de tabel vindt u de lijst van domeinen die een of meer websitecontroles niet hebben doorstaan en het aantal websitecontroles dat voor elk domein is mislukt.
    2. Als u Details weergeven selecteert, worden alle controles aangegeven die op het domein zijn uitgevoerd, de controles die zijn geslaagd en die zijn mislukt, en suggesties voor hoe u problemen kunt oplossen.
  2. Tabblad met domeinen die de websitecontroles hebben doorstaan:
    1. In de tabel staat de lijst van links die de websitecontroles hebben doorstaan. U kunt Details weergeven selecteren voor elk domein. Klik onder Details weergeven op Validatie app-controle en scan de QR-code om te controleren of de deep link correct is ingesteld in de app.
  3. Tabblad Domeinen met aanbevolen update:
    1. In de tabel staat de lijst van links waarvoor bepaalde updates worden aanbevolen. Deze updates worden aanbevolen op basis van de richtlijnen voor ontwikkelaars van Apple. U kunt Details weergeven selecteren voor elk domein. Klik onder Details weergeven op Validatie app-controle en scan de QR-code om te controleren of de deep link correct is ingesteld in de app.

Validatie van specifieke links

The image displays the Specific link validation screen.

Valideer zo een specifieke link:

1. Selecteer Android of iOS in het dropdownmenu.
  2. Kies uw app in de app-kiezer.
  3. Selecteer in het dropdownmenu de optie Deep link valideren.
  4. Voer de link in die u wilt valideren.
  5. Klik op Valideren.

Nadat u op Valideren heeft geklikt, worden de relevante controles voor uw link uitgevoerd.

Verificatieresultaten: Android

The image displays the Verification results screen.

Als de validatie is afgerond, wordt aangegeven welke controles de tool voor de link heeft uitgevoerd, hoeveel controles de link wel en niet heeft doorstaan, of de link is gevalideerd als app-link of als schema voor een aangepaste URL, en welke app-versie is gevalideerd. Houd er rekening mee dat u voor andere linkcontroles dan de controle voor schema's voor aangepaste URL's afwijkende instellingen nodig heeft.

U kunt ook op de knop Volledig rapport klikken om het rapport te downloaden of naar andere stakeholders in uw organisatie te sturen.

Als de deep link niet correct is ingesteld, ziet u de lijst van app- en/of websitecontroles die de tool heeft uitgevoerd, welke controles de link wel en niet heeft doorstaan en hoe u problemen kunt oplossen.

Als de gevalideerde link geldig is, krijgt u een voorbeeld (indien beschikbaar) en een QR-code te zien van de landingspagina waarnaar de deep link in de app leidt. U ziet ook alle relevante controles die de tool voor deze link heeft uitgevoerd. Het voorbeeld van de deep link geeft mogelijk niet altijd een duidelijk beeld van de content van de app, vooral als de toegang tot de app is beperkt (bijvoorbeeld als er een inlogpoging vereist is of als de app alleen toegankelijk is vanuit een specifieke locatie). Gebruik daarom de QR-code om de deep link te testen op uw eigen apparaat.

Verificatieresultaten: iOS

Na de validatie kunt u een van de volgende berichten krijgen:

• Deze deep link heeft alle webcontroles doorstaan, maar er is nog een app-controle vereist.
  • Deze deep link werkt niet.

Als u het 1e bericht krijgt, gaat u verder met de installatie van de app en scant u de QR-code om te controleren of de juiste pagina wordt geopend in de app en de deep link correct is ingesteld in de app.

Als u het 2e bericht krijgt, neemt u de gevonden fouten door en volgt u de instructies om ze te verhelpen.

Opmerking: Voor iOS kunnen aangepaste schema's niet worden gevalideerd. De deep link die moet worden gevalideerd, moet beginnen met http of https.

We kunnen alleen websitecontroles voor iOS-apps valideren. De app-configuratie is wel belangrijk om alle gevalideerde deep links te laten werken.

Web to App Connect

U kunt deep links en app-conversies bijhouden instellen via de interface van Web to App Connect in Google Ads. Nadat u beide heeft ingesteld, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Moersleutel.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface