Täsmälinkin tarkistaja

Täsmälinkin tarkistajan avulla voit tarkistaa koko Android-sovelluksesi täsmälinkit tai vain tietyn sovelluksesi sisältämän sovelluslinkin tai oman mallin. Käyttämällä työkalua voit nähdä, lähettää ja ladata yksityiskohtaisen raportin, joka sisältää kaikki työkalun tekemät linkin tarkistukset sekä ohjeet puuttuvien määritysten korjaamiseen. Lue lisää täsmälinkeistä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin löydät Täsmälinkin tarkistajan

An animation showing how to access the Deep Link Validator.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi.
  4. Löydät Täsmälinkin tarkistajan valikosta.

Näin Täsmälinkin tarkistajaa käytetään

Täsmälinkeistä on hyötyä sinulle ja käyttäjillesi: Ne parantavat käyttökokemusta ja saavat käyttäjät viihtymään pidempään sovelluksessasi. Lisäksi ne tarjoavat uusia mahdollisuuksia käyttäjien aktivointiin ja sovelluksesi liikenteen lisäämiseen.

Täsmälinkin tarkistajan avulla voit

• tarkistaa koko mobiilisovelluksesi tai tietyn linkin
  • saada käsityksen siitä, mitä korjauksia sinun on tehtävä, jotta voit varmistaa kaikkien linkkiesi oikeat määritykset
  • ladata tai lähettää raportin, jotta voit helpottaa dokumentointia ja tietojen jakamista asiaankuuluville organisaatiosi sidosryhmille
  • tehdä tarvittavia muutoksia sovellukseesi ja verkkosivustoosi.

Koko sovelluksen tai tietyn linkin tarkistaminen

Työkalun avulla voit tarkistaa koko sovelluksesi ja saada kattavan raportin kaikista manifestitiedostosi sisältämistä linkeistä sekä tarkistaa, onko jokainen linkki määritetty oikein. Voit myös tarkistaa jonkin tietyn linkin ja varmistaa näin, että se on käytettävissä ja toimii halutulla tavalla.

Täsmälinkkien tarkistus Android-sovelluksessa

Näin voit tarkistaa kaikki täsmälinkit sovelluksessasi:

1. Valitse avattavasta valikosta "Android".
  2. Valitse sovelluksesi käyttämällä sovellusvalitsinta.
  3. Valitse avattavasta valikosta Tarkista kaikki täsmälinkit.
  4. Klikkaa Tarkista.

Kun toimit edellä olevien ohjeiden mukaan, tarkistustyökalu hakee kaikki täsmälinkit sovelluksestasi ja tekee kullekin linkille asianmukaiset tarkistukset.

Kokonaisraportti ja lataustoiminto

Näet toimimattomien linkkien määrän ja tarkistamamme sovellusversion. Voit myös klikata Koko raportti ‑painiketta, jos haluat ladata raportin tai lähettää sen organisaatiosi muille sidosryhmille.

Yksityiskohtainen sovellusten tarkistuksia koskeva taulukko

Huom. Jos kaikki linkkisi ovat hyväksyttäviä, näet niistä listan.

Kun olemme tarkistaneet linkit, näet tarkistustaulukossa enintään kolme välilehteä.

Verkkotunnukset, jotka eivät läpäisseet verkkosivustotarkistuksia ‑välilehti:

An animation showing domains that failed website checks.

• Tämä välilehti perustuu verkkotunnuksiin, koska verkkotunnus voi liittyä useisiin sovelluksiin (ja päinvastoin).
  • Näet taulukosta verkkotunnukset, jotka eivät läpäisseet verkkosivustotarkistuksia, sekä sen, kuinka monella yrityskerralla näin kävi.
  • Klikkaamalla "Näytä tiedot" näet kaikki kyseiselle verkkotunnukselle tehdyt tarkistukset ja niiden tuloksen (läpäisty / ei läpäisty). Lisäksi saat ohjeet tarvittavien korjausten tekemiseen.
  • Klikkaamalla samalta Näytä tiedot ‑sivulta löytyvää Verkkotunnuksen alaiset linkit ‑välilehteä näet kaikki linkit, jotka liittyvät tähän verkkotunnukseen.

Huom. Jos yksi tai useampi sovelluksesi verkkotunnus ei läpäise verkkosivustotarkistuksia, mitkään sovelluksesi sisältämät sovelluslinkit eivät toimi halutulla tavalla. Kun näitä linkkejä klikataan, sovellus voi käynnistyä. Näkyviin tulee kuitenkin valintaikkuna, josta käyttäjä voi valita, millä sovelluksella linkki avataan.

Linkit, jotka eivät läpäisseet sovellustarkistuksia ‑välilehti:

An animation showing links that failed app checks.

• Näet taulukosta linkit, jotka eivät ole läpäisseet sovellustarkistuksia, sekä sen, kuinka monella yrityskerralla näin on käynyt. Lisäksi se kertoo, onko linkki tarkistettu sovelluslinkkinä vai omana URL-mallina.
  • Klikkaamalla "Näytä tiedot" näet yksityiskohtaisen näkymän, joka sisältää kaikki tehdyt tarkistukset sekä niiden tulokset (läpäisty / ei läpäisty). Lisäksi saat ohjeet tarvittavien korjausten tekemiseen.
Kaikki linkkien tarkistukset (lukuun ottamatta omien URL-mallien tarkistuksia) edellyttävät eri asetuksia.

Hyväksyttävät linkit ‑välilehti:

An animation showing a valid link.

• Näet taulukosta linkit, jotka eivät ole läpäisseet sovellustarkistuksia. Lisäksi se kertoo, onko linkki tarkistettu sovelluslinkkinä vai omana URL-mallina.
  • Klikkaamalla "Näytä linkin raportti" näet sen laskeutumissivun esikatselun (jos saatavilla) ja QR-koodin, jolle tämä täsmälinkki johtaa sovelluksessa, sekä kaikki tarkistukset, jotka olemme tehneet kyseiselle linkille.

Suodattaminen

Datan priorisoinnin helpottamiseksi voit suodattaa taulukoissa näkyvät verkkotunnukset ja linkit sen mukaan, kuinka monta tarkistusta tai minkä tyyppisiä tarkistuksia tunnus tai linkki ei ole läpäissyt.

Täsmälinkkien tarkistus iOS-sovelluksessa

Näin voit tarkistaa kaikki täsmälinkit sovelluksessasi:

1. Valitse avattavasta valikosta "iOS".
  2. Valitse sovelluksesi käyttämällä sovellusvalitsinta.
  3. Valitse avattavasta valikosta Tarkista kaikki täsmälinkit.
  4. Klikkaa Lisää sovelluksen verkkotunnuksia.

Kun olet tarkistanut kaikki sovelluksesi sisältämät täsmälinkit, näkyviin tulee ikkuna. Valitse ikkunasta seuraavat vaihtoehdot:

1. Vastaava Android-sovellus: Valitse iOS-sovellusta vastaava Android-sovellus.
  2. Lisää omat verkkotunnukset: Valitse verkkotunnukset, jotka haluat tarkistaa.
  3. Tee tarkistus klikkaamalla Käytä.

Täsmälinkin tarkistaja hakee kaikki Android-sovelluksesta löytyvät verkkotunnukset ja lisäämäsi verkkotunnukset ja tekee niille asianmukaiset tarkistukset.

Yksityiskohtainen sovellustarkistuksia koskeva taulukko

The image displays the App validation screen.

Tarkistuksen jälkeen tarkistustaulukossa näkyy enimmillään kolme välilehteä.

1. Verkkotunnukset, jotka eivät läpäisseet verkkosivustotarkistuksia ‑välilehti:
    1. Näet taulukosta verkkotunnukset, jotka eivät läpäisseet yhtä tai useampaa verkkosivustotarkistusta, sekä sen, kuinka monta tarkistusta verkkotunnus ei läpäissyt.
    2. Valitsemalla "Näytä tiedot" näet kaikki kyseiselle verkkotunnukselle tehdyt tarkistukset ja niiden tuloksen (läpäisty / ei läpäisty). Lisäksi saat ohjeet tarvittavien korjausten tekemiseen.
  2. Verkkotunnukset, jotka läpäisivät verkkosivustotarkistukset ‑välilehti:
    1. Näet taulukosta linkit, jotka ovat läpäisseet verkkosivustotarkistukset, ja voit valita kunkin verkkotunnuksen kohdalta "Näytä tiedot". Klikkaa "Näytä tiedot" ‑kohdasta "Sovellustarkistuksen vahvistus" ja skannaa QR-koodi varmistaaksesi, että täsmälinkki on määritetty oikein sovelluksessa.
  3. Verkkotunnukset, joille suositellaan päivitystä ‑välilehti:
    1. Näet taulukosta linkit, joille suositellaan päivityksiä Applen kehittäjäohjeiden perusteella. Voit valita kunkin verkkotunnuksen kohdalta "Näytä tiedot". Klikkaa "Näytä tiedot" ‑kohdasta "Sovellustarkistuksen vahvistus" ja skannaa QR-koodi varmistaaksesi, että täsmälinkki on määritetty oikein sovelluksessa.

Tietyn linkin tarkistaminen

The image displays the Specific link validation screen.

Näin voit tarkistaa tietyn linkin:

1. Valitse avattavasta valikosta "Android" tai "iOS".
  2. Valitse sovelluksesi käyttämällä sovellusvalitsinta.
  3. Valitse avattavasta valikosta Tarkista täsmälinkki.
  4. Lisää linkki, jonka haluat tarkistaa.
  5. Klikkaa Tarkista.

Kun klikkaat "Tarkista", valitsemallesi linkille tehdään kaikki asianmukaiset tarkistukset.

Android-sovellustarkistuksen tulokset

The image displays the Verification results screen.

Kun tarkistukset on tehty, näet kaikki tarkistukset, jotka työkalu on tehnyt linkillesi. Lisäksi näet, kuinka monta tarkistusta linkki on läpäissyt ja kuinka monta ei, sekä sen, onko linkki tarkistettu sovelluslinkkinä vai omana URL-mallina ja mikä sovellusversio tarkistettiin. On tärkeää muistaa, että kaikki linkkien tarkistukset (lukuun ottamatta omien URL-mallien tarkistuksia) edellyttävät eri asetuksia.

Voit myös klikata Koko raportti ‑painiketta, jos haluat ladata raportin tai lähettää sen organisaatiosi muille sidosryhmille.

Jos täsmälinkkiä ei ole määritetty oikein, näet kaikki sovelluksille ja verkkosivustoille tehdyt tarkistukset sekä niiden tulokset (läpäisty / ei läpäisty). Lisäksi saat ohjeet tarvittavien korjausten tekemiseen.

Jos tarkistettu linkki on hyväksyttävä, näet sen laskeutumissivun esikatselun (jos saatavilla) ja QR-koodin, jolle tämä täsmälinkki johtaa sovelluksessa. Lisäksi näet kaikki kyseiselle linkille tehdyt tarkistukset. Täsmälinkin esikatselu ei kuitenkaan välttämättä aina vastaa tarkasti sovelluksen sisältöä, erityisesti jos pääsyä sovellukseen on rajoitettu (esimerkiksi jos se vaatii kirjautumisen tai jos siihen voi päästä vain tietystä sijainnista). Käytä tästä syystä QR-koodia testataksesi täsmälinkkiä omalla laitteellasi.

IOS-sovellustarkistuksen tulokset

Voit saada tarkistuksen jälkeen jommankumman seuraavista ilmoituksista:

• "Täsmälinkki läpäisi kaikki verkkotarkistukset, mutta sen on läpäistävä myös sovellustarkistus."
  • "Tämä täsmälinkki ei toimi"

Jos saat näistä ensimmäisen, asenna sovellus ja skannaa QR-koodi varmistaaksesi, että oikea sivu avautuu sovelluksessa. Näin voit varmistaa, että täsmälinkki on määritetty oikein sovelluksessa.

Jos saat toisen ilmoituksen, tarkista havaitut virheet ja katso ohjeet niiden korjaamiseen.

Huom. Omia malleja ei voi tarkistaa iOS-sovelluksissa. Tarkistettavan täsmälinkin alussa on oltava "http" tai "https".

Verkkosivustotarkistuksia voidaan tehdä vain iOS-sovelluksille. Sovellusmääritykset ovat silti välttämättömiä kaikkien tarkistettujen täsmälinkkien toiminnan kannalta.

Web to App Connect

Voit ottaa käyttöön täsmälinkityksen ja sovellusten konversioseurannan käyttämällä Web to App Connect ‑käyttöliittymää Google Adsissa. Käyttöönoton jälkeen voit tarjota asiakkaillesi saumattoman "verkosta sovellukseen" ‑käyttökokemuksen ja saada sovellukseen johtavilla mainosklikkauksilla keskimäärin kaksi kertaa korkeammat konversioprosentit kuin mobiilisivustolle johtavilla klikkauksilla.

Tämän parannetun kokemuksen ansiosta asiakkaasi voivat helpommin tehdä haluamansa asian, olipa kyse sitten ostoksen tekemisestä, rekisteröitymisestä tai tuotteiden lisäämisestä ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Työkalut-kuvake.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konvertoitumisen parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.