Julkaise houkuttelevia Hakumainoksia ja kuvalaajennuksia

27.5.2021

Kuluttajat odottavat nykyään entistä visuaalisempaa kokemusta, kun he selaavat tuotteita ja palveluja netissä. Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan 86 % kuluttajista odottaa näkevänsä yritysten julkaisemia kuvia tehdessään ostoksia verkossa.1 Esittelimme viime vuonna kuvalaajennukset, joiden avulla voit luoda visuaalisesti houkuttelevampia Hakumainoksia. Kuvalaajennukset ovat tästä päivästä lähtien saatavilla maailmanlaajuisesti.

Example image extenion
Hakumainos, jonka yhteydessä näkyy kuvalaajennus

Esittele brändiäsi sopivien kuvien avulla

Kuvalaajennusten avulla voit täydentää Hakumainostasi sopivilla tuotteidesi ja palveluidesi kuvilla. Näin ihmiset saavat helposti tietoa yrityksestäsi ja heidän on helppo ryhtyä toimiin etenkin mobiililaitteilla. Alustavien tulosten perusteella mainostajien klikkausprosentti kasvaa keskimäärin 10 %, kun mobiilihakumainosten yhteydessä näkyy kuvalaajennuksia.2 Voit esitellä brändiäsi käyttämällä erityyppisiä kuvia, esimerkiksi lifestyle-kuvia tai tuotekuvia. Kun ihmiset napauttavat näitä kuvia, he siirtyvät suoraan sivustollesi.

Estee Lauder logo

Estée Lauder pyrki löytämään tapoja saada lisää uusia ja arvokkaita kävijöitä esteelauder.com-sivustolle sekä kasvattaa kahden suositun tuotelinjan – Advanced Night Repair ‑seerumin ja Double Wear ‑meikkivoiteen – harkintaa käyttäjien keskuudessa. Kannustaakseen potentiaalisia asiakkaita tutustumaan paremmin näihin tuotteisiin brändi aloitti kuvalaajennusten käytön elokuussa 2020. Lisäämällä sopivia lifestyle- ja tuotekuvia brändäämättömiin Hakukampanjoihin Estée Lauder onnistui kasvattamaan klikkausprosenttiaan 91 % ja parantamaan mainostuottoaan 14 %.

Voit aloittaa kuvalaajennusten käytön lataamalla yksilöllisiä kuvia, jotka liittyvät avainsanoihisi ja mainoksiisi. Jos sinulla on jo kuvia sisältäviä Google Ads ‑kampanjoita, voit hyödyntää kyseisiä kuvia myös kuvalaajennuksissa, kunhan kuvat ovat mainosaineistoa koskevien ohjeidemme mukaisia.

Paras käytäntö

Paras käytäntö: Jotta saat kuvalaajennuksistasi parhaan mahdollisen hyödyn, lataa neliönmuotoisia ja vaakasuuntaisia kuvia. Näin järjestelmällä on enemmän valinnanvaraa ja kuvilla on paremmat mahdollisuudet näkyä.

Hyödynnä laskeutumissivusi monipuolista kuvamateriaalia

Dynaamisia kuvalaajennuksia käytettäessä osuvimmat kuvat valitaan koneoppimisen avulla automaattisesti mainoksesi laskeutumissivulta ja liitetään tämän jälkeen mainokseesi. Kun otat dynaamiset kuvalaajennukset käyttöön, lisäämme laskeutumissivuillasi olevat kuvat vastaaviin Hakukampanjoidesi mainosryhmiin. Tämän jälkeen voit tarkistaa kuvat ja poistaa ne, joiden et halua näkyvän mainoksissasi. Dynaamiset kuvalaajennukset ovat tällä hetkellä käytettävissä englanniksi, mutta muita kieliä tulee saataville lähikuukausien aikana.

Screenshot of Google Ads UI for reviewing dynamic image extensions
Voit tarkistaa laskeutumissivusi kuviin perustuvat dynaamiset kuvalaajennukset

Paras käytäntö: Luo yksilöllisiä kuvalaajennuksia tärkeimmille kampanjoille ja mainosryhmille. Ota sitten dynaamiset kuvalaajennukset käyttöön, niin voit lisätä kuvia nopeasti tilisi Hakukampanjoiden muihin mainosryhmiin. Kuvalaajennukset ovat aina etusijalla dynaamisiin kuvalaajennuksiin nähden.

Herätä YouTubessa hakuja tekevien ihmisten kiinnostus

Jos hakukumppanit on otettu käyttöön kampanjassasi, kuvalaajennukset voivat näkyä mainoksesi yhteydessä YouTuben hakutuloksissa. Näin voit helposti herättää potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksen ja samalla laajentaa Hakukampanjoidesi tavoittavuutta. Tavoittamalla ihmisiä heidän etsiessään tuotteisiisi ja palveluihisi liittyviä videoita voit aktivoida useampia potentiaalisia asiakkaita.

Example image extension ad in YouTube search
Kuvalaajennuksen sisältämä Hakumainos YouTuben hakutuloksissa

Lue lisää kuvalaajennuksista Google Ads ‑ohjekeskuksesta.

Kirjoittaja: Rushil Grover, Product Manager, Google Ads

1. Googlen Ipsosilla teettämä COVID-19-seurantatutkimus, Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska, Saksa, Italia, Australia, Japani, Venäjä, Intia, Kiina, Brasilia, Meksiko, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, ~n = 300 vähintään 18-vuotiasta verkossa asioivaa kuluttajaa markkinaa kohti. 28–31.1.2021.
2. Googlen sisäinen data, 5.–18.3.2021.