Om Eksperimenter-siden (tidligere kalt «Utkast og eksperimenter»)

Med Google Ads-eksperimenter kan du jobbe kontinuerlig med å forbedre resultatene for kampanjene dine. Når du tester ulike kampanjeinnstillinger, kan du nå ut til flere kunder og oppnå bedre resultater for bedriften din raskt og effektivt.

Dette er et hovedbilde som illustrerer prosessen for kampanjeeksperimenter.

På denne siden

Slik fungerer det

Du kan opprette og kjøre et eksperiment med kampanjen for å teste hvilken effekt de foreslåtte endringene har. Hvis du deler budsjettet likt mellom den opprinnelige kampanjen og eksperimentet, kan du enkelt sammenligne resultatene over en gitt tidsperiode. Hvis du har fått bedre resultater med eksperimentet når denne tidsperioden er over, kan du bruke eksperimentinnstillingene i den opprinnelige kampanjen eller opprette en ny. For å konfigurere et eksperiment klikker du på Eksperimenter på sidemenyen til venstre i Google Ads-kontoen din.

Tips: Du kan velge Alle eksperimenter for å åpne «Alle eksperimenter»-tabellen. Derfra kan du utføre alle disse handlingene i Google Ads:
  • administrere eksperimentstatuser og -alternativer
  • velge en bestemt eksperimenttype (annonsevarianter, egendefinerte eksperimenter eller videoeksperimenter)
  • se eksperimentene dine for ulike kanaler og eksperimenttyper (app-, søke-, banner- og videokampanjer)
  • endre måten eksperimenter vises på, ved å bytte mellom kort- eller tabellvisningen

Denne animasjonen viser hvordan du bytter mellom kortvisningen og tabellvisningen på Eksperimenter-siden i Google Ads.

Annonsevarianter

Med annonsevarianter kan du gjennomgå resultatene for variantene dine, og ta i bruk de endrede annonsene i kontoen din. Annonsevarianter brukes vanligvis til å teste tekstannonser, responsive søkeannonser eller én enkelt endring i flere kampanjer. Annonsevarianter er tilgjengelige for søkekampanjer.

Når du har konfigurert en annonsevariant, kan du gå gjennom og sammenligne resultatene for annonsevarianten med de opprinnelige annonsene. Når du er fornøyd med resultatene for annonsevarianten du har eksperimentert med, kan du ta i bruk de endrede annonsene i kampanjen din.

Egendefinerte eksperimenter for søke- og bannerkampanjer

Egendefinerte eksperimenter brukes vanligvis til å teste smart budgivning, samsvartyper for søkeord, landingssider, målgrupper og annonsegrupper. Du kan bruke egendefinerte eksperimenter for appkampanjer og søke- og bannerkampanjer.

Du kan også opprette eksperimenter uten utkast. Dette gjør det enklere å sammenligne resultatene for grunnkampanjen og prøvekampanjen.

Når du har valgt en grunnkampanje du vil kjøre et eksperiment med, må du konfigurere eksperimentet og oppdatere innstillingene du vil teste. Google-systemet oppretter en ny prøvekampanje for deg med de nye innstillingene. Når du har kjørt eksperimentet og evaluert resultatene, kan du velge å bruke de nye innstillingene i grunnkampanjen, eller kjøre eksperimentet som en ny uavhengig kampanje.

Videoeksperimenter

Videoeksperimenter brukes til å avgjøre hvilke av videoannonsene dine som er mest effektive på YouTube. Videoeksperimenter kan kjøres på videokampanjer.

Du kan

• angi to til fire ulike grupper (såkalte eksperimentgrener)
  • velge kampanjene du vil ha med i eksperimentet (med ulike videoannonser i hver enkelt kampanje)
  • velge et suksesskriterium (merkevareløft eller antall konverteringer) for å måle og sammenligne resultatene fra kampanjene

Når du har konfigurert et videoeksperiment, kan du følge med på resultatene i Google Ads og finne de videoannonsene du oppnår de beste resultatene med, i eksperimentgrenene. Når du vet hvilken annonse i eksperimentet som er mest lønnsom, kan du avgjøre hvilken kampanje du vil fortsette å kjøre, og tildele den mer av budsjettet.

Performance Max-eksperimenter

Performance Max-eksperimenter er verktøy i Google Ads som du kan bruke for å kjøre A/B-tester av ulike funksjoner, innstillinger og kampanjer, så du kan oppnå best mulig resultater for bedriften din. Du kan bruke eksperimenter til å måle effekten av å bruke Performance Max-kampanjer.

Du kan

• konfigurere eksperimenter for å måle økning med Performance Max-kampanjer
  • konfigurere Shopping-kampanjer kontra Performance Max-eksperimenter

Når du har konfigurert et Performance Max-eksperiment, kan du følge med på resultatene i Google Ads og finne de beste Performance Max-annonsene i eksperimentgrenene. Når du vet hvilken annonse i eksperimentet som er mest lønnsom, kan du avgjøre hvilken kampanje du vil fortsette å kjøre, og tildele den mer av budsjettet.

Merk: Når eksperimentet er avsluttet, blir Performance Max-kampanjen automatisk startet hvis eksperimentet ga positive resultater. Du kan slå av denne funksjonen på siden med eksperimentrapporten.

Om eksperimentresultatene

Nå kan du bruke informasjonen i Eksperimenter-tabellen til å sette deg inn i resultatene fra eksperimentet og iverksette egnede tiltak. Eksperimenter-tabellen har disse kolonnene:

• Navn: Her ser du navnet på eksperimentet. Hvis du vil finne ut mer enn hva som er tilgjengelig i tabellen, kan du klikke på navnet på eksperimentet.
  • Type: Her vises eksperimenttypen du kjører for øyeblikket (f.eks. økning fra Performance Max, egendefinerte video- eller bannereksperimenter og mange andre eksperimenttyper).
  • Status: Her ser du den nåværende fasen i eksperimentet (f.eks. «Pågår», «Fullført (tatt i bruk)» og «Planlagt»).
  • Resultater: Her ser du hvilken gren av kampanjen som ga best resultater i løpet av eksperimentet.
    • Kontrollkampanje: Dette betyr at kontrollgrenen ga bedre resultater enn eksperimentgrenen.
    • Eksperimentkampanje: Dette betyr at eksperimentgrenen ga bedre resultater enn kontrollgrenen i eksperimentet.
    • Ingen klar vinner / Pågår: Dette betyr at vinneren ikke kan utpekes, eller at det ikke finnes nok data ennå. Vi anbefaler at du lar eksperimentet kjøre i 2–3 uker for å samle inn nok data. Hvis resultatene fortsatt er usikre, må du kanskje øke budsjettet eller la eksperimentet kjøre lenger for å få nok data til å peke ut en klar vinner.
  • Handlinger: Her ser du den anbefalte handlingen for eksperimentet (f.eks. «Bruk»).
  • Startdato: Her ser du startdatoen for eksperimentet.
  • Sluttdato: Her ser du sluttdatoen for eksperimentet.
  • Beregninger: Avhengig av målene, eksperimenttypen og beregningene du valgte da du opprettet eksperimentet, kan du se flere beregninger i tabellen, for eksempel konverteringer eller konverteringsverdi. Disse representerer prosentandelen av differansen mellom eksperimentgrenen og kontrollkampanjen. Hold markøren over teksten i denne kolonnen for å se mer informasjon, deriblant konfidensintervallet.
  • Du kan velge flere beregninger ved å trykke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads, velge beregningene og klikke på Lagre. Du kan også fjerne kolonner på den samme måten.

Se flere beregninger

Slik kan du tilpasse eksperimenttabellen og legge til beregningene som er viktige for deg:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads øverst til høyre over tabellen.
  5. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av beregningene du vil legge til i tabellen.
  6. Klikk på Bruk.

Omsett eksperimenter i konkrete handlinger

I Eksperimenter-tabellen ser du en anbefalt handling basert på resultatet fra eksperimentet:

• Bruk: Hvis du tar i bruk eksperimentet, startes en kampanje med de samme innstillingene som i eksperimentgrenen. Du kan også endre innstillingen i den opprinnelige kontrollkampanjen i tråd med innstillingen i eksperimentgrenen.
Merk: Hvis resultatene fra eksperimentet ikke kan fastslås ennå («Pågår», «Usikker» eller «Utilgjengelig» i «Resultater»-kolonnen), anbefaler vi at du lar eksperimentet kjøre i minst 2–3 uker for å samle inn nok data til at et resultat kan presenteres. Hvis ingen anbefalinger er tilgjengelige etter 2–3 uker, må du kanskje øke budsjettet eller la eksperimentet kjøre lenger for å få nok data.

Ta i bruk positive eksperimentresultater automatisk (bare tilgjengelig for visse typer eksperimenter)

Denne funksjonen, som er slått på som standard, bruker de eksperimentelle endringene i grunnkampanjen hvis resultatene er positive, når eksperimentet er avsluttet. Dermed kan du dra nytte av resultatfordelene fra eksperimentet med liten innsats.

Merk: Du kan når som helst slå av denne funksjonen på siden med eksperimentrapporten mens eksperimentet kjøres.

Du kan opprette eksperimenter ut fra kort med anbefalinger på Eksperimenter-siden. Du kan velge å slå på denne funksjonen når du oppretter eksperimentet. Når du har opprettet et eksperiment, vises det et verktøytips i eksperimentets sammendragskort med statusen for denne funksjonen. Fra dette verktøytipset kan du også slå denne funksjonen på eller av, noe som i så fall gjenspeiles i statusen for verktøytipset.

I tillegg kan statuskolonnen på Eksperimenter-siden inneholde en av statusene nedenfor, som viser hvilke eksperimenter som er tatt i bruk:

• Fullført (ikke brukt)
  • Fullført (tar den i bruk …)
  • Fullført (tatt i bruk)

Når eksperimentet er fullført, oppdateres statusen for verktøytipset slik at du vet om endringene er tatt i bruk eller ikke.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan kan jeg se om et eksperiment gir gode resultater og dermed brukes direkte?

• Hvis du bruker strategien maksimer antall konverteringer og har budgivning basert på målkostnad per handling (mål-CPA), brukes eksperimentet direkte hvis du får flere konverteringer i eksperimentgrenen enn i kontrollgrenen, mens CPA-en er lavere.
  • Hvis du bruker strategien maksimer konverteringsverdien og har budgivning basert på et mål for avkastningen på annonsekostnadene (mål-ROAS), brukes eksperimentet direkte hvis konverteringsverdien i eksperimentgrenen er høyere enn i kontrollgrenen, mens ROAS-en er høyere.
  • Hvis du bruker strategien maksimer konverteringsverdien eller maksimer antallet konverteringer, brukes eksperimentet direkte hvis konverteringsverdien eller antallet konverteringer er høyere i eksperimentgrenen enn i kontrollgrenen.

2. Når blir de eksperimentelle endringene tatt i bruk?

• Når sluttdatoen for eksperimentet kommer, sjekker vi om resultatene er positive eller ikke, ut fra definisjonen ovenfor. Hvis vi fastslår at resultatene er positive, bruker vi de eksperimentelle endringene i grunnkampanjen.

3. Blir eksperimenter tatt i bruk hvis de avsluttes manuelt?

• Nei, vi bruker ikke eksperimenter som er avsluttet manuelt – bare eksperimenter som avsluttes på sluttdatoen du har definert.

4. Kan jeg velge bort automatisk bruk?

• Denne funksjonen er som standard slått på når du oppretter nye eksperimenter, men du kan velge den bort før eksperimentet er avsluttet.

Linker til relatert innhold