Vanliga frågor om ändringar i iOS 14

I den här artikeln hittar du svar på vanliga frågor om ändringar av Apples ATT-policy (App Tracking Transparency) och hur produktändringar kan påverka dig som Google Ads-annonsör. De flesta annonsörer påverkas inte. Läs mer om uppdateringar av kampanjmätning i iOS 14.

Rapporter

Vad är skillnaden mellan rapporterna för appkampanjer och SKAdNetwork-rapporten och vad är tillgängligt i rapporter från appattributionspartners?

Från och med den 30 april 2021 är SKAdNetwork-rapporter tillgängliga för alla annonsörer i appkampanjer. SKAdNetwork-rapporter är en av flera datakällor som kan användas för kampanjrapportering. Jämfört med Googles konverteringsmodellering har SKAdNetwork viktiga skillnader i underliggande logik och inställningar, vilket kan leda till rapporteringsavvikelser mellan de båda metoderna.

För att förbättra kvaliteten och enhetligheten i våra modellerade rapporter i Google Ads-gränssnittet fördjupar vi våra integreringar med SKAdNetwork-data. Att de två metoderna skiljer sig något åt är dock normalt och förväntat. Läs mer om de två metoderna och rekommenderade metoder för iOS-appkampanjer.

Appattributionspartners (AAP) har dessutom tillgång till samma information om SKAdNetwork-konverteringar och konverteringar i appkampanjer. AAP får dock inga attributionsanspråk på modellerade konverteringar, vilket kan betyda att du ser skillnader mellan appkampanjer, SKAdNetwork och AAP-rapporter.

Vilken rapportinformation bör jag förvänta mig av den konverteringsdata som samlas in via de nya webbadressparametrarna?

Konverteringsdata som mäts med de nya parametrarna rapporteras på samma detaljnivå som med GCLID-parametern på individnivå med hjälp av tekniker för konverteringsmodellering. Läs mer om uppdateringar av kampanjmätning i iOS 14.

Kan det förekomma längre fördröjningar för vissa av mina appkampanjer i iOS till följd av konverteringsmodellering?

Ja, det kan ta upp till fem dagar innan modellerade appkampanjskonverteringar visas. Detta är förväntat. Modelleringsfördröjningen sker utöver befintliga konverteringsfördröjningar. Tänk på att rapporteringen av det senaste kampanjresultatet påverkas av modelleringsfördröjningar, och du bör vara beredd på variationer i resultatet.

Konverteringsspårning

Hur fungerar de nya webbadressparametrarna när annonsinteraktionen sker på en webbplats som inte tillhör Google? Måste annonsörerna själva skicka parametern?

När någon av Googles förstapartstaggar implementeras på en webbplats skickar taggarna med lämplig parameter när annonsinteraktionen kommer från iOS 14-trafik. Läs mer om uppdateringar av kampanjmätning i iOS 14.

I vilka fall används dessa nya webbadressparametrar?

De nya webbadressparametrarna kan visas när en annons kommer från en berörd iOS-plattform och en efterföljande konvertering sker på webben. De nya webbadressparametrarna kan också användas när en annons kommer från webben och det därefter sker en konvertering i en app, till exempel via djuplänkar.

Hur kan jag testa om den nya webbadressparametern fungerar?

Klicka i en Google-app på en annons som leder till en webbplats. Titta på webbadressen och se om parametern ?wbraid= ingår.

Hur fungerar konverteringsvärden för SKAdNetwork med appkampanjer?

Genom att ställa in ditt konverteringsvärdeschema för SKAdNetwork kan du mäta resultatet av händelser i appen och optimera dina kampanjer mer effektivt för åtgärder efter installationen eller en målavkastning på dina annonsutgifter.

Du kan ställa in konverteringsvärdeschemat via Google Analytics 4, en Google-godkänd appattributionspartner eller direkt i Google Ads API. Vi rekommenderar starkt att annonsörer ställer in konverteringsvärdeschemat på ett enda ställe. Konverteringsvärdescheman som konfigureras via Google Analytics 4 kan exporteras med Admin API. Vi planerar också att införa en möjlighet att använda ditt schema för att förbättra optimeringen av dina appkampanjer med tCPA och tROAS. Detta är för närvarande tillgängligt i ett begränsad betatest.

Läs om hur du konfigurerar ditt SKAdNetwork-konverteringsvärdeschema och få metodtips för iOS-appkampanjer.

Hur står sig Googles mätning av konverteringar på enheten jämfört med SKAN?

Vår funktion för mätning av konverteringar på enheten ger information som är jämförbar med SKAdNetwork. Informationen är strukturerad för att ge bästa möjliga kampanjoptimering. Mätning av konverteringar på enheten säkerställer också att all matchning sker på enheten och att inga användaruppgifter som skickas ut från enheten går att identifiera. Läs mer om mätning av konverteringar på enheten.

Vilka mätvärden samlas in med mätning av konverteringar på enheten?

Med mätning av konverteringar på enheten kan du mäta appinstallationer och åtgärder i appen från dina iOS-appkampanjer samtidigt som användaruppgifterna skyddas. Attribution på enheten utgår från e-postadresser som användarna själva tillhandahåller, till exempel via inloggningsprocessen i appen, med hjälp av Google Analytics för Firebase (GA4F). GA4F SDK säkerställer att endast avidentifierad konverteringsdata skickas från enheten till Googles servrar. Inga identifierande användaruppgifter skickas från enheten på ett identifierbart sätt.

Vilka är fördelarna med att inkludera Google Analytics för Firebase SDK i min iOS-app, utöver integreringen med SKAdNetwork?

Förutom att registrera dina appar för attribution i SKAdNetwork ger Google Analytics för Firebase även följande fördelar:
  • Mät automatiskt viktiga interaktioner, som första öppningar och köp i appen, för användare som gett sitt samtycke. Läs mer om automatiskt insamlade händelser.
  • Använd Googles funktion för mätning av konverteringar på enheten för iOS och förbättra konverteringsmodelleringen och rapporteringen för iOS-appkampanjer.
  • Experimentera med förklarande meddelanden för att kommunicera varför användarna ska välja anpassade annonser.
  • Säkerställ att dina kampanjer är kompatibla med Googles kommande förbättringar av integritetssäker mätning.
  • Hjälper dig att samla data från din app och webbplats. Läs om hur du ställer in Analytics för en webbplats och/eller app.

Prestanda

Vad händer om jag kör fler än de rekommenderade åtta appkampanjerna för installationer?

Vi rekommenderar att du slår ihop dina kampanjer till åtta eller färre appinstallationskampanjer för varje iOS-app. Anledningen är att detta hjälper dig att bibehålla bästa möjliga resultat inom SKAdnetworks kampanjbegränsningar. Om du kör åtta eller färre kampanjer kan du vara säker på att varje kampanj har tillräckligt många konverteringssignaler. Detta är ingen fast gräns, men om du har fler än åtta kampanjer per app får du sämre resultat och SKAdNetwork-rapportering. Läs mer om hur Google hjälper apputvecklare att förbereda sig inför Apples uppdaterade ATT-policy i iOS 14.

Konverteringsmodellering

Hur skapar Google modellerade konverteringar när det inte finns någon gemensam identifierare från annonsinteraktioner och konverteringar eller när det inte går att mäta konverteringar?

Vi delar upp annonsinteraktionerna baserat på om vi kunde identifiera en koppling mellan annonsen och konverteringen.

Sedan identifierar vi en grupp användare med beteenden som liknar den observerade gruppen och beräknar deras konverteringsfrekvens. Vi analyserar även andra faktorer, som enhetstyp, tid på dagen och operativsystem för att utvärdera likheten.

Vi tränar Googles AI för att avgöra sannolikheten för konverteringar hos alla användare som har interagerat med annonsen, även de som inte visades direkt på grund av begränsningar i webbläsaren eller operativsystemet. Vi tillämpar dessa utbildningstekniker unikt för varje annonsörs specifika affärsbehov.

Sedan verifierar vi att våra modeller är representativa genom att använda data från andra kalibreringssignaler, bland annat tidigare konverteringstrender. Läs mer om modellerade onlinekonverteringar.

Vilka signaler används som underlag till Googles konverteringsmodellering?

Modellerna skiljer sig något åt sinsemellan, men de olika signalerna som används är enhetstyp, konverteringstyp, tid på dagen, land och webbläsare. Läs mer om modellerade onlinekonverteringar.

Budgivning

Hur påverkar dessa nya mätlösningar för iOS min budgivning?

Våra budgivningssystem utgår från de mätningslösningar som används för att samla in data, till exempel Google-taggen (gtag.js), Google Taggstyrning (gtm.js) och Google Analytics för Firebase. När vi utvecklar nya mätningslösningar, som konverteringsmodellering, och nya webbadressparametrar bevakar vi deras effekt på våra budgivningssystem och gör justeringar vid behov.

Kampanjer som använder Smart Bidding fortsätter precis som tidigare att ange bud baserat på den mest exakta mätningsmetoden som finns tillgänglig. Vi rekommenderar att du förbereder dig inför ändringarna ovan genom att noga bevaka resultaten och annonsvisningen i alla kampanjer som körs på iOS-trafik. Vid behov kan du justera budgetar och Smart Bidding-mål för CPA ellerROAS så att du når dina mål. Om du till exempel vill öka dina utgifter kan du höja CPA-målen eller sänka ROAS-målen.

Om du har appkampanjer som använder budstrategin Mål-ROAS bör du omedelbart byta till Mål-CPA. Läs mer om hur Google hjälper apputvecklare att förbereda sig inför Apples uppdaterade ATT-policy i iOS 14.