Vanlige spørsmål om endringer i iOS 14

Denne artikkelen inneholder svar på vanlige spørsmål om endringene i Apples retningslinjer for åpenhet i forbindelse med sporing av informasjon i apper (App Tracking Transparency – ATT), og hvordan produktendringer kan påvirke deg som Google Ads-annonsør. De fleste annonsører blir ikke påvirket av dette. Finn ut mer om oppdateringer av kampanjemåling i iOS 14.

Rapportering

Hva er forskjellen mellom rapporteringen om appkampanjer og SKAdNetwork-rapporten, og hva er tilgjengelig i rapporteringen om appattribusjonspartnere?

Fra og med 30. april 2021 er SKAdNetwork-rapporter tilgjengelige for alle annonsører som kjører appkampanjer. SKAdNetwork-rapportering er en av de mange datakildene du kan bruke til kampanjerapportering. Sammenlignet med Googles konverteringsmodellering har SKAdNetwork noen grunnleggende forskjeller i den underliggende logikken og innstillingene som brukes, noe som kan føre til avvik i rapporteringen mellom de to metodene.

Vi ønsker å heve kvaliteten på og stabiliteten til rapporteringen av modellerte konverteringer i UI-et i Google Ads, og derfor integrerer vi oppsettet vårt enda tettere med SKAdNetwork-data. Visse avvik mellom de to metodene er imidlertid normalt og som forventet. Finn ut mer om disse to metodene og de anbefalte fremgangsmåtene for iOS-appkampanjer.

Appattribusjonspartnere (AAP-er) har dessuten tilgang til den samme informasjonen om SKAdNetwork-konverteringer og konverteringer i appkampanjer. Men AAP-er mottar ikke krav om attribusjon for modellerte konverteringer, så du kommer til å se forskjeller mellom rapporteringen om AAP-er, SKAdNetwork og appkampanjer.

Hvilke detaljer kan jeg forvente å se i rapportene om konverteringsdata som er innhentet via de nye nettadresseparameterne?

Konverteringsdata som måles via de nye parameterne, rapporteres på samme detaljnivå som GCLID-parameterne på enkeltbruker-nivå via teknikker for konverteringsmodellering. Finn ut mer om oppdateringer av kampanjemåling i iOS 14.

Kan det bli lengre forsinkelser for noen av appkampanjene mine i iOS som følge av konverteringsmodellering?

Ja, det forventes at det kan ta opptil 5 dager før modellerte konverteringer for appkampanjer vises. Denne modelleringsforsinkelsen kommer i tillegg til eksisterende konverteringsforsinkelser. Merk deg at rapporteringen av nylige kampanjeresultater fortsatt blir påvirket av modelleringsforsinkelser, og at du fortsatt bør være forberedt på resultatsvingninger.

Konverteringssporing

Hvordan fungerer de nye nettadresseparameterne når annonseinteraksjoner skjer på nettsteder som ikke tilhører Google? Må annonsørene selv sende parameteren til Google?

Når en av Googles førstepartstagger er implementert på et nettsted, overfører taggen den aktuelle parameteren når det blir registrert at annonseinteraksjonen er trafikk fra iOS 14. Finn ut mer om oppdateringer av kampanjemåling i iOS 14.

I hvilke tilfeller blir disse nye nettadresseparameterne brukt?

De nye nettadresseparameterne kan vises når en annonse kommer fra en berørt iOS-plattform og en etterfølgende konvertering skjer på nettet. De nye nettadresseparameterne kan også vises når en annonse kommer fra nettet og en etterfølgende konvertering skjer i en app (f.eks. via dyplinking).

Hvordan kan jeg teste om den nye nettadresseparameteren fungerer?

Bruk en Google-app, og klikk på en annonse som fører deg til et nettsted. Kontroller nettadressen, og sjekk om parameteren ?wbraid= vises.

Hvordan fungerer SKAdNetwork-konverteringsverdier i appkampanjer?

Når du konfigurerer et oppsett for konverteringsverdi via SKAdNetwork, kan du måle resultater fra hendelser i appen og optimalisere kampanjene for handlinger etter installering eller ønsket avkastning på annonsekostnadene på en mer effektiv måte.

Du kan konfigurere oppsettet for konverteringsverdi via Google Analytics 4, en Google-godkjent appattribusjonspartner eller Google Ads API direkte. Vi anbefaler på det sterkeste at annonsører velger ett sted å konfigurere skjemaet for konverteringsverdier på. Oppsett for konverteringsverdier som er konfigurert via Google Analytics 4, kan eksporteres via Admin API. Vi har også planer om å gjøre det mulig å bruke oppsettet ditt til å forbedre optimaliseringen av appkampanjer med mål-CPA- og mål-ROAS-budgivning. Dette er foreløpig tilgjengelig i en begrenset betaversjon.

Finn ut hvordan du konfigurerer oppsett for konverteringsverdier i SKAdNetwork, og se de anbefalte fremgangsmåtene for iOS-appkampanjer.

Hva er forskjellen på SKAN og Googles konverteringsmåling på enheter?

Med løsningen vår for konverteringsmåling på enheter får du konverteringsinformasjon tilsvarende den du får med SKAdNetwork, med dataene strukturert for best mulig kampanjeoptimalisering. Konverteringsmåling på enheter sikrer også at matching mellom data og brukere bare skjer på enheten, og ingen identifiserende brukerinformasjon sendes ut fra enheten. Finn ut mer om konverteringsmåling på enheter.

Hvilke beregninger samles det inn data til med konverteringsmåling på enheter?

Med konverteringsmåling på enheter kan du måle appinstallasjoner og handlinger i apper som du får via iOS-appkampanjer, samtidig som brukerinformasjon holdes privat. Med attribusjon på enheten brukes e-postadresser du oppgir fra påloggingen i appen din, for eksempel via Google Analytics for Firebase (GA4F). Med GA4F SDK er du sikret at bare avidentifiserte konverteringsdata overføres fra enheten til Google-tjenere. Ingen identifiserende brukerinformasjon sendes ut fra enheten.

Hva er fordelene med å ta med Google Analytics for Firebase SDK i iOS-appen min, bortsett fra SKAdNetwork-integrering?

I tillegg til at du får registrert appene dine for SKAdNetwork-attribusjon, får du også disse fordelene med Google Analytics for Firebase:
  • Viktige interaksjoner, for eksempel kjøp i appen og første gang appen åpnes, blir automatisk målt for brukerne som samtykker i dette. Finn ut mer om automatisk innsamlede hendelser.
  • Du kan bruke Googles konverteringsmåling på enheter i iOS-verktøy og forbedre konverteringsmodelleringen i og rapporteringen om iOS-appkampanjene dine.
  • Du kan eksperimentere med forklaringsmeldinger for å si hvorfor brukerne bør velge personlig tilpassede annonser.
  • Du er sikret at kampanjene dine er kompatible med Googles kommende løsninger for personvernsikker måling.
  • Du får mer enhetlige data om appen din og nettstedet ditt. Finn ut hvordan du konfigurerer Analytics for apper og/eller nettsteder.

Resultater

Hva skjer hvis jeg kjører flere enn de anbefalte 8 appkampanjene for installasjoner?

Vi anbefaler at du begrenser deg til maksimalt 8 appinstallasjonskampanjer for hver av iOS-appene dine, siden det gjør det enklere å oppnå optimale resultater innenfor kampanjebegrensningen i SKAdNetwork. Hvis du kjører 8 eller færre kampanjer, er du sikret nok konverteringssignaler for hver kampanje. Dette er ikke noen absolutt grense, men flere enn 8 kampanjer per app fører til dårligere resultater og SKAdNetwork-rapportering. Finn ut hvordan Google hjelper apputviklere med å forberede seg på de oppdaterte ATT-retningslinjene fra Apple for iOS 14.

Konverteringsmodellering

Hvordan kan Google modellere konverteringer når det ikke finnes noen identifikator som deles av annonseinteraksjoner og konverteringer, eller når konverteringer ikke kan måles?

Vi skiller mellom annonseinteraksjoner der vi kan se tilknytningen mellom den aktuelle annonsen og konverteringen, og der vi ikke kan se dette.

Deretter identifiserer vi en gruppe av brukere med lignende atferd i den observerbare gruppen og beregner konverteringsfrekvensene deres. I tillegg analyserer vi andre faktorer, deriblant tidspunkt, enhetstype og operativsystem, for å vurdere likheten.

AI-løsninger fra Google er opplært til å anslå sannsynligheten for at brukere som har hatt interaksjoner med annonsen, kommer til å konvertere, selv for annonser som ikke ble sett på grunn av begrensninger i nettleseren eller operativsystemet. Vi bruker disse opplæringsteknikkene på en unik måte for den aktuelle annonsørens forretningsbehov.

Så validerer vi at modellene våre er representative, ved å bruke data fra andre kalibreringssignaler, deriblant historiske konverteringstrender. Finn ut mer om modellerte konverteringer på nettet.

Hvilke signaler brukes i Googles konverteringsmodellering?

Selv om ingen av modellene er helt like, brukes det signaler som land, nettleser, klokkeslett, enhetstype og konverteringstype. Finn ut mer om modellerte konverteringer på nettet.

Budgiving

Hvordan påvirkes budgivningen min av disse nye løsningene for måling i iOS?

Budgivningssystemene våre er avhengige av løsningene for måling som brukes til å samle inn data, deriblant Google-taggen (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) og Google Analytics for Firebase. Etter hvert som vi utvikler nye løsninger for måling, blant annet konverteringsmodellering og nye nettadresseparametere, følger vi nøye med på virkningen disse har på budgivningssystemene våre og gjør justeringer i tråd med dette.

I kampanjer med smart budgivning blir budene dine fastsatt automatisk basert på den mest nøyaktige målingen. Men vi anbefaler at du forbereder deg på endringene ovenfor ved å følge nøye med på leveringen av og resultatene du får med alle kampanjene dine som har trafikk fra iOS. Om nødvendig kan du også justere budsjetter og CPA- eller ROAS-målene i den smarte budgivningen for å nå målene du har satt. Hvis du for eksempel vil øke forbruket, kan du øke CPA-målene eller redusere ROAS-målene etter behov.

Hvis du kjører appkampanjer med mål-ROAS-budstrategien, bør du bytte til mål-CPA umiddelbart. Finn ut hvordan Google hjelper apputviklere med å forberede seg på de oppdaterte ATT-retningslinjene fra Apple for iOS 14.

Linker til relatert innhold