Om målgruppsrapportering

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

I målgruppsrapporterna ser du resultatet för olika målgrupper. Här ingår mätvärden på annonsgrupps-, kampanj- och kontonivå för demografi, målgruppssegment och uteslutningar. I målgruppsrapporten kan du också enkelt hantera målgruppsinriktning. Läs mer om inriktning på målgruppssegment

Du kan se dessa omfattande målgruppsrapporter på fliken Målgrupper i den vänstra sidnavigeringsmenyn.

Fördelar

• En samlad överblick och hantering av målgruppsdemografi, segmentinriktning och uteslutningar av målgrupper. Rapporten underlättar hantering och spårning.
  • Omfattande rapporter som visar resultatmätvärden på kampanj-, annonsgrupps- och kontonivå samlade på ett ställe. Få en komplett bild av hur effektiv din målgruppsinriktning är.
  • Alternativ för att visa olika datasegment med hjälp av olika diagramvyer.

Målgruppsrapporten innehåller fem huvudsakliga delar:

1. Översiktskort för målgrupp (tillgängligt om du tittar på rapporten för en viss annonsgrupp): Visar namnet på målgruppen samt dess segment och uteslutningar. På översiktskortet kan du redigera målgruppen genom att klicka på pennikonen Redigera. Du kan också ändra målgruppen genom att klicka på Ändra målgrupp. Läs mer om hur du redigerar och uppdaterar målgrupper
  2. Snabböversikt för målgruppsresultat: Översikt över hur det går för din målgrupp samt resultatet av den optimerade automatiska inriktningen, om den används i någon av dina kampanjer. Om du tittar på rapporten för hela kontot ser du ett sammanslaget diagram med resultatet för alla målgrupper som används i ditt konto.
  3. Demografi: kategoriserar rapporterna efter ålder, kön, föräldrastatus eller hushållets inkomst.
  4. Målgruppssegment: visar hur effektivt du inriktar dig på grupper av personer med specifika intressen och avsikter. De kan omfatta följande:
    • Intressegruppssegment: inriktning utifrån människors intressen och vanor
    • Segment med köpavsikt: inriktning baserat på köpavsikt den senaste tiden
    • Liknande segment: inriktning utifrån intressen som liknar de som besökarna på din webbplats eller dina befintliga kunder har
    • Detaljerade demografiska segment: inriktning baserat på långsiktiga egenskaper
    • Dina datasegment: inriktning på personer utifrån din kunddata eller personer som har besökt din webbplats eller app
    • Anpassade segment: inriktning baserat på kampanjmål, inklusive människors intressen, vanor och köpavsikt
    • Segment för livshändelser: inriktning på personer som befinner sig vid viktiga milstolpar i livet
  5. Uteslutningar: visar orelaterade målgruppssegment som du har uteslutit från annonsinriktningen

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hantera snabböversikten för målgrupp

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Filtrera fram önskad rapportnivå genom att välja Kampanjvy, Annonsgruppsvy eller Kontovy i rullgardinsmenyn på snabböversikten.
  5. Välj önskat mätvärde, till exempel Konverteringar, i rullgardinsmenyn högst upp till höger.
  6. Ett linjediagram används som standard. Om du vill byta till en annan diagramtyp kan du klicka på ikonen Diagram Segmentera högst upp till höger och välja en annan diagramvy.
  7. Klicka på Visa tabell för att se Status, Konverteringar, Exponeringar, Klick och andra mätvärden. Du kan klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads för att välja andra mätvärden för tabellen.

Hantera demografisk inriktning och rapporter

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Filtrera fram önskad rapportnivå genom att välja Kampanjvy, Annonsgruppsvy eller Kontovy i rullgardinsmenyn i avsnittet Demografi.
  5. Välj en flik för demografi: Ålder, Kön, Hushållets inkomst, Föräldrastatus eller Kombination.
    1. Du kan ange inställningar för en kombination av demografier genom att välja specifika demografier i rullgardinsmenyn Kombination.
  6. Klicka på Visa tabell för att se Influerad användare, Kostnad per influerad användare, Absolut varumärkespåverkan, Interaktioner, Interaktionsfrekvens, Konverteringar, Kostnad, Exponeringar och andra mätvärden.
  7. Om du vill se fler mätvärden i rapporten kan du klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  8. Om du vill göra ändringar i inriktningen kan du klicka på fliken för demografin du vill ändra i avsnittet Demografi. Klicka på Redigera demografi.
    1. Klicka på Välj annonsgrupp.
    2. Välj kampanjen eller annonsgruppen du vill uppdatera i rullgardinsmenyn.
    3. Då ser du hela listan över demografiska grupper. Välj alla som du vill ta med.
    4. Klicka på Spara demografi.

Hantera inriktning och rapporter för målgruppssegment

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Avsnittet Målgruppssegment innehåller en översikt med mätvärden som Klick, Exponeringar, Konverteringsvärde och Kostnad. Översikten kan också innehålla ett diagram. Klicka på Diagramtyp för att välja andra tillgängliga diagramvyer.
  5. Filtrera fram önskad rapportnivå genom att välja Kampanjvy, Annonsgruppsvy eller Kontovy i rullgardinsmenyn.
  6. Klicka på Visa tabell för att se Status, Klick, Konverteringsvärde, Exponeringar, Konverteringar, Kostnad och andra mätvärden per målgruppssegment.
  7. Om du vill se fler mätvärden i rapporten kan du klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  8. Du kan redigera målgruppssegment på två sätt:
    • Markera kryssrutan Blå kryssruta. till höger om segmenten du vill redigera.
      1. Klicka på Redigera i det blå menyfältet för att pausa, aktivera eller ta bort segment, skapa automatiska regler eller ändra budjusteringar, högsta CPC-bud och högsta CPM-bud.
    • Klicka på Redigera målgruppssegment.
      1. Klicka på Välj en annonsgrupp.
      2. Välj Inriktning eller Observation.
      3. Markera kryssrutan Blå kryssruta. vid segmenten du vill lägga till. Ta bort kopplade segment som du inte vill ta med genom att klicka på X-ikonen rött kryss bredvid dem.
      4. Klicka på Spara målgruppssegment.

Hantera dina uteslutningar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Avsnittet Uteslutningar innehåller en lista över uteslutna segment med information om segmentens typ, var de har uteslutits och uteslutningsnivå.
  5. Du kan ta bort uteslutningar genom att markera kryssrutan Blå kryssruta. till höger om det uteslutna segmentet och sedan klicka på Ta bort i det blå menyfältet.
  6. Om du vill redigera uteslutningar klickar du på Redigera uteslutningar.
    1. Välj Kampanj eller Annonsgrupp i rullgardinsmenyn under Uteslut från.
    2. Markera kryssrutan Blå kryssruta. bredvid segmenten du vill utesluta. Ta bort alla kopplade segment som du vill utesluta genom att klicka på X-ikonen rött kryss bredvid dem.
    3. Klicka på Spara uteslutningar av målgruppssegment.