Bestrida en debitering (återbetalningar)

Due to a technical issue with one of our payment processing partners, some Google Ads user's cards may have been recently overcharged. Google is working with the partner to initiate a refund of the incorrect charge. It may take 5–7 business days for the refund to appear on your card account.
Har du svårt att förstå eller identifiera en Google Ads-debitering? Använd felsökningsverktyget för oidentifierade Google Ads-debiteringar.

Ibland kan du se en debitering i ditt Google Ads-konto som inte stämmer. Om du ser en sådan debitering bör du omedelbart kontakta Google Ads-supporten, i synnerhet om du misstänker obehörig aktivitet.

Om du istället har kontaktat din bank och bestridit debiteringen kallas det för en återbetalning.

När den bestridda debiteringen blir en återbetalning

När en specifik debitering har bestridits hos ditt finansinstitut kontaktar de i sin tur Google för att begära mer information och avgöra vilket resultat bestridandet ska ge hos dem.

Först meddelar banken Google att en återbetalning har skett. Google vidtar då följande åtgärder:

1. Vi skickar ett meddelande till dig om att ditt bestridande har tagits emot.
  2. Vi granskar informationen om bestridandet och den dokumentation eller de bevis du har tillhandahållit.
  3. Vi skickar ett beslut till din bank utifrån resultaten av granskningen. Google kan godta eller avvisa det bestridande som du skickat in.

Tänk på det här:

• Om Google godtar den bestridda debiteringen korrigeras den. Du ser detta i din transaktionshistorik och behöver inte göra något mer.
  • Om Google inte håller med om din bestridda debitering och banken som utfärdat kortet inte löser frågan om återbetalning till din fördel får du inte tillbaka debiteringen. Ditt konto förblir aktivt.
  • Om Google inte håller med om din bestridda debitering men banken som utfärdat kortet löser frågan till din fördel uppstår ett utestående saldo i ditt konto. Om du vill fortsätta att visa annonser i ditt konto måste du göra en inbetalning.