Een geschil indienen voor een transactie (Terugvorderingen)

Due to a technical issue with one of our payment processing partners, some Google Ads user's cards may have been recently overcharged. Google is working with the partner to initiate a refund of the incorrect charge. It may take 5–7 business days for the refund to appear on your card account.
Vindt u het moeilijk om Google Ads-kosten te begrijpen? Gebruik deze probleemoplosser voor onbekende Google Ads-kosten.

Soms ziet u in uw Google Ads-account een transactie die onjuist lijkt. Als u zo'n transactie ziet, neem dan direct contact op met Google Ads-support, zeker als u denkt dat er sprake kan zijn van bedrog.

Als u contact heeft opgenomen met uw bank en een geschil heeft ingediend over de transactie, noemen we uw probleem een terugvordering.

Wanneer de betwiste transactie een terugvordering wordt

Zodra er voor een specifieke transactie een geschil is ingediend bij uw financiële instelling, neemt deze contact op met Google voor meer informatie en bepaalt de financiële instelling het resultaat van het geschil aan hun kant.

Eerst laat uw bank aan Google weten dat er een terugvordering is ingediend. Op dat moment onderneemt Google de volgende acties:

1. We waarschuwen u dat uw geschil is ontvangen.
  2. We controleren de details van het geschil en de documentatie of het door u verstrekte bewijs.
  3. We sturen een beslissing naar uw bank op basis van de resultaten van die beoordeling. Google kan met zijn beslissing wel of niet instemmen met het door u ingediende geschil.

Houd rekening met het volgende:

• Als Google instemt met de betwiste transactie, wordt de transactie gecorrigeerd. Dit kunt u in uw transactiegeschiedenis terugvinden en u hoeft verder niets te doen.
  • Als Google niet instemt met de betwiste transactie en de bank die de kaart heeft uitgegeven de terugvordering niet in uw voordeel oplost, wordt het bedrag van de transactie niet aan u terugbetaald. Uw account blijft actief.
  • Als Google niet instemt met de betwiste transactie en de bank die de kaart heeft uitgegeven het probleem wel in uw voordeel oplost, is er uitstaand saldo op uw account. U moet een betaling uitvoeren om advertenties te blijven weergeven in uw account.