Sobre els percentatges de coincidència de la segmentació per llista de clients

El percentatge de coincidència de la segmentació per llista de clients és el percentatge de la llista de clients penjada que s'ha pogut connectar amb usuaris de Google, de manera que podeu veure quina part de la llista es pot utilitzar.

Tingueu en compte que el percentatge de coincidència no és un indicador del rendiment que tindran les llistes, sinó un indicador de si heu penjat les dades adequades correctament.

Llegiu l'article Sobre la segmentació per llista de clients per tenir una visió general de com funciona. Per obtenir més informació sobre com utilitza Google els fitxers de dades que pengeu, llegiu l'article Com utilitza Google les dades de segmentació per llista de clients.

Nota: Google només mostrarà els percentatges de coincidència de la pujada si utilitzeu la nova API de Google Ads i pengeu com a mínim 100 files que coincideixin amb usuaris únics.

Com es mostren els percentatges de coincidència

Podeu crear un fitxer de dades de clients a partir de la informació que ells mateixos han proporcionat (per exemple, els clients que s'han subscrit al butlletí d'informació de la vostra empresa, els clients que han comprat a la vostra empresa, etc.). La llista es penja mitjançant un algoritme segur de la funció resum, que converteix les adreces electròniques en codis que no es poden desencriptar. Google no rep les adreces electròniques reals ni pot veure el contingut de la llista. Els comptes de Google també s'utilitzen en codis xifrats amb la funció resum, i aquests codis es comparen per determinar si hi ha una coincidència.

Un cop finalitzat aquest procés, el fitxer de dades se suprimeix. Independentment de si hi ha una coincidència o si no, Google no conserva aquestes dades ni les utilitza per a cap altra finalitat.

Com funciona

Un cop hàgiu creat una llista de clients, podreu veure el percentatge de coincidència a la pàgina de confirmació de la pujada del fitxer.

Ara podeu veure immediatament el percentatge de coincidència al compte de Google Ads, així com els percentatges de coincidència de les pujades anteriors. Podeu veure a l'instant el percentatge de coincidència per al nombre de files penjades en cada lot de fitxers que hàgiu penjat, així com revisar totes les pujades des de l'1 d'abril de 2020 i entendre les estadístiques de pujada d'aquestes operacions. No mostrem percentatges de coincidència exactes. Els percentatges de coincidència s'agruparan en un segment i es mostraran com a percentatge en lot.

Nota: No us preocupeu si no teniu un percentatge de coincidència del 100%, ja que és habitual que hi hagi informació del client que no coincideixi. Utilitzeu-lo com a indicador per saber quina part de les dades són viables i tenen el format correcte.

Dos dels problemes més habituals de la segmentació per llista de clients són les mides de llista petites i els errors de pujada, ambdós provocats per errors amb el format dels fitxers de dades o amb la funció resum. Llegiu l'article Corregir els problemes de segmentació per llista de clients relacionats amb la pujada de llistes, amb les mides de llista petites o amb un volum de trànsit baix.

Com es pot millorar el percentatge de coincidència

• Per millorar el percentatge de coincidència, us recomanem que afegiu tantes claus de coincidència (com ara l'adreça electrònica, el número de telèfon, etc.) com sigui possible.
    • Els usuaris que pengen dues claus de coincidència observen un increment mitjà del 28% en la mida de la llista. Els anunciants que pengen una tercera clau de coincidència, n'observen un del 35%.
  • Per simplificar aquest procés, també podeu treballar amb un partner gestor de llista de clients de confiança. Utilitzar un tercer per penjar les vostres dades és una bona opció perquè podeu:
    • Subcontractar la incorporació en llistes i actualitzacions de llistes en lloc de crear una integració pròpia de l'API de Google Ads o de fer servir la interfície de Google Ads per penjar dades.
    • Aquestes empreses no necessiten les vostres credencials d'inici de sessió a Google Ads per penjar les vostres dades.
    • Podeu fer servir informació addicional de client pròpia, com l'adreça postal, el número de telèfon o l'adreça electrònica alternativa per fer créixer la vostra llista. Aquestes empreses fan servir mapes d'identitat de la seva propietat per trobar adreces electròniques corresponents a les adreces postals i als números de telèfon dels vostres clients, i afegir-les a la vostra llista d'adreces electròniques existent abans de penjar les dades.

Veure el percentatge de coincidència de la segmentació per llista de clients

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Icona d'eines.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Llistes de públics.
  5. Feu clic al botó de més per crear una llista de públics.
  6. Trieu "Llista de clients".
  7. Trieu si voleu penjar un fitxer de dades de text sense format o un fitxer de dades xifrades amb la funció resum.
    • Si decidiu penjar les dades de client com a text sense format, a les dades de client privades del fitxer (l'adreça electrònica, el telèfon, el nom i els cognoms) se'ls aplicarà la funció resum al vostre ordinador mitjançant l'algoritme SHA256 abans d'enviar-les de manera segura als servidors de Google. La funció resum no s'aplica a les dades de país ni de codi postal.
    • Si decidiu aplicar la funció resum a les dades, assegureu-vos que compleixin els requisits que es descriuen a l'article Donar format al fitxer de dades de clients.
  8. Trieu el fitxer nou.
  9. Si hi esteu d'acord, marqueu la casella "Aquestes dades s'han recollit i es comparteixen amb Google d'acord amb les polítiques de Google".
  10. Establiu la durada de la pertinença. La durada de pertinença predeterminada és indefinida, però podeu establir una data límit personalitzada.
  11. Feu clic a Penja les dades i crea la llista.
  12. A la secció "Llistes de públics" podeu veure el progrés de la pujada del fitxer de dades, que pot tardar fins a 48 hores a completar-se.
  13. Un cop s'hagin penjat les dades, veureu una pàgina de confirmació de la pujada del fitxer. Es mostrarà informació sobre el nombre de files que s'han penjat correctament i el percentatge de coincidència.

Teniu problemes relacionats amb les llistes de segmentació per llista de clients?

Contacteu amb nosaltres