Om matchprosenter for Kundematch

Matchprosenten for Kundematch viser til prosentandelen av den opplastede kundelisten din som kan knyttes sammen med Google-brukere, slik at du får se hvor mye av listen du faktisk kan bruke.

Vær oppmerksom på at matchprosenten ikke gjenspeiler resultatene du kommer til å oppnå med listene dine. Den gjenspeiler i stedet om du laster opp de riktige dataene på riktig måte.

I artikkelen om Kundematch får du en oversikt over hvordan Kundematch fungerer. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google bruker datafilene du laster opp, kan du lese artikkelen Slik bruker Google Kundematch-data.

Merk: Google viser bare matchprosenter for opplastingen hvis du bruker det nye Google Ads API og det er samsvar mellom minst 100 av radene i opplastingen og unike brukere.

Slik vises matchprosenter

Du kan opprette en kundedatafil på bakgrunn av informasjonen som er delt av kundene dine (f.eks. kunder som har registrert seg for bedriftens nyhetsbrev, kunder som har kjøpt noe fra bedriften din tidligere, osv). Listen din blir lastet opp ved hjelp av en sikker hashing-algoritme, slik at e-postadressene blir gjort om til koder som ikke kan dekrypteres. Google mottar ikke de faktiske e-postadressene, og Google kan heller ikke se innholdet i listen. Google-kontoer er også i hashede koder, og kodene sammenlignes for å finne samsvar.

Når denne prosessen er fullført, slettes datafilen din. Uansett om det finnes samsvar eller ikke, blir disse dataene verken beholdt av Google eller brukt til andre formål.

Slik fungerer det

Når du har opprettet en kundeliste, kan du se matchprosenten din på siden der det står om filopplastingen var vellykket.

Du kan nå se matchprosenten din umiddelbart i Google Ads-kontoen din, i tillegg til matchprosentene for tidligere opplastinger. Du kan umiddelbart se prosentandeler for matchprosenter for radene som er lastet opp i alle opplastede filgrupper. I tillegg kan du se alle opplastingene dine siden 1. april 2020 og få innsikt i den tilknyttede opplastingsstatistikken. Vi viser ikke eksakte matchprosenter. Matchprosentene dine blir gruppert i et område og vises som en prosentandel for matchprosent.

Merk: Hvis du ikke oppnår 100 %, er det ingen grunn til bekymring. Det er helt normalt at vi ikke kan matche all kundeinformasjon. Matchprosenten er en indikator på hvor mye av dataene dine som er brukbare og korrekt formatert.

To vanlige problemer med Kundematch er opplastingsproblemer og små rapporterte Kundematch-lister. Begge problemene kan spores til problematisk formatering av datafiler eller feilaktig hashing. Les artikkelen Løs problemer med Kundematch knyttet til opplasting av lister, små lister eller lavt volum.

Listen kan være mindre enn du forventer basert på matchprosenten. Dette er fordi matchprosenten viser til prosentandelen av den opplastede kundelisten din som kan matches med Google-brukere, mens listens størrelse er et anslag på antallet brukere i en liste som kan nås i et bestemt Google-område via Googles annonseprodukter. Det kan hende at en «matchet» Google-bruker ikke kan nås av personlig tilpassede annonser, enten fordi hen har valgt bort personlig tilpasning av annonser, eller fordi hen ikke har vært aktiv i et gitt område, for eksempel Søk, i løpet av de siste 30 dagene.

Slik finstemmer du matchprosenten

• For at du skal oppnå så høy matchprosent som mulig, anbefaler vi at du legger til så mange samsvarsnøkler som mulig. For eksempel e-postadresser og telefonnumre.
    • Brukere som laster opp to samsvarsnøkler, oppnår en gjennomsnittlig økning i listestørrelsen på 28 %, og annonsører som laster opp en tredje samsvarsnøkkel, oppnår en gjennomsnittlig økning i listestørrelsen på 35 %.
  • For at denne prosessen skal bli enda enklere, kan du også samarbeide med en pålitelig partner innen opplasting av Kundematch-data. Det er lurt å laste opp data via et tredjepartsselskap, fordi du kan
    • sette ut arbeidet med integrering og ny innlasting av lister i stedet for å opprette interne Google Ads API-integrasjoner eller laste opp data via Google Ads-grensesnittet
    • Disse selskapene trenger ikke Google Ads-påloggingslegitimasjonen for å laste opp dataene dine.
    • Du kan bruke ytterligere kundeinformasjon fra førsteparter, for eksempel postadresser, telefonnumre eller alternative e-postadresser, for å øke størrelsen på listen. Disse selskapene bruker identitetstilordninger de selv eier, til å finne e-postadresser knyttet til kundenes telefonnumre og postadresser. De legger så til disse e-postadressene i den eksisterende e-postlisten din før opplastingen utføres.

Se matchprosenten for Kundematch

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Verktøy-ikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Målgruppelister i sidemenyen til venstre.
  5. Klikk på plussknappen for å opprette en ny målgruppeliste.
  6. Velg «Kundeliste».
  7. Velg om du ønsker å laste opp en datafil med ren tekst eller en fil med hashede data.
    • Hvis du velger å laste opp kundedata i ren tekst, blir personopplysninger om kundene i filen (e-postadresser, telefonnumre, fornavn og etternavn) hashet på datamaskinen din ved hjelp av SHA256-algoritmen før de overføres til Googles tjenere på en sikker måte. Land og postnumre blir ikke hashet.
    • Hvis du velger å hashe dataene dine, må du sørge påse at de innfrir kravene som er omtalt under Formatér kundedatafilene dine.
  8. Velg den nye filen.
  9. Hvis du er enig, merker du av for «Disse dataene er samlet inn og deles med Google i tråd med Googles retningslinjer».
  10. Angi varigheten av inkluderingen. Varigheten er satt til uendelig som standard, men du kan angi en egendefinert tidsgrense.
  11. Klikk på Last opp dataene, og opprett listen.
  12. Du kan se fremdriften for opplastingen av datafilen under «Målgruppelister». Det kan ta opptil to døgn før denne prosessen er fullført.
  13. Når dataene er lastet opp, ser du en side der det står at opplastingen var vellykket. Du får se informasjon om hvor mange rader som ble lastet opp, samt matchprosenten.