Over Klantenmatch-overeenkomstpercentages

Uw Klantenmatch-overeenkomstpercentage is het percentage van uw geüploade klantenlijst dat kon worden gekoppeld aan Google-gebruikers. Het geeft aan welk deel van de lijst bruikbaar is.

Dit percentage is geen indicatie van de prestaties van de lijsten, maar een indicatie van of u de juiste gegevens op de juiste manier uploadt.

Lees het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt. Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden gebruikt.

Opmerking: Google geeft alleen overeenkomstpercentages voor de upload weer als u de nieuwe Google Ads API gebruikt en ten minste 100 rijen uploadt die overeenkomen met unieke gebruikers.

Hoe overeenkomstpercentages worden weergegeven

U kunt een bestand met klantgegevens maken op basis van de informatie die uw klanten hebben gedeeld (zoals klanten die zich hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief, oude klanten enzovoort). Uw lijst wordt geüpload door een beveiligd hashing-algoritme, waarbij de e-mails worden omgezet in codes die niet ontsleuteld kunnen worden. Google krijgt niet de daadwerkelijke e-mailadressen en kan de inhoud van de lijst niet zien. Google-accounts bevatten ook gehashte codes. De codes worden vergeleken om te bepalen of er een overeenkomst is.

Als dit proces is afgerond, wordt uw gegevensbestand verwijderd. Google bewaart deze gegevens niet en gebruikt ze niet voor andere doeleinden, of ze nu wel of niet overeenkomen.

Hoe het werkt

Nadat u een klantenlijst heeft gemaakt, ziet u uw overeenkomstpercentage op de pagina waarop staat dat de bestandsupload is geslaagd.

U kunt het overeenkomstpercentage en de overeenkomstpercentages van eerdere uploads onmiddellijk in uw Google Ads-account bekijken. U kunt meteen de overeenkomstpercentages zien voor het aantal geüploade rijen in elke geüploade batch met bestanden. Ook kunt u alle uploads na 1 april 2020 bekijken en inzicht krijgen in de uploadstatistieken daarvan. We geven geen exacte overeenkomstpercentages weer. Uw overeenkomstpercentages worden gegroepeerd in een bucket en weergegeven als een batch-overeenkomstpercentage.

Opmerking: U hoeft zich geen zorgen te maken als het overeenkomstpercentage onder de 100% ligt. Het is te verwachten dat niet alle klantinformatie kan worden gematcht. Gebruik het overeenkomstpercentage om een indicatie te krijgen van hoeveel gegevens bruikbaar zijn en juist zijn opgemaakt.

2 veelvoorkomende problemen met Klantenmatch zijn uploadproblemen en kleine Klantenmatch-lijstformaten die worden gerapporteerd. Beide problemen zijn terug te voeren op problemen met de opmaak van het gegevensbestand of onjuist hashen. Lees Klantenmatch-problemen met lijstuploads, kleine lijstformaten of lage volumes oplossen.

Hoe kunt u het overeenkomstpercentage verbeteren?

• We raden u aan zo veel mogelijk overeenkomstsleutels (zoals e-mailadres, telefoon etc.) toe te voegen om het overeenkomstpercentage te verbeteren.
    • Voor gebruikers die 2 overeenkomstsleutels uploaden, wordt de lijst gemiddeld 28% groter. Voor adverteerders die een derde overeenkomstsleutel uploaden, wordt de lijst gemiddeld 35% groter.
  • U kunt dit proces vereenvoudigen door met een vertrouwde uploadpartner voor Klantenmatch samen te werken. Het gebruik van een derde partij om uw gegevens te uploaden is een goed idee om deze redenen:
    • U kunt de introductie en vernieuwing van lijsten uitbesteden in plaats van zelf de Google Ads API te integreren of gegevens via de Google Ads-interface te uploaden.
    • Deze externe bedrijven hebben uw inloggegevens van Google Ads niet nodig om uw gegevens te uploaden.
    • U kunt aanvullende klantinformatie, zoals postadressen, telefoonnummers of alternatieve e-mailadressen, gebruiken om uw lijst uit te breiden. Deze bedrijven gebruiken eigen identiteitskaarten om e-mailadressen te vinden die overeenkomen met de telefoonnummers en postadressen van uw klanten, en voegen deze e-mailadressen toe aan uw bestaande mailinglijst voordat ze de upload uitvoeren.

Uw Klantenmatch-overeenkomstpercentage weergeven

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  5. Klik op de plusknop om een nieuwe doelgroeplijst te maken.
  6. Kies Klantenlijst.
  7. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst wilt uploaden of een bestand met gehashte gegevens.
    • Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mailadres, Telefoon, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verstuurd naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    • Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorgt u ervoor dat de gegevens voldoen aan de vereisten die worden beschreven in Uw bestand met klantgegevens opmaken.
  8. Kies uw nieuwe bestand.
  9. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  10. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  11. Klik op Uploaden en lijst maken.
  12. Onder Doelgroeplijsten ziet u de voortgang van het uploaden van het bestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.
  13. Nadat uw gegevens zijn geüpload, ziet u een pagina waarop staat dat uw bestandsupload is geslaagd. Er wordt informatie weergegeven over het aantal rijen dat is geüpload en uw overeenkomstpercentage.

Ondervindt u problemen met uw Klantenmatch-lijsten?

Contact opnemen