Konversioarvosääntöjen vaikutukset Smart Biddingiin ja tuloksiin

Jos käytät tällä hetkellä konversioarvoa Smart Biddingissä (etenkin jos sinulla on ROAS-tavoitetta tai konversioarvon maksimointia käyttäviä kampanjoita, Maksimitulokset-kampanjoita tai Älykkäitä Shopping-kampanjoita), voit luoda konversioarvosääntöjä. Niiden avulla voit määritellä yritystoimintaasi liittyvien konversioiden arvon tarkemmin ja optimoida kampanjat siten, että saat enemmän konversioita sinulle arvokkailta käyttäjiltä.

Kun olet ottanut konversioarvosäännön käyttöön tili- tai kampanjatasolla, Smart Bidding huomioi aktiiviset säännöt huutokaupan aikana hintatarjousta optimoidessaan. Konversioarvosäännöt on suunniteltu toimimaan huutokaupan aikana yhdessä hintatarjousjärjestelmien kanssa.

Milloin konversioarvosääntöjä kannattaa käyttää Smart Biddingin kanssa?

• Tietynlaiset asiakkaat ovat yrityksellesi muita arvokkaampia, mutta tämä ei näy tilisi raporteissa.
    • Sinulla voi esimerkiksi olla yritys, joka hankkii liidejä verkosta ja jonka kaikki liidit on tällä hetkellä määritelty Google Adsissa 5 euron arvoisiksi. Tiedät kuitenkin, että turkulaiset liidit ovat yleensä kaksi kertaa tämän arvoisia. Voit tuoda eron esiin konversioarvosääntöjen avulla, jolloin Google Ads kertoo turkulaisten käyttäjien arvon kahdella.
  • Haluat optimoida hintatarjoukset Google Adsissa asiakkaiden potentiaalisen elinkaariarvon mukaan.
    • Voit esimerkiksi selvittää Google Adsissa lyhyen aikavälin elinkaariarvon avulla, mitkä tapahtumat tai yleisöt tuottavat eniten arvoa. Tämän jälkeen voit luoda näitä yleisöjä koskevia arvosääntöjä.
  • Olet valinnut konversioille staattiset arvot mutta haluat käyttää dynaamisempia arvoja yleisön, laitteen tai sijainnin perusteella optimoidaksesi raportoinnin tai ROAS-tavoitteen hintatarjoukset ja konversioarvon maksimoivan hintatarjousstrategian.
    • Olet esimerkiksi asettanut puhelun arvoksi 5 euroa ja rekisteröitymisen arvoksi 20 euroa. Asiakkaat, jotka sekä soittavat yritykseesi että rekisteröityvät, saattavat kuitenkin olla muita arvokkaampia. Siksi otat käyttöön konversioarvosäännöt, jotka korottavat dynaamisesti 5 ja 20 euron arvoja tiettyjen ehtojen täyttyessä joko lisäämällä arvoihin tietyn summan tai kertomalla ne tietyllä luvulla.
  • Haluat valita toimipistekäynti- tai toimipistemyynti-konversioiden arvon joustavammin liiketoimintatavoitteidesi mukaisesti. Jos sinulla esimerkiksi on kampanja kalliille tuotteille, jotka myyvät paremmin fyysisessä toimipisteessä, voit asettaa kampanjatason paikan päällä käynnin arvon suuremmaksi kuin tilin oletusarvon. Toinen vaihtoehto on kertoa tilitason toimipistemyynnin arvo 0,8:lla offline-kokonaisarvon pienentämiseksi, jotta se pysyy tasapainossa verkkokaupan kasvutavoitteiden kanssa.
Huom. Kampanjatasolla luodut konversioarvosäännöt eivät vaikuta hintatarjousten tuloksiin tai raportoituihin konversioihin muissa kampanjoissa. Poikkeuksena ovat portfolion hintatarjousstrategiat, joissa yhteen portfolion kampanjaan tehdyt muutokset voivat vaikuttaa hieman myös muiden kampanjoiden tuloksiin portfolion optimoinnin takia.

Konversioarvosääntöjen poistaminen

ROAS-tavoitteen hintatarjoukset ja Maksimoi konversioarvo ‑hintatarjoukset pyrkivät saavuttamaan mahdollisimman suuren konversioarvon ottaen huomioon kaikki tilillä olevat aktiiviset säännöt. Jos poistat konversioarvosäännön, järjestelmä palaa käyttämään optimoinnissa sitä arvoa, joka tilillä on sillä hetkellä määritettynä.