Uppdateringar av kampanjmätning i iOS 14

Till följd av ändringar i Apples ATT-policy (App Tracking Transparency) ändrar vi hur vi rapporterar och mäter konverteringsinformation för annonser som visas för trafik i iOS 14. I den här artikeln beskriver vi hur dessa ändringar kan påverka dig som Google Ads-annonsör. De flesta annonsörer påverkas inte.

Du kan läsa om hur vi förbereder våra partners inför Apples policyuppdateringar för iOS 14.

Effekt av ATT-policyn på Googles klick-id samt webbplats- och offlinekonverteringar

Sedan Apples ATT-policyer trädde i kraft den 26 april 2021 skickar vi inte längre klickidentifierare från Google (GCLID) för iOS 14-trafik som kommer från annonser i en handfull Google-appar. Trafik från andra Google-källor påverkas inte och inkluderar GCLID:er också fortsättningsvis.

Hur påverkar detta mig?

Vissa Google iOS-appar använder för närvarande information (till exempel Apples IDFA) som kräver ATT. Apples ATT-policyer innebär att Google inte längre använder denna information och därför inte visar meddelandet i apparna, i enlighet med Apples vägledning.

Detta gör att du kan se en minskning av antalet GCLID:n i dina målsidesadresser för trafik som kommer från berörda iOS-appar. Gäller endast berörd trafik:

• Parametern &gclid={GCLID} läggs inte till i annonsklick och ValueTrack-parametern {gclid} lämnas tom.
  • Du kan se en minskning av antalet rapporterade webbplatskonverteringar.
  • Du kan se en minskning av antalet rapporterade offlinekonverteringar (importerade från klick).

Googles åtgärder

I mars 2021 införde vi en ny webbadressparameter som hjälper dig att följa Apples policyer och mäta resultaten av dina annonser i iOS.

Med den nya parametern &wbraid={WBRAID} kan du tillskriva annonskampanjer konverteringar, och den fungerar med konverteringsmodellering så att du får mer exakt mätning av händelser i iOS.

För att stödja den nya parametern placerar Google-taggen (gtag.js), Google Taggstyrning (Google.js) och Google Analytics (analytics.js) med ett länkat Google Ads-konto automatiskt en ny förstapartscookie på dina domäner som standard. På så sätt tillskrivs konverteringar annonser som omfattas av ATT-policyerna.

Som vanligt kan du när som helst välja bort spårning av förstapartscookies genom att inaktivera konverteringslänkning i respektive konfiguration.

Förberedelser inför ändringarna i iOS 14

Vi rekommenderar att du förbereder dig inför dessa ändringar på följande sätt:

• Se till att du har implementerat Google-taggen (gTag.js och/eller Google Taggstyrning) på rätt sätt på din webbplats.
  • De flesta annonsörer behöver inte ändra sin webbplats, men en liten procentandel kan behöva tillåta godtyckliga webbadressparametrar på webbplatsen för att säkerställa fortsatt kampanjmätning.
  • För video- och Discovery-kampanjer bör du aktivera målgruppsutökning för remarketing- och Kundmatchning-kampanjer och dessutom ta med liknande målgrupper i alla annonsgrupper.
Obs! Denna artikel kommer att uppdateras med aktuell information om våra rekommenderade metoder i samband med ändringar i iOS 14. Kom tillbaka till den här sidan under de kommande veckorna för att se den senaste informationen. Den här artikeln uppdaterades senast den 29 mars 2023.

Överväganden kring budgivning för berörda kampanjer

Kampanjer som använder Smart Bidding fortsätter precis som tidigare att ange bud baserat på den mest exakta mätningsmetoden som finns tillgänglig. Vi rekommenderar att du förbereder dig inför ändringarna ovan genom att noga bevaka resultaten och annonsvisningen i alla kampanjer som körs på iOS-trafik. Vid behov kan du justera budgetar och Smart Bidding-mål för CPA ellerROAS så att du når dina mål. Om du till exempel vill öka dina utgifter kan du höja CPA-målen eller sänka ROAS-målen.

Effekt av ATT på djuplänkskonverteringar i appar

Obs! Om du använder Google Ads för att marknadsföra din iOS-app kan du läsa om våra rekommenderade metoder för iOS-appkampanjer.

Om dina annonser innehåller djuplänkar till iOS 14-appar kan det hända att antalet registrerade konverteringar i appen varierar efter att Apples ATT-policyer har trätt i kraft. Vi kommer att lansera lösningar i våra rapporter så att du får så exakt mätning som möjligt av appar i iOS också fortsättningsvis.

Googles åtgärder

I maj 2021 införde Google en ny webbadressparameter som du kan använda för att mäta resultaten av dina annonser i iOS enligt Apples policyer.

Med den nya parametern gbraid kan du mäta appkonverteringar som kommer från annonskampanjer på iOS. Den nya parametern läggs till i målsidesadresser när automatisk taggning har aktiverats för alla klick i iOS14.5+.

Fördelar med att använda gBraid

• Upptäck viktiga insikter: Få full mätning av resultaten från dina Google Ads-kampanjer och appkonverteringar på iOS.
  • Förbättra kampanjresultatet: Fånga upp oregistrerade konverteringar i iOS med gBraid för att förbättra budgivningsmodellerna så att du kan visa annonser mer effektivt.

Ställa in gBraid

1. Se till att följande gäller för din webbplats:
  2. Automatisk taggning är aktiverad i dina Google Ads-kontoinställningar.
  3. Leta reda på mätningskonfigurationen och följ anvisningarna. Läs mer om hur du spårar appkonverteringar med en appattributionspartner.

Firebase

• Du måste använda den senaste versionen av Firebase SDK (v6.32.2 eller senare). Se konfigureringsguiden för Google Analytics 4.
  • Om du använder scenedelegateUI eller swiftUI med Firebase SDK kan du kontakta din kontoansvariga på Google för att få ytterligare vägledning (om tillämpligt).

Adjust SDK eller S2S

Om du vill ställa in och aktivera Google Ads-integrering med Adjust kan du följa anvisningarna i Adjust-guiden för att ställa in Google Ads.

Airbridge SDK

Om du vill ställa in och aktivera Google Ads-integrering med Airbridge kan du följa anvisningarna i Airbridge-användarguiden för partnerintegrering med Google Ads.

AppsFlyer SDK eller S2S

Om du vill ställa in och aktivera Google Ads-integrering med AppsFlyer kan du följa anvisningarna i guiden för integrering av AppsFlyer och Google Ads. Se till att du har aktiverat återengagemang och att alla apphändelser har ställts in i AppsFlyer.
  • Alternativ 1: SDK
  • Så här aktiverar du attribution för återengagemang:
    1. Gå till App Settings i AppsFlyer.
    2. Scrolla längst ned på fliken Integration.
    3. Aktivera reglaget Re-engagement attribution.
    4. Välj önskad tillbakablicksperiod i timmar eller dagar med reglaget under Re-engagement click-through lookback window.
      • Detta är den tidsperiod då appen måste startas för att klicket ska registreras som ett återengagemang. Perioden inleds med ett annonsklick.
    5. Klicka på Save.
  • Så här ställer du in att alla apphändelser ska skickas:
    1. Gå till App Settings i AppsFlyer.
    2. Scrolla längst ned på fliken Integration.
    3. Slå på In-app event postbacks.
    4. Klicka på Add event för att lägga till en SDK-händelse eller server till server-händelse på listan.
    5. Välj All media sources, including organic i rullgardinsmenyn under Sending option.
    6. Välj Values & revenue i rullgardinsmenyn under Send revenue.
    7. Klicka på Save integration.
  • Alternativ 2: S2S

Branch SDK eller S2S

Om du vill ställa in och aktivera Google Ads-integrering med Branch kan du följa anvisningarna i guiden för integrering av Branch och Google Ads.

Kochava SDK eller S2S

Du kan ställa in och aktivera Google Ads-integrering med Kochava genom att följa anvisningarna i guiden för integrering av Kochava och Google Ads.

Singular SDK eller S2S

Du kan ställa in och aktivera Google Ads-integrering med Singular genom att följa anvisningarna i guiden för integrering av attribution i Singular och Google Ads. Välj Send all events, regardless of attributed partner i rullgardinsmenyn under Event Postbacks.

Import av offlinekonverteringar (OCI)

• Du måste ha behörighet att samla in och hantera konverteringsdata. Innan du importerar konverteringsdata till ditt Google Ads-konto måste du se till att du följer Googles säkerhetsstandarder för datainsamling. Läs mer om import av offlinekonverteringar.
  • Se till att alla klickparametrar skickas på rätt sätt. Läs mer om hur du laddar upp klickkonverteringar.
Obs! Parametern gbraid kan för närvarande endast användas för sök-, Shopping-, display- och Performance Max-kampanjer. Kontakta din kontoansvariga på Google för att tas med på godkännandelistan för denna lösning utöver dina konfigurationsinställningar, beroende på din mätningskonfiguration.

Förberedelser inför ändringarna i iOS 14

Vi rekommenderar att du förbereder dig inför dessa ändringar på följande sätt:

• Följ den senaste iOS 14-relaterade informationen från din appattributionspartner eller uppgradera till den senaste versionen av Google Analytics för Firebase så att du är säker på att ditt SDK har stöd för Googles konverteringsmätning på iOS med den nya parametern gbraid.
  • De flesta annonsörer behöver inte ändra sin webbplats, men en liten andel kan behöva tillåta godtyckliga webbadressparametrar på webbplatsen (i detta fall gbraid=) för att säkerställa fortsatt kampanjmätning.
  • Om du använder manuell CPC-budgivning bör du undvika att ändra dina CPC-bud (för att ta hänsyn till det minskade antalet rapporterade konverteringar i iOS) tills rapporteringen har normaliserats.
Obs! Denna artikel kommer att uppdateras med aktuell information om våra rekommenderade metoder i samband med ändringar i iOS 14. Kom tillbaka till den här sidan under de kommande veckorna för att se den senaste informationen. Du kan även läsa Vanliga frågor om ändringar i iOS 14. Den här artikeln uppdaterades senast den 29 mars 2023.