Oppdatering av kampanjemåling i iOS 14

Som følge av at Apple har endret retningslinjene sine for innsyn i appsporing (ATT – App Tracking Transparency), oppdaterer vi målingen og rapporteringen av konverteringsinformasjon fra annonser som leveres som svar på trafikk fra iOS 14. Denne artikkelen beskriver hvordan produktendringer kan påvirke deg som Google Ads-annonsør. De fleste annonsører påvirkes ikke i det hele tatt.

Du kan lese om hvordan vi forbereder partnerne våre på oppdateringen av Apples retningslinjer for iOS 14.

Innvirkningen ATT har på Google klikk-ID og konverteringer utenfor nettet

Siden Apples ATT-retningslinjer trådte i kraft 26. april 2021, sender vi ikke lenger identifikatoren for Google-klikk (GCLID) for iOS 14-trafikk som kommer fra annonser i enkelte Google-apper. Trafikk fra andre Google-kilder blir ikke påvirket av dette og kommer fortsatt til å inneholde GCLID-er.

Hvordan påvirker det deg?

I dag bruker noen Google-apper på iOS informasjon (f.eks. IDFA fra Apple) som krever ATT. Apples ATT-retningslinjer innebærer at Google slutter å bruke denne informasjonen, og derfor blir ikke ATT-varselet vist i disse appene, i tråd med veiledningen fra Apple.

På grunn av dette kan du oppleve en nedgang i antallet GCLID-er i nettadressene for landingssidene dine for trafikk som kommer fra berørte iOS-apper. Bare for trafikk som er berørt av dette:

• &gclid={GCLID} blir ikke lagt til i annonseklikk, og {gclid}-verdisporingsparameteren angis uten noen verdi.
  • Du kan få en nedgang i antallet rapporterte konverteringer på nettstedet.
  • Du kan få en nedgang i antallet rapporterte konverteringer utenfor nettet (importert fra klikk).

Hva gjør Google for å hjelpe deg?

I mars 2021 lanserte vi en ny nettadresseparameter for å gjøre det enklere å overholde Apple-retningslinjene og måle resultatene du får fra annonser på iOS.

Med denne nye parameteren, &wbraid={WBRAID}, kan du enklere knytte konverteringer til annonsekampanjene dine og bruke konverteringsmodellering for å få mer nøyaktig måling på iOS.

For å støtte denne nye parameteren blir en ny informasjonskapsel fra førstepart som standard angitt på domenene dine av Google-taggen (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) og Google Analytics (analytics.js) med en tilknyttet Google Ads-konto. På denne måten kan konverteringer knyttes til annonser samtidig som ATT-retningslinjene overholdes.

Du kan når som helst velge bort sporing av informasjonskapsler fra førstepart ved å deaktivere tilknytning av konverteringer i den aktuelle konfigurasjonen.

Forberedelser til endringer i iOS 14

Vi anbefaler at du gjør dette for å forberede deg på disse endringene:

• Sørg for at Google-taggen (gtag.js og/eller Google Tag Manager) er riktig implementert på nettstedet ditt.
  • De fleste annonsører trenger ikke å gjøre noen endringer på nettstedet sitt, men en liten prosentandel må kanskje tillate vilkårlige nettadresseparametere på nettstedet for å sikre kontinuitet i kampanjemålingen.
  • I video- og Discovery-kampanjer der du bruker remarketing eller Kundematch, bør du slå på målgruppeutvidelse og velge å ta med lignende målgrupper i alle annonsegruppene.
Merk: Denne artikkelen blir oppdatert for å holde deg informert om anbefalte fremgangsmåter relatert til endringer i iOS 14. Kom tilbake til denne siden i løpet av de neste ukene for oppdatert informasjon. Denne artikkelen ble sist oppdatert 29. mars 2023.

Hensyn å ta ved budgivning i berørte kampanjer

I kampanjer med smart budgivning blir budene dine fastsatt automatisk basert på den mest nøyaktige målingen. Men vi anbefaler at du forbereder deg på endringene ovenfor ved å følge nøye med på leveringen av og resultatene du oppnår med alle kampanjene dine som har trafikk fra iOS. Om nødvendig bør du også justere budsjetter og CPA- eller ROAS-målene i den smarte budgivningen for å nå målene dine enklere. Hvis du for eksempel vil øke forbruket, kan du øke CPA-målene eller redusere ROAS-målene etter behov.

ATT og konverteringer fra dyplinker i apper

Merk: Hvis du bruker Google Ads til å markedsføre iOS-appen din, kan du lese gjennom de anbefalte fremgangsmåtene for appkampanjer på iOS.

Hvis annonsene dine har dyplinker som viderekobler brukerne til appene dine på iOS 14, kan du også se svingninger i antallet konverteringer i appene når ATT-retningslinjene fra Apple trer i kraft. Vi planlegger å lansere løsninger i rapporteringen for å sikre at du fortsetter å få så presis måling som mulig fra iOS-apper.

Hva gjør Google for å hjelpe deg?

Med den nye nettadresseparameteren Google lanserte i mai 2021, kan du måle resultatene du får fra annonser som vises på iOS, i tråd med Apples retningslinjer.

gbraid er den nye parameteren som sporer appkonverteringer fra appkampanjer på iOS. Denne nye parameteren blir lagt til i nettadresser for landingssider når automatisk tagging er aktivert for alle klikk på iOS 14.5 og nyere versjoner.

Fordeler med gBraid

• Få viktig statistikk: Få full oversikt over resultatene fra Google-annonsekampanjene og appkonverteringene dine i iOS.
  • Få bedre kampanjeresultater: Med gBraid får du registrert iOS-konverteringer du ellers ville gått glipp av, som igjen brukes i budgivningsmodeller og bidrar til mer effektiv annonselevering.

Slik konfigurerer du gBraid

1. Sørg for at dette er på plass på nettstedet ditt:
  2. Du har slått på automatisk tagging i innstillingene for Google Ads-kontoen din.
  3. Finn målingsoppsettet ditt og følg veiledningen. Finn ut mer om sporing av appkonverteringer via appattribusjonspartnere.

Firebase

• Du må bruke den nyeste versjonen av Firebase SDK (versjon 6.32.2 eller nyere). Se konfigureringsveiledningen for Google Analytics 4.
  • Hvis du bruker scenedelegateUI eller swiftUI med Firebase SDK, kan du kontakte Google-kontoadministratoren din for å få videre veiledning (hvis aktuelt).

Adjust SDK eller tjener-til-tjener-økter (S2S)

Du kan konfigurere og aktivere integrasjonen mellom Google Ads og Adjust ved å følge Adjust-integrasjonsveiledningen for Google Ads.

Airbridge SDK

Du kan konfigurere og aktivere integrasjonen mellom Google Ads og Airbridge ved å følge brukerveiledningen om integrering av Google Ads-partnere med Airbridge.

AppsFlyer SDK eller tjener-til-tjener-økter (S2S)

Du kan konfigurere og aktivere integreringen mellom Google Ads og AppsFlyer ved å følge AppsFlyer-integreringsveiledningen for Google Ads. Sørg for at nytt engasjement er aktivert, og at alle apphendelser er konfigurert i AppsFlyer.
  • Alternativ 1: SDK
  • Følg denne fremgangsmåten for å aktivere attribusjon for nytt engasjement:
    1. Gå til «App Settings» (appinnstillinger) på AppsFlyer.
    2. Rull helt ned til bunnen av «Integration»-fanen (integrasjon).
    3. Slå på av/på-knappen for «Re-engagement attribution» (attribusjon for nytt engasjement).
    4. Velg ønsket tilbakeblikksvindu under «Re-engagement click-through lookback window» (tilbakeblikksvindu for sporede klikk fra nytt engasjement), i timer eller dager, og flytt deretter glidebryteren til den aktuelle verdien.
      • Dette er tidsrommet når appen må åpnes for at klikket skal registreres som et nytt engasjement. Det starter med et annonseklikk.
    5. Klikk på Save (lagre).
  • Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere sending av alle apphendelser:
    1. Gå til «App Settings» (appinnstillinger) på AppsFlyer.
    2. Rull helt ned til bunnen av «Integration»-fanen (integrasjon).
    3. Slå på av/på-knappen for «In-app event postbacks» (postback for hendelser i appen).
    4. Klikk på Add event (legg til hendelse) for å legge til en SDK-hendelse eller tjener-til-tjener-hendelse i listen.
    5. Under «Sending option» (sendealternativ) velger du All media sources, including organic (alle mediekilder, inkludert organisk) fra rullegardinmenyen.
    6. Deretter velger du Values & revenue (verdier og inntekter) fra rullegardinmenyen under «Send revenue» (send inntekter).
    7. Klikk på Save integration (lagre integrasjonen).
  • Alternativ 2: tjener-til-tjener-økter (S2S)

Branch SDK eller tjener-til-tjener-økter (S2S)

Du kan konfigurere og aktivere integrasjonen mellom Google Ads og Branch ved å følge Branch-integreringsveiledningen for Google Ads.

Kochava SDK eller tjener-til-tjener-økter (S2S)

Du kan konfigurere og aktivere integreringen mellom Google Ads og Kochava ved å følge intergreringsveiledningen for Kochava og Google Ads.

Singular SDK eller tjener-til-tjener-økter (S2S)

Du kan konfigurere og aktivere integreringen mellom Google Ads og Singular ved å følge Singular-integreringsveiledningen for Google Ads-attribusjon. På rullegardinmenyen under «Event Postbacks» (postback for hendelser) må du også velge «Send all events, regardless of attributed partner» (send alle hendelser, uansett hvilken partner som krediteres).

Import av konverteringer utenfor nettet

Merk: gbraid kan foreløpig bare brukes i søke-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer. Du kan kontakte Google-kontoadministratoren din hvis du vil bli oppført på godkjenningslisten for denne løsningen i tillegg til konfigurasjonsinnstillingene (avhengig av målingsoppsettet ditt).

Forberedelser til endringer i iOS 14

Vi anbefaler at du gjør dette for å forberede deg på disse endringene:

• Hold deg oppdatert om den nyeste iOS 14-relaterte informasjonen fra appattribusjonspartneren din, eller oppgrader til den nyeste versjonen av Google Analytics for Firebase for å sikre at SDK-et ditt støtter Googles konverteringsmåling for iOS, med den nye gbraid-parameteren.
  • De fleste annonsører trenger ikke å gjøre noen endringer på nettstedet sitt, men en liten prosentandel må kanskje tillate vilkårlige nettadresseparametere på nettstedet (i dette tilfellet gbraid=) for å sikre kontinuitet i kampanjemålingen.
  • Hvis du bruker manuell CPC-budgivning, bør du unngå å justere CPC-budene (for å ta høyde for nedgang i iOS-rapporterte konverteringer) før antall rapporterte konverteringer i iOS-apper er normalisert.
Merk: Denne artikkelen blir oppdatert for å holde deg informert om anbefalte fremgangsmåter relatert til endringer i iOS 14. Kom tilbake til denne siden i løpet av de neste ukene for oppdatert informasjon. Du kan også lese vanlige spørsmål om endringer i iOS 14. Denne artikkelen ble sist oppdatert 29. mars 2023.

Linker til relatert innhold