Päivityksiä iOS 14 ‑kampanjan mittaukseen

Applen App Tracking Transparency (ATT) ‑käytäntöön tehdyt muutokset vaikuttavat siihen, miten raportoimme ja mittaamme iOS 14 ‑liikenteessä näkyvien mainosten konversiotietoja. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuotemuutokset voivat vaikuttaa Google Ads ‑mainostajiin. Muutokset eivät vaikuta suurimpaan osaan mainostajista.

Voit lukea lisää siitä, miten autamme yhteistyökumppaneitamme valmistautumaan Applen iOS 14 ‑käytännön päivityksiin.

ATT:n vaikutus Googlen klikkaustunnukseen, verkkosivustoon ja offline-konversioihin

Applen ATT-käytäntöjen tultua voimaan 26.4.2021 emme enää lähetä Googlen klikkaustunnusta (GCLID) iOS 14 ‑liikenteestä, jota tulee vain muutamassa Google-sovelluksessa näkyvistä mainoksista. Tämä ei vaikuta muista Googlen lähteistä tulevaan liikenteeseen, johon GCLID-tunnukset edelleen sisältyvät.

Miten tämä vaikuttaa minuun?

Joissakin Googlen iOS-sovelluksissa käytetään tietoja (esim. Applen IDFA:ta), jotka edellyttävät ATT:tä. Applen ATT-käytäntöjen myötä Google ei enää käytä kyseisiä tietoja, eikä näissä sovelluksissa sen vuoksi näy Applen ohjeiden mukaista kehotetta.

Tämän vuoksi GCLID-tunnusten määrä laskeutumissivun URL-osoitteissa voi pienentyä, kun liikenteen lähteenä ovat iOS-sovellukset, joihin ATT-käytäntö vaikuttaa. Nämä muutokset koskevat vain liikennettä, johon ATT vaikuttaa:

• Parametria (&gclid={GCLID}) ei liitetä mainosklikkauksiin, ja ValueTrack‑parametrin ({gclid}) arvoksi tulee tyhjä teksti.
  • Raporteissa saattaa näkyä vähemmän verkkosivustolla tapahtuvia konversioita.
  • Raporteissa saattaa näkyä vähemmän (klikkauksista importoituja) offline-konversioita.

Miten Google tukee yrityksiä?

Otimme maaliskuussa 2021 käyttöön uuden URL-parametrin, joka auttaa sinua noudattamaan Applen käytäntöjä ja mittaamaan iOS:ssä näkyvien mainosten tuloksia.

Uusi parametri (&wbraid={WBRAID}) auttaa kirjaamaan konversiot mainoskampanjoidesi kautta tulleiksi ja toimii yhdessä konversiomallinnuksen kanssa, jotta mittauksesta iOS:ssä tulee entistä tarkempaa.

Uutta parametria tuetaan niin, että Google-tagi (gtag.js), Google Tag Manager (gtm.js) ja Google Analytics (analytics.js), johon on linkitetty Google Ads ‑tili, asettavat verkkotunnuksiisi oletuksena uuden ensimmäisen osapuolen evästeen. Se kirjaa konversiot mainosten kautta tulleiksi ATT-käytäntöjen mukaisesti.

Normaaliin tapaan voit poistaa ensimmäisen osapuolen evästeiden seurannan käytöstä milloin tahansa poistamalla konversioiden linkityksen käytöstä kyseisissä määrityksissä.

iOS 14:n mukanaan tuomiin muutoksiin valmistautuminen

Suosittelemme valmistautumaan muutoksiin näin:

• Varmista, että Google-tagi (gTag.js ja/tai Google Tag Manager) on otettu sivustollasi oikein käyttöön.
  • Useimpien mainostajien ei tarvitse muuttaa verkkosivustoaan, mutta joidenkin on ehkä sallittava sivustollaan satunnaiset URL-parametrit, jotta kampanjoiden mittaus voi jatkua.
  • Jos sinulla on uudelleenmarkkinointia tai asiakaskohdistusta käyttäviä Video- tai Discovery-kampanjoita, sinun tulee ottaa käyttöön yleisön laajennus ja sisällyttää myös samankaltaiset yleisöt kaikkiin mainosryhmiin.
Huom. Tätä artikkelia päivitetään, jotta pysyt ajan tasalla iOS 14:n muutoksia koskevista parhaista käytännöistä. Tarkista lähiviikkojen aikana uusimmat tiedot tältä sivulta. Tämä artikkeli on päivitetty viimeksi 29.3.2023.

Hintatarjouksissa huomioitavia asioita kampanjoissa, joihin ATT-käytäntö vaikuttaa

Smart Biddingiä käyttävissä kampanjoissa hintatarjoukset määritetään edelleen tarkimman saatavilla olevan mittauksen perusteella. Suosittelemme valmistautumaan yllä mainittuihin muutoksiin seuraamalla tarkasti kaikkien sellaisten kampanjoiden tuloksia ja jakelua, jotka näkyvät iOS-laitteilla. Tarvittaessa voit tehdä muutoksia budjetteihin ja Smart Biddingin CPA- tai ROAS-tavoitteisiin. Jos esimerkiksi haluat käyttää mainontaan enemmän rahaa, voit nostaa CPA-tavoitteita tai laskea ROAS-tavoitteita tarpeen mukaan.

ATT:n vaikutus sovelluksen täsmälinkkikonversioihin

Huom. Jos käytät Google Adsia iOS-sovelluksesi mainostamiseen, tutustu iOS-sovelluskampanjoiden parhaisiin käytäntöihin.

Jos mainoksesi täsmälinkittävät käyttäjät iOS 14:ssä käytettyihin sovelluksiisi, sovelluksensisäisten konversioiden määrä voi muuttua, kun Applen ATT-käytännöt tulevat voimaan. Julkaisemme raportointia varten ratkaisuja, jotka varmistavat, että sovelluksensisäiset mittaukset iOS:ssä ovat edelleen mahdollisimman tarkkoja.

Miten Google tukee yrityksiä?

Google julkaisi toukokuussa 2021 uuden URL-parametrin, jonka avulla voit mitata iOS-mainosten tuloksia Applen käytäntöjen mukaisesti.

gbraid on uusi parametri, jonka avulla voit mitata iOS-mainoskampanjoiden aikaansaamia sovelluskonversioita. Uusi parametri lisätään laskeutumissivun URL-osoitteisiin, kun automaattinen taggaus on käytössä kaikille iOS 14.5:stä tai sitä uudemmista versioista tulleille klikkauksille.

gBraid-parametrin käytön hyödyt

• Katso tärkeimmät vinkit: Tehosta Google Ads ‐kampanjan tulosten ja sovelluskonversioiden mittausta iOS-laitteilla.
  • Paranna kampanjoiden tuloksia: Kirjaa gbraidin avulla iOS-konversiot, joita ei ole laskettu, jolloin hintatarjousmallit voivat tehostaa mainosten näkymistä.

gBraidin käyttöönotto

1. Tarkista verkkosivustosi osalta nämä asiat:
  2. Laita Google Ads ‐tilin asetuksista automaattinen taggaus päälle.
  3. Etsi mittausasetukset ja seuraa ohjeita. Lue lisää sovelluskonversioseurannasta App Attribution Partner (AAP) ‑kumppanin avulla.

Firebase

• Sinun on käytettävä Firebase SDK:n uusinta versiota (v. 6.32.2 tai uudempi). Tutustu Google Analytics 4:n käyttöönotto-oppaaseen.
  • Jos käytät scenedelegateUI:ta tai swiftUI:ta Firebase SDK:n kanssa, pyydä tarvittaessa lisäohjeita Googlen asiakasvastaavaltasi.

Adjust SDK tai ‑S2S

Jos haluat käyttää Adjustia Google Ads ‐integroinnin käyttöönottoon ja aktivointiin, seuraa Adjustin Set up Google Ads ‑käyttöönotto-ohjeita.

Airbridge SDK

Jos haluat käyttää Airbridgeä Google Ads ‐integroinnin käyttöönottoon ja aktivointiin, seuraa Airbridgen Google Ads ‐kumppanien integrointia koskevan käyttöoppaan ohjeita.

AppsFlyer SDK tai ‑S2S

Jos haluat käyttää AppsFlyeriä Google Ads ‐integroinnin käyttöönottoon ja aktivointiin, seuraa AppsFlyerin Google Ads ‐integrointiin liittyviä käyttöönotto-ohjeita. Varmista, että uudelleenaktivointi on käytössä ja kaikki sovellustapahtumat on määritetty AppsFlyerissä.
  • Vaihtoehto 1: SDK
  • Näin otat uudelleenaktivointiattribuution käyttöön:
    1. Siirry AppsFlyerissä App Settings (Sovellusasetukset) ‑kohtaan.
    2. Vieritä Integration (Integrointi) ‑välilehden alareunaan.
    3. Laita Re-engagement attribution (Uudelleenaktivointiattribuutio) ‐painike päälle.
    4. Valitse Re-engagement click-through lookback window (Uudelleenaktivoinnin klikkausanalyysi-ikkuna) ‐kohdasta analyysi-ikkuna tunteina tai päivinä ja valitse sitten liukusäätimellä haluamasi arvo.
      • Tämä on ajanjakso, jolloin sovellus on käynnistettävä, jotta klikkaus kirjataan uudelleenaktivoitumiseksi. Jakso alkaa mainoksen klikkauksesta.
    5. Klikkaa Tallenna.
  • Voit määrittää kaikkien sovellustapahtumien lähettämisen seuraavasti:
    1. Siirry AppsFlyerissä App Settings (Sovellusasetukset) ‑kohtaan.
    2. Vieritä Integration (Integrointi) ‑välilehden alareunaan.
    3. Laita In-app event postbacks (Sovelluksensisäisten tapahtumien takaisinlähetykset) ‐painike päälle.
    4. Lisää SDK tai palvelinten välinen tapahtuma klikkaamalla Add event (Lisää tapahtuma).
    5. Valitse Sending option (Lähetysvaihtoehto) ‐kohdan avattavasta valikosta All media sources, including organic (Kaikki medialähteet, myös orgaaniset).
    6. Valitse Send revenue (Lähetä tulot) ‐kohdan avattavasta valikosta Values & revenue (Arvot ja tulot).
    7. Klikkaa Save integration (Tallenna integrointi).
  • Vaihtoehto 2: S2S

Branch SDK tai ‑S2S

Jos haluat käyttää Branchia Google Ads ‐integroinnin käyttöönottoon ja aktivointiin, seuraa Branchin ja Google Ads ‐integroinnin ohjeita.

Kochava SDK tai S2S

Jos haluat käyttää Kochavaa Google Ads ‐integroinnin käyttöönottoon ja aktivointiin, seuraa Kochavan ja Google Adsin integrointiopasta.

Singular SDK tai S2S

Jos haluat käyttää Singularia Google Ads ‐integroinnin käyttöönottoon ja aktivointiin, seuraa Singularin Google Ads ‐attribuution integrointiin liittyviä käyttöönotto-ohjeita. Valitse "Event Postbacks" (Tapahtumien takaisinlähetykset) ‐kohdan avattavasta valikosta "Send all events, regardless of attribution partner" (Lähetä kaikki tapahtumat attribuutiokumppanista riippumatta).

Offline-konversioiden importoinnit

• Sinulla on oltava lupa kerätä ja ylläpitää konversiodataa. Ennen kuin importoit konversiodatan Google Ads ‐tilille, varmista, että noudatat Googlen datankeruuta koskevia tietoturvastandardeja. Lue lisää offline-konversioiden importoinneista.
  • Varmista, että kaikki klikkausparametrit välitetään oikein. Lue lisää klikkauskonversioiden lataamisesta.
Huom. gbraid on tällä hetkellä käytettävissä vain Haku-, Shopping-, Display- ja Maksimitulokset-kampanjoissa. Mittausasetuksistasi riippuen voit pyytää Googlen asiakasvastaavalta pääsyä määritysasetusten lisäksi tähän ratkaisuun.

iOS 14:n mukanaan tuomiin muutoksiin valmistautuminen

Suosittelemme valmistautumaan muutoksiin näin:

• Pyydä uusimmat iOS 14:ään liittyvät tiedot AAP-kumppaniltasi tai päivitä Google Analytics for Firebase uusimpaan versioon varmistaaksesi, että SDK:si tukee Googlen konversiomittausta iOS:ssä ja uutta gbraid-parametria.
  • Useimpien mainostajien ei tarvitse muuttaa verkkosivustoaan, mutta joidenkin on ehkä sallittava sivustollaan satunnaiset URL-parametrit (tässä tapauksessa gbraid=), jotta kampanjoiden mittaus voi jatkua.
  • Jos käytät manuaalisia klikkauskohtaisia hintatarjouksia, vältä klikkauskohtaisen hintatarjouksen muokkauksia (jotta iOS:n raportoima konversioiden väheneminen voidaan ottaa huomioon), kunnes raportoidut iOS:n sovelluksensisäiset konversiot normalisoituvat.
Huom. Tätä artikkelia päivitetään, jotta pysyt ajan tasalla iOS 14:n muutoksia koskevista parhaista käytännöistä. Tarkista lähiviikkojen aikana uusimmat tiedot tältä sivulta. Voit myös tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin iOS 14:n muutoksista. Tämä artikkeli on päivitetty viimeksi 29.3.2023.