Eenvoudiger de juiste klanten bereiken op Zoeken

4 februari 2021

De kern van Google Ads is dat we bedrijven in contact brengen met de mensen die op zoek zijn naar wat ze te bieden hebben. Of mensen nu zoeken naar 'restaurants voor afhaalmaaltijden' (deze zoekopdrachten zijn met 5000% procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor1) of een zoekopdracht uitvoeren die Google nog nooit heeft gezien (deze maken elke dag 15% uit van alle zoekopdrachten2), ze verwachten de producten en services te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

In de loop der jaren zijn we intentie beter gaan begrijpen, waardoor u uw klanten makkelijker kunt bereiken. Uw zoekwoorden kunnen nu bijvoorbeeld overeenkomen met de betekenis van een zoekopdracht en breed zoeken levert nu betere prestaties op, vooral als dit zoektype wordt gekoppeld aan Slim bieden. Door deze verbeteringen hebben we vastgesteld dat zoeken op woordgroep en modifiers voor breed zoeken vaak voor dezelfde toepassingen worden gebruikt en dat u meer gewenste klanten kunt bereiken met een combinatie van beide.

Daarom beginnen we over 2 weken met de uitrol van wijzigingen in zoeken op woordgroep en modifiers voor breed zoeken, waardoor u makkelijker klanten kunt bereiken, ongeacht hoe ze zoeken.

Zoektypen vereenvoudigen

Momenteel kunt u mensen bereiken met de volgende zoekwoordovereenkomsten:

• Exact zoekwoord voor precisie
  • Breed zoeken voor bereik
  • Zoeken op woordgroep en modifiers voor breed zoeken voor een goede balans

We hebben de beste aspecten van modifiers voor breed zoeken opgenomen in zoeken op woordgroep om u meer controle en een beter bereik te bieden. Als gevolg hiervan wordt zoeken op woordgroep uitgebreid om extra verkeer van modifiers voor breed zoeken te beslaan. Hierbij blijft de woordvolgorde gerespecteerd wanneer dat belangrijk is voor de betekenis. Zo kunt u makkelijker klanten bereiken en zoekwoorden in uw account beheren.

Door deze verbeteringen kunt u de gewenste zoekopdrachten bereiken met zoeken op woordgroep en hoeft u zich niet bezig te houden met de zoekopdrachten die u niet wilt. Stel dat u een verhuisbedrijf heeft dat mensen wil bereiken die New York willen verlaten. Door de update van zoeken op woordgroep kunt u mensen bereiken die van plan zijn om te verhuizen van New York naar Boston. Mensen die van Boston naar New York willen verhuizen, krijgen de advertentie niet te zien.

Over wijzigingen in zoeken op woordgroep en modifiers voor breed zoeken [diagram]

Door deze wijziging kunt u ook het beheer van zoekwoorden stroomlijnen en tijd besparen. Ian Taylor, SEM-manager bij Wayfair stelt het op deze manier: "Door deze vereenvoudiging kunnen we onze accounts makkelijker beheren omdat deze 2 zoektypen tegenwoordig voor veel dezelfde toepassingen worden gebruikt. Hierdoor hebben we meer tijd om op belangrijkere zakelijke doelen te focussen, zoals onze klanten helpen vinden wat ze nodig hebben om hun huis in te richten zoals ze willen."

Hieronder volgen meer voorbeelden om te illustreren hoe het matchgedrag na deze update verandert:

Zoekwoord met een modifier voor breed zoeken

Zoekopdrachten die na de update niet meer matchen

+cv +vaardigheden

welke klantenservicevaardigheden moeten in een cv staan

+beste +gymschoenen

beste prijzen voor gymschoenen voor peuters

+tweedehands +printers

bedrijven die margrietwielprinters hebben gebruikt

Zoekwoordgroep

Zoekopdrachten die na de update matchen

"vakantie in Zambia"

vakantieplekken in Zambia

"jurk met lange mouwen"

kanten jurk met lange mouwen

"dameslaarzen"

nieuwe dameslaarzen maat 37

Wat gebeurt er met modifiers voor breed zoeken?

We beëindigen de ondersteuning voor modifiers voor breed zoeken. We begrijpen dat deze wijzigingen voor sommige bedrijven problemen kunnen opleveren en we willen onderbrekingen zo veel mogelijk beperken. Daarom rollen we de wijzigingen geleidelijk uit in de loop van meerdere maanden:

• Vanaf half februari schakelen zowel zoeken op woordgroep als modifiers voor breed zoeken over naar dit nieuwe matchgedrag.3 Omdat dit gedrag wordt toegepast op beide zoektypen, hoeft u niets te doen. U behoudt uw prestatiegegevens en u hoeft uw zoekwoorden niet over te zetten.
  • Nadat dit nieuwe gedrag in juli wereldwijd is uitgerold, kunt u geen nieuwe zoekwoorden met modifiers voor breed zoeken meer maken. Bestaande zoekwoorden met modifiers voor breed zoeken worden echter nog wel weergegeven nadat het nieuwe gedrag is uitgerold. Daarom raden we u aan voortaan woordgroepen te gebruiken wanneer u nieuwe zoekwoorden opgeeft.

Gedurende het jaar laten we u weten wanneer deze wijzigingen worden uitgerold. Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over deze wijziging.

Effectieve campagnes instellen

Lees de volgende praktische tips om optimaal uw voordeel te doen met deze geplande wijzigingen:

• Houd de prestaties bij en pas indien nodig budgetten aan: Het verkeer kan als gevolg van deze wijzigingen fluctueren, dus voer indien nodig aanpassingen door.
  • Check regelmatig de pagina Aanbevelingen: Met 'Voeg nieuwe zoekwoorden toe' behoudt u de zoekwoorddekking en met 'Verwijder overbodige zoekwoorden' consolideert u dubbele zoekwoorden.
  • Overweeg om breed zoeken te gebruiken met Slim bieden: Als u zich zorgen maakt over verlies van dekking, kunt u met een combinatie van breed zoeken en Slim bieden meer relevante zoekopdrachten bereiken die voldoen aan uw prestatiedoelen.
  • Blijf uitsluitingszoekwoorden gebruiken: Sluit ongewenste overeenkomsten uit met behulp van uitsluitingszoekwoorden. Deze update heeft geen invloed op uw uitsluitingszoekwoorden.

Aanvullende zoekwoordverbeteringen

In het afgelopen jaar hebben we ook onze andere zoektypen verbeterd. Op basis van uw feedback hebben we updates aangebracht in zoekwoorden waarmee u makkelijker een goede balans van bereik, relevantie en prestaties kunt behalen.

Daarom houdt breed zoeken nu rekening met aanvullende signalen in uw account om relevantere zoekopdrachten weer te geven. In combinatie met Slim bieden kunt u met deze signalen voor breed zoeken (waaronder landingspagina's, zoekwoorden in uw advertentiegroep enz.) nieuwe mogelijkheden voor uw bedrijf ontdekken.

Just Eat Takeaway.com, een online maaltijdbezorgservice, testte deze combinatie en reageerde enthousiast: "We zijn verrast door de resultaten van het gebruik van breed zoeken met Slim bieden. Het aantal conversies is met 127% toegenomen en we hebben onze doelen behaald."

Daarnaast is zoekwoordovereenkomst nu beter voorspelbaar: een exact zoekwoord dat identiek is aan een zoekopdracht, krijgt nu altijd de voorkeur mits het geschikt is voor een match.4 Hierdoor heeft u meer controle over welk zoekwoord overeenkomt met een zoekopdracht en kunt u uw account vereenvoudigen. In het Helpcentrum van Google Ads vindt u meer informatie over hoe een zoekwoord wordt geselecteerd.

Gepost door Clayton Jones, Group Product Manager, Google Ads

1. Google-gegevens, wereldwijd Engels, 17 juni 2020 - 15 augustus 2020 versus 17 juni 2019 - 15 augustus 2019
2. Google-gegevens, juli 2019

3. De uitrol vindt aanvankelijk plaats in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees en Russisch. Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor een tijdlijn van alle talen.
4. In identieke zoekopdrachten wordt rekening gehouden met spelfouten. Redenen waarom een zoekwoord mogelijk niet in aanmerking komt, zijn: beperkt door het budget, gemarkeerd als laag zoekvolume, afgekeurd advertentiemateriaal en andere criteria waaraan niet is voldaan (zoals apparaat of locatie).