Tillämpa eller ignorera rekommendationer

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

I denna artikel beskriver vi hur du använder rekommendationer. Läs mer om rekommendationer

Tillämpa en rekommendation

1. Klicka på Visa vid rekommendationen du vill tillämpa.
  2. Klicka på Använd. Om du vill tillämpa alla rekommendationer av en viss typ klickar du på Använd alla på rekommendationskortet.
Obs! Nya sökord kan behöva invänta granskning och godkännande innan de kan utlösa din annons.

Om du använder en rekommendation av misstag kan du ångra åtgärden på sidan Ändringshistorik i ditt konto.

Spåra resultat

Vänta ett tag innan du utvärderar hur rekommendationerna har påverkat ditt kontoresultat. Tänk på att en rekommendation kan få positiv effekt på resultatet även om resultatmätvärdet försämras på grund av andra ändringar du har gjort, säsongsvariationer och andra faktorer.

Alla ändringar som du har gjort genom att använda rekommendationer visas på sidan Ändringshistorik i ditt konto.

Ignorera rekommendationer

Ingen känner dina produkter och dina mål bättre än du själv. Om en viss rekommendation inte verkar relevant för din annonskampanj eller lämplig för dina annonseringsmål kan du ignorera enstaka förslag i rekommendationen.

Obs! Rekommendationskort tas bara bort i Google Ads när du tillämpar eller ignorerar alla kombinerade rekommendationer. Om du delvis godkänner rekommendationer visas kortet i ditt konto tills du klickar på Ignorera alla. Om ditt rekommendationskort till exempel visar tio sökord och du godtar fem måste du ignorera rekommendationen för att ta bort kortet.
  1. Håll pekaren över det övre högra hörnet i ett förslag.
  2. Visa alla rekommendationer. Om du vill ignorera en rekommendation klickar du på X för att ignorera den. Du kan också ignorera en hel rekommendation genom att klicka på ikonen med tre punkter på rekommendationskortet och välja Ignorera alla.

Det finns några saker att tänka på när det gäller att ignorera rekommendationer:

• Om kampanjen fortfarande är kvalificerad kan ignorerade rekommendationer visas på nytt efter en förbestämd tid som varierar för olika rekommendationer.
  • Om du ignorerar en rekommendation på kampanjnivå ignoreras alla rekommendationer av samma typ för den valda kampanjen. Andra kampanjer med samma möjlighet kan visa den rekommendationstyp som du just ignorerade.
  • Om du ignorerar en rekommendation på kontonivå visas ingen sådan rekommendation för någon kampanj i kontot förrän efter en förbestämd tidsperiod som varierar efter rekommendation.

Ångra ignorering av rekommendationer

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Om du oavsiktligt har ignorerat en rekommendation eller har ändrat dig kan du ångra ignoreringen av rekommendationer på fliken Rekommendationer.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Rekommendationer.
  3. Klicka på bubblan Ignorerade högst upp på sidan.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter på rekommendationskortet du just ignorerade och välj sedan Ångra ignorera alla.