Aanbevelingen toepassen of afwijzen

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met aanbevelingen werkt. Lees meer informatie over aanbevelingen.

Een aanbeveling toepassen

1. Klik op Weergeven voor de aanbeveling die u wilt gebruiken.
  2. Klik op Toepassen. Als u alle aanbevelingen van een bepaald type wilt toepassen, klikt u op Alles toepassen op de aanbevelingskaart.
Opmerking: Nieuwe zoekwoorden moeten mogelijk nog worden beoordeeld en goedgekeurd voordat ze uw advertentie kunnen activeren.

Als u onbedoeld een aanbeveling toepast, kunt u dit ongedaan maken via de pagina 'Wijzigingsgeschiedenis' van uw account.

Prestaties bijhouden

Wacht enige tijd voordat u het effect van de toegepaste aanbevelingen op de prestaties van uw account evalueert. Houd er rekening mee dat een toegepaste aanbeveling een positief effect kan hebben op uw prestaties, zelfs als de prestatiestatistieken verslechteren door andere wijzigingen die u heeft doorgevoerd, door seizoensgebondenheid of door andere factoren.

Alle wijzigingen die u heeft aangebracht door aanbevelingen toe te passen, worden op de pagina Wijzigingsgeschiedenis van uw account weergegeven.

Aanbevelingen afwijzen

U kent uw producten en doelen zelf het best. Als een aanbeveling niet relevant lijkt te zijn voor uw advertentiecampagne of ongeschikt is voor uw advertentiedoelen, kunt u een afzonderlijke suggestie in een aanbeveling afwijzen.

Opmerking: Aanbevelingskaarten worden alleen uit Google Ads verwijderd als u alle gebundelde aanbevelingen toepast of afwijst. Als u aanbevelingen gedeeltelijk accepteert, staat de kaart in uw account totdat u op Alles afwijzen klikt. Als er op de aanbevelingskaart bijvoorbeeld 10 zoekwoorden staan en u er 5 accepteert, moet u de aanbeveling afwijzen om de kaart te verwijderen.
  1. Plaats de cursor rechtsboven op een suggestie.
  2. Bekijk alle aanbevelingen. Als u een aanbeveling wilt afwijzen, klikt u op de X om de aanbeveling af te wijzen. U kunt ook een hele aanbeveling afwijzen door op het icoon met 3 stippen op de aanbevelingskaart te klikken en Alles afwijzen te selecteren.

Aandachtspunten voor als u aanbevelingen afwijst:

• Afgewezen aanbevelingen kunnen na een vooraf ingestelde tijd opnieuw worden getoond. Deze tijd verschilt per aanbeveling als de campagne nog in aanmerking komt.
  • Als u een aanbeveling op campagneniveau afwijst, wijzen we alle aanbevelingen van hetzelfde type af voor de gekozen campagne. Bij andere campagnes waarop dit aanbevelingstype kan worden toegepast, kan het aanbevelingstype worden getoond dat u net heeft afgewezen.
  • Als u een aanbeveling op accountniveau afwijst, wordt een dergelijke aanbeveling pas getoond voor campagnes in het account nadat een vooraf ingestelde periode (die per aanbeveling varieert) is verstreken.

Afwijzing van aanbevelingen ongedaan maken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als u per ongeluk een aanbeveling heeft afgewezen of van gedachten bent veranderd, kunt u dit ongedaan maken via het tabblad Aanbevelingen.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op Aanbevelingen.
  3. Klik bovenaan de pagina op de ballon Afgewezen.
  4. Klik op het icoon met 3 stippen op de aanbevelingskaart die u net heeft afgewezen en selecteer Alle afwijzingen ongedaan maken.