Leads downloaden

U kunt leads downloaden als csv-bestand, via een integratie met derden of webhook-integratie, of via de Google Ads API. Omdat leads slechts 30 dagen worden opgeslagen, moet u uw leads vaak downloaden.

Opmerking: Het csv-bestand is leeg totdat u de 1e lead krijgt. Als u conversies ziet die zijn toegeschreven aan uw component voor leadformulieren, maar er geen leads in uw csv-bestand staan, komen de conversies die in de UI staan waarschijnlijk van een andere conversieactie. U kunt dat checken door uw gegevens te segmenteren op conversieactie. Meer informatie over het gebruik van segmenten

Voordat u begint

Als u leads wilt downloaden vanuit uw Google Ads-account, heeft u standaard- of beheerderstoegang nodig.

Als u een manageraccount heeft, kunt u alleen leads vanuit een klantaccount downloaden als het klantaccount u het eigendom geeft. Gebruik het onderstaande diagram om inzicht te krijgen in de vereisten voor downloads van leads.

Google Ads-accounttype Toegangsniveau Kan leads downloaden
Afzonderlijk account Standaard of Beheerder groen vinkje
Afzonderlijk account 'Facturering', 'Alleen e-mail' of 'Alleen-lezen' rood kruis
Klantaccount Standaard of Beheerder groen vinkje
Klantaccount 'Facturering', 'Alleen e-mail' of 'Alleen-lezen' rood kruis
Manageraccount (klantaccount verleent het eigendom) Standaard of Beheerder groen vinkje
Manageraccount (klantaccount verleent het eigendom) 'Facturering', 'Alleen e-mail' of 'Alleen-lezen' rood kruis
Manageraccount (klantaccount verleent niet het eigendom) Standaard of Beheerder rood kruis

Manieren om uw leads te downloaden

U kunt de leads die u krijgt in een campagne downloaden via Google Ads of via uw CRM (afhankelijk van hoe u leads krijgt).

Google Ads

• Csv: met deze optie krijgt u een eenvoudig csv-bestand waarin de kolomkoppen de complete naam van de vraag zijn, vertaald naar de taal in uw Google Ads-account.
  • Csv voor CRM: met deze optie krijgt u een geavanceerder csv-bestand waarbij kolommen de veldnamen zijn in plaats van de complete vraagnaam. U kunt het gedeelte over beschrijvingen van velden uit onze handleiding voor ontwikkelaars raadplegen om inzicht te krijgen in de toewijzing van veldnamen aan vragen. Het csv-bestand kan vervolgens in uw CRM worden geïmporteerd.

CRM, integraties met derden en de Google Ads API

• Webhook: Als u leads ontvangt via een webhook, worden vragen geïdentificeerd aan de hand van een kolom-ID. U kunt het gedeelte over beschrijvingen van velden uit onze handleiding voor ontwikkelaars raadplegen om inzicht te krijgen in de toewijzing van kolom-ID's aan vragen. Ga voor hulp bij de integratie naar onze handleiding voor ontwikkelaars. Via een webhookintegratie kunt u leads rechtstreeks in uw CRM ontvangen.
  • Integraties met derden: U kunt een externe integratieprovider gebruiken om automatisch leadformuliergegevens naar uw CRM te sturen via een webhook. De derde genereert automatisch de webhook en past deze toe op uw component voor leadformulieren in Google Ads. Mogelijk heeft u een betaald account nodig om deze integraties met derden voor leadexports te kunnen gebruiken:
  • Zapier: we hebben ook een integratie met Zapier voor leadexports, een externe gegevenspartner die de Google Ads API gebruikt in plaats van een webhook. Meer informatie over hoe u leads exporteert met Zapier
  • Google Ads API: ontwikkelaars kunnen de Google Ads API rechtstreeks gebruiken om leads op te halen. Meer informatie over hoe u leads ophaalt met de Google Ads API

Instructies

Leads downloaden in een csv-bestand

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Componenten in het menu Overzicht.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op Leadformulier op de pagina Componenten.
  5. Klik onder de component voor leadformulieren op Csv of Csv voor CRM.

Leads van verwijderde formulieren downloaden

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Componenten in het menu Overzicht.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op Leadformulier op de pagina Componenten.
  5. Voeg een filter toe voor Status > Verwijderd om verwijderde componenten voor leadformulieren weer te geven.
  6. Klik onder de verwijderde component voor leadformulieren op Csv of Csv voor CRM.

Leads downloaden in uw CRM

Raadpleeg de instructies in uw CRM voor meer informatie over het downloaden van leads in uw CRM of neem contact op met uw CRM-beheerder.