Utökning av konverteringskategorier och rapportering

3 september 2020

Med konverteringsmätning kan du identifiera hur effektivt annonsklick leder till värdefulla kundåtgärder. Du gör detta genom att skapa konverteringsåtgärder som Onlineköp eller Telefonsamtal. Tidigare kunde du ordna in konverteringsåtgärderna i sex kategorier. Från och med i dag kan du gruppera dina konverteringsåtgärder i 19 olika kategorier, bland annat Lägg till i kundvagn, Skicka formulär för potentiella kunder, Boka möte, med mera. Dessa ytterligare kategorier gör det enklare att förstå mätvärden för konverteringstrattar baserat på dina marknadsföringsmål.

För att underlätta övergången rekommenderar Google Ads nya kategorier för alla dina befintliga konverteringsåtgärder på konverteringssidan. Du kan granska och ändra förslagen för att försäkra dig om att resultatrapporterna är korrekta. Från och med den 15 oktober tillämpas förslagen automatiskt om du inte redan har godkänt dem.

Läs mer om denna uppdatering av konverteringskategorier i hjälpcentret för Google Ads.

Upplagt av Srinivas Rajamani, Product Manager, Google Ads