Uitgebreide conversiecategorieƫn en -rapportage

3 september 2020

Met de functie Conversies meten kunt u nagaan hoe vaak uw advertentieklikken leiden tot waardevolle acties van klanten. Dit doet u door conversieacties te maken, zoals 'Online aankopen' of 'Telefoongesprekken'. Tot nu toe was het mogelijk om deze conversieacties in te delen in zes categorieƫn. Vanaf vandaag kunt u uw conversieacties groeperen in negentien verschillende categorieƫn, zoals 'Toevoegen aan winkelwagen', 'Leadformulier versturen', 'Afspraak maken' en meer. Met deze aanvullende categorieƫn krijgt u beter inzicht in conversietrechterstatistieken op basis van uw marketingdoelen.

Google Ads versoepelt deze overgang door nieuwe categorieƫn voor al uw bestaande conversieacties aan te bevelen op de pagina 'Conversies'. U kunt deze suggesties bekijken en aanpassen om ervoor te zorgen dat uw prestatierapporten correct zijn. Vanaf 15 oktober worden deze suggesties automatisch toegepast als u ze nog niet heeft geaccepteerd.

Meer informatie over deze update van conversiecategorieƫn vindt u in het Helpcentrum van Google Ads.

Gepost door Srinivas Rajamani, Product Manager, Google Ads