Dynamische line-ups aan een videocampagne toevoegen

Dynamische line-ups zijn gebaseerd op geavanceerde contexttargeting. Ze zijn ontworpen om de ideale combinatie van content te vinden voor uw doelgroep en merkperceptie. In Google Ads kunt u line-ups selecteren die aansluiten op bepaalde momenten, onderwerpen of relevante of populaire items. Er zijn bijvoorbeeld dynamische line-ups voor seizoensgebonden evenementen, reizen, sport, media en entertainment, beauty en mode, videogames en meer. Dynamische line-ups worden samengesteld op basis van landspecifieke content om de lokale relevantie te verhogen.

Voordelen

Dynamische line-ups worden zo samengesteld dat ze een brede relevantie hebben. Ze bestaan uit vooraf gemaakte segmenten die u helpen uw doelgroep te bereiken met zo relevant mogelijke content. Als u dynamische line-ups gebruikt, worden realtime updates, budgetaanbevelingen en het aantal line-upvertoningen per maand in uw Google Ads-rapporten opgenomen.

Met dynamische line-ups kunt u het volgende doen:

• Vind nieuwe klanten terwijl ze video's bekijken die relevant zijn voor uw merk, product of service.
  • Vind nieuwe klanten die content bekijken die u wilt koppelen aan uw merk, product of service, zodat u vers in het geheugen van klanten blijft en het verband met de content wordt versterkt.
  • Koppel uw advertentiemateriaal aan YouTube-content die een vergelijkbare merkperceptie oproept.

Voorbeeld

Als u interieurproducten verkoopt en uw videoadvertenties op YouTube over herinrichting gaan, kunt u dynamische line-ups gebruiken om uw advertenties te tonen in video's die relevant zijn voor uw bedrijf. Die line-ups bevatten bijvoorbeeld video's van rondleidingen door woningen, opbergoplossingen en huisrenovatieprojecten.

Beschikbaarheid

Dynamische line-ups zijn op dit moment beschikbaar in de volgende landen:

• Australië
  • Brazilië
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • India
  • Japan
  • Mexico
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Voordat u begint

Volg de onderstaande richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw campagne met dynamische line-ups uw doelen bereikt:

Doen Niet doen

ja, bevestigd Gebruik de biedstrategie Doel-CPM (dCPM) of Aant. conv. maximaliseren

ja, bevestigd Gebruik één advertentiegroep per campagne

ja, bevestigd Laat uw campagnes met line-ups lopen in standaard- of uitgebreide voorraad

Gebruik geen overlappende geavanceerde doelgroeptargeting

Gebruik geen overlappende zoekwoordtargeting

Sluit geen labels voor digitale content, doelgroepen, onderwerpen en zoekwoorden uit

Combineer dynamische line-ups niet met andere targetingtypen in dezelfde campagne (bijvoorbeeld dynamische line-ups in de ene advertentiegroep en affiniteitstargeting in de andere advertentiegroep)

Overweeg indien mogelijk een campagne met dynamische line-ups te laten lopen naast een campagne met doelgroeptargeting.

U kunt bijvoorbeeld een campagne maken die mensen target op basis van hun interesses (zoals een affiniteitsdoelgroep voor 'fans van wintersport') en een campagne die mensen target op basis van wat ze op dat moment kijken op YouTube (zoals de dynamische line-up 'Olympische Winterspelen').

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account in het paginamenu op Campagnes Campaigns Icon .
  2. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  3. Kies een campagnedoel en kies vervolgens Video als campagnetype.
  4. Afhankelijk van uw campagnedoel selecteert u de biedstrategie dCPM of Aant. conv. maximaliseren.
  5. Volg onder 'Contentuitsluitingen' deze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat dynamische line-ups worden weergegeven:
    • Voorraadtype: Kies Standaardvoorraad of Uitgebreide voorraad.
    • Uitgesloten typen en labels: Sluit geen labels voor digitale content uit. (Voor gevoelige advertenties, zoals voor alcohol of tabak, gelden hier mogelijk andere richtlijnen.)
  6. Selecteer geen doelgroep- of contenttargeting (zoals demografie, zoekwoorden, onderwerpen of doelgroepen) en sluit ook niets uit.
  7. Selecteer onder 'Plaatsingen' de optie Videoline-ups en kies vervolgens de dynamische line-ups die u aan de campagne wilt toevoegen.
Als u een dynamische line-up voor een campagne kiest, is het belangrijk om content te selecteren die zeer relevant is voor uw product en merk. Uw advertentie heeft dan maximale impact op kijkers en het verband met de line-upvideo is zo duidelijk mogelijk.

U kunt targeting op content combineren met andere methoden voor targeting op content. Uw advertenties targeten dan de geselecteerde content in uw advertentiegroep, zodat u een breder publiek kunt bereiken.

Infokaart

Infokaart is een ondersteunende functie waarmee u contexttargeting kunt gebruiken wanneer u een campagne maakt. De functie is beschikbaar wanneer u onderwerpen, videoline-ups en plaatsingen selecteert die u wilt targeten.

• Als u onderwerpen wilt targeten, geeft een infokaart u inzicht in onder andere vertoningen en criteria voor de locatie.
  • Voor videoline-ups en -plaatsingen geeft een infokaart informatie over de populairste doelgroep en de populairste YouTube-categorieën.

Als u de infokaart voor een bepaald onderwerp wilt openen, plaatst u de cursor op het onderwerp of de optie waarover u meer informatie wilt.