Over het rapport met diagnostische gegevens van de Ads API voor verbeterde conversies voor web

Verbeterde conversies is een functie waarmee de nauwkeurigheid van conversiemetingen wordt verbeterd. Met deze functie worden uw bestaande conversiegegevens aangevuld door gehashte first-party klantgegevens te versturen op een privacyveilige manier. De gehashte klantgegevens worden daarna vergeleken met gehashte klantgegevens van ingelogde Google-accounts en toegeschreven aan de advertentiegebeurtenissen om uw campagneconversies te meten.

Overschakelen naar in-page code of de Ads API voor betere resultaten

Nadat u verbeterde conversies in de Google Ads API heeft ingesteld, kunt u nagaan of uw verbeterde conversies effectief werken in het rapport met diagnostische gegevens van de Ads API voor verbeterde conversies. Met het rapport met diagnostische gegevens kunt u vaststellen wat de problemen zijn met de implementatie van verbeterde conversies.

Opmerking: Dit artikel gaat alleen over het rapport met diagnostische gegevens voor de Ads API voor verbeterde conversies. Als u een Google-tag of Google Tag Manager heeft gebruikt om verbeterde conversies te implementeren, kunt u meer informatie lezen over het rapport met diagnostische gegevens van de tag voor verbeterde conversies.

Hoe het werkt

Aan de hand van het rapport met diagnostische gegevens voor de Ads API voor verbeterde conversies kunt u de status van uw implementatie van de Ads API voor verbeterde conversies bepalen en inzicht krijgen in hoe effectief u conversiegegevens verzamelt.

Het rapport met diagnostische gegevens voor de Ads API voor verbeterde conversies bekijken vanaf de pagina Conversies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik in de tabel Conversieacties op de conversieactie die u wilt bekijken.
  5. Selecteer Diagnostische gegevens in het navigatiemenu bovenaan.
Opmerking: Als er een probleem is met de verbeterde conversies voor een van uw conversieacties, is de trackingstatus voor die conversieactie Verbeterde conversies controleren. Plaats de cursor op die status en klik op Naar diagnostische gegevens. Ga dan naar het rapport met diagnostische gegevens over conversies om eventuele problemen te achterhalen.

Wat de status van uw rapport met diagnostische gegevens betekent

Bovenaan het rapport met diagnostische gegevens ziet u een van de volgende statusberichten om aan te geven wat de algemene status is van uw implementatie van verbeterde conversies:

• Verbeterde conversies vastleggen: Er worden verbeterde conversies vastgelegd en er zijn geen grote problemen vastgesteld.
  • Verbeterde conversies wordt niet gebruikt: U heeft de voorwaarden voor klantgegevens niet geaccepteerd. Dat is vereist als u verbeterde conversies wilt aanzetten. Klik op 'Voorwaarden voor klantgegevens bekijken' om de voorwaarden te bekijken en te accepteren.
  • Wachten op verbeterde-conversiegegevens: U heeft verbeterde conversies aangezet, maar Google heeft de gegevens nog niet. Na binnenkomst van de gegevens kan het tot 48 uur duren voordat de status zichtbaar wordt. Als de status niet wordt gewijzigd in de 48 uur nadat u de implementatie heeft afgerond, kijkt u nog eens of u de instructies heeft gevolgd om verbeterde conversies in de Google Ads API in te stellen.
  • Problemen met instellen gevonden: Er zijn problemen met uw implementatie van verbeterde conversies (hieronder vindt u meer informatie).
  • Geen recente conversiegegevens om te verwerken: Geen vastgelegde conversies in de afgelopen 7 dagen. Zorg ervoor dat uw campagnes actief zijn en dat uw advertenties mensen naar een webpagina leiden die een conversieactietag bevat.

Typen gegevenskwaliteit

Er zijn 4 typen gegevenskwaliteit voor uw offline diagnostische gegevens: Uitstekend, Goed, Vereist aandacht en Geen recente gegevens.

Uitstekend

Uitstekend geeft aan dat uw instellingen voor verbeterde conversies actief en volledig geoptimaliseerd zijn. Deze status geeft aan dat verbeterde conversies worden geregistreerd zoals verwacht.

Goed

Goed geeft aan dat uw instellingen voor verbeterde conversies actief zijn, maar er zijn verdere verbeteringen beschikbaar. U kunt uw overeenkomende conversies verbeteren door meer gebruikersgegevens te sturen.

Vereist aandacht

Vereist aandacht geeft aan dat uw instellingen voor verbeterde conversies actief zijn, maar er zijn fouten die uw aandacht vereisen. Er kan bijvoorbeeld informatie ontbreken in uw instellingen voor verbeterde conversies.

Geen recente gegevens

Geen recente gegevens geeft aan dat er in de afgelopen 7 dagen geen gegevens zijn geregistreerd voor verbeterde conversies. Controleer of er niets mis is met uw instellingen.

Meldingen

U kunt selecteren en nagaan welke conversieacties door de meldingen worden beïnvloed. Bij de meldingen staat een icoon dat overeenkomt met de status. Nadat u een melding heeft geselecteerd, staat er onder het meldingsvenster een tabel met conversieacties. Deze tabel wordt dynamisch gewijzigd op basis van uw selectie.

Meldingen in rapporten met diagnostische gegevens begrijpen en verhelpen

Als er problemen zijn met uw implementatie van verbeterde conversies, krijgt u een of meer van de onderstaande meldingen te zien. Als u een van deze meldingen ziet, volgt u de onderstaande instructies om het probleem op te lossen.

Opmerking: De meldingen in het rapport met diagnostische gegevens zijn gebaseerd op de gegevens van de afgelopen dag, tenzij er de afgelopen dag niet genoeg gegevens zijn verzameld. In dat geval is de melding gebaseerd op de gegevens van de afgelopen 7 dagen.

Als het aantal conversies voor de afgelopen 7 dagen zeer laag is (minder dan 20 conversies), worden er geen meldingen weergegeven, omdat het volume zo laag is dat u op basis daarvan geen goed inzicht kunt krijgen in de status van uw implementatie. Verbeterde conversies zijn vooral nuttig voor adverteerders die ten minste 20 conversies per week hebben (inclusief organische conversies en conversies via advertenties).

De aantallen Ads API-conversies en tagconversies die in de meldingen worden gebruikt, worden gededupliceerd op basis van de bestellings-ID. Als u meerdere Ads API-pingen met dezelfde bestellings-ID stuurt, telt dit dus als één Ads API-conversie.

Google kan Ads API-pingen niet tellen die zonder OAuth zijn verstuurd. Daarom worden verstuurde Ads API-pingen waarvoor OAuth is mislukt, niet opgenomen in het aantal Ads API-conversies.

Geschiedenis

In het gedeelte Geschiedenis staan de statistieken in de loop van de tijd. Hiermee kunt u de prestatietoename valideren nadat u actie heeft ondernomen naar aanleiding van een melding. U kunt de statistiek ook gebruiken om zelf problemen te analyseren. In dit gedeelte wordt ook het dekkingspercentage van verbeterde conversies getoond als percentage op de Y-as en de datum op de X-as.

Het dekkingspercentage voor Verbeterde conversies is zo gedefinieerd:

Aantal verbeterde conversies dekking met parameter/aantal conversiepings

Het dekkingspercentage voor verbeterde conversies moet beschikbaar zijn binnen enkele uren nadat verzoeken voor verbeterde conversies zijn verstuurd. Dit percentage is standaard ingesteld op de afgelopen 7 dagen, maar u kunt dit aanpassen om ook de afgelopen 30 dagen te bekijken.

In het diagram staan de conversies op een specifieke statuspagina. Het dekkingspercentage voor Verbeterde conversies wordt verzameld voor de conversieacties op die pagina. Als u bovenaan de pagina conversies filtert, worden de conversies van deze pagina en andere statuspagina's bewerkt. Hetzelfde filter beheert het gedeelte Geschiedenis.

De tabel Impact toont een lijst van conversieacties, hun toename indien beschikbaar en overeenkomstpercentages. De tabel Impact is ook gericht op de conversieacties die zijn afgestemd op de algemene status.

De onderstaande tabel toont de impact van conversieacties:

Conversieactie

Overeenkomstpercentage

Campagnetype

Gerapporteerde conversies

Conversieactie 1

Hoog

Zoeken

+3% vanaf datum X

YouTube

+12% vanaf datum X

Conversieactie 2

Niet goed, niet slecht

Zoeken

+4% vanaf datum X

YouTube

+10% vanaf datum X

De kolom met het overeenkomstpercentage is dynamisch en wordt binnen 24 uur geüpdatet.

Kolom voor overeenkomstpercentage:

• Aantal geldige pings <50: onvoldoende volume
  • Overeenkomstpercentage = 0%: geen overeenkomsten
  • Overeenkomstpercentage = <5%: zeer laag overeenkomstpercentage
  • Overeenkomstpercentage = 6-25%: laag overeenkomstpercentage
  • Overeenkomstpercentage = 26-50%: gemiddeld overeenkomstpercentage
  • Overeenkomstpercentage = 51-100%: hoog overeenkomstpercentage

Als er geen gegevens voor het overeenkomstpercentage zijn, staat er Geen gegevens in de pop-up. Er wordt een buffer toegevoegd voor het overeenkomstpercentage om schommelingen tussen hoog, gemiddeld of laag te voorkomen.

Het overeenkomstpercentage is gebaseerd op gegevens over het aantal conversies.

Verbeterde conversies wordt niet gebruikt

U moet de voorwaarden voor klantgegevens accepteren. Dat werkt zo:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Voorwaarden voor klantgegevens.
  5. Bekijk de voorwaarden en ga ermee akkoord.
  6. Klik op Opslaan.
Verplichte adresvelden ontbreken in de instellingen
U ziet deze melding als ten minste 1 van deze velden ontbreekt in uw instellingen voor verbeterde conversies:
  • Land
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Postcode
Het is essentieel dat u alle 4 de velden invult. Als u ook e-mailadressen van gebruikers verstuurt, gebruikt Google e-mailadressen om deze te koppelen aan de ingelogde gebruikers, zelfs als het adres ontbreekt of niet compleet is.
Niet-opgeloste Ads API-fouten

We krijgen te weinig geldige Ads API-pingd in verhouding tot de tagpingen. Als u deze melding ziet, betekent dit dat uw Ads API niet op de juiste manier is ingesteld om de bestellings-ID, OAuth-inloggegevens of gehashte gebruikersgegevens van uw website te versturen.

De fout kan een van deze oorzaken hebben:

• Uw Ads API-pingen bevatten geen bestellings-ID.
  • OAuth is onjuist ingesteld. Bekijk de instructies om OAuth2 in te stellen als u verbeterde conversies in de Google Ads API heeft geïmplementeerd.
  • De gebruikersgegevens zijn onjuist gehasht. Zorg ervoor dat u SHA-256 gebruikt om uw gegevens te hashen voordat ze naar Google worden gestuurd.
  • Er worden niet in alle situaties Ads API-pingen gestuurd als uw tag wordt geactiveerd.
Bestellings-ID's voor tag en Ads API komen niet met elkaar overeen

Deze melding wordt getoond als een klein deel van uw API-pingen een tagping heeft die overeenkomt met de bestellings-ID. Over het algemeen betekent dit dat uw websitetags en Ads API niet dezelfde bestellings-ID versturen. Het kan ook betekenen dat u te weinig tagpingen verstuurt in verhouding tot de Ads API-pingen.

Doe het volgende om dit op te lossen:

• Gebruik dezelfde methode om bestellings-ID's aan te maken voor Ads API-pingen en tagpingen.
  • Zorg ervoor dat de relevante tag voor het bijhouden van conversies aanwezig is in alle gevallen waar u Ads API-pingen verstuurt om consistentie te garanderen.
OAuth-inloggegevens zijn ongeldig of ontbreken

Deze melding wordt getoond als de OAuth-inloggegevens ongeldig zijn of ontbreken in een aanzienlijk deel van de pingen van de Ads API voor verbeterde conversies. Bewerk de code van de Ads API voor verbeterde conversies, zodat die de juiste OAuth-inloggegevens voor dit account bevat.

Opmerking: Deze melding wordt alleen getoond voor de oude Ads API voor verbeterde conversies. De melding wordt niet getoond als u de Google Ads API gebruikt, omdat Google geen pingen krijgt die via de Google Ads API worden verstuurd en die geen OAuth hebben.
Transactie-ID van de Ads API ontbreekt

Deze melding wordt getoond als een bestellings-ID ontbreekt in een aanzienlijk deel van de pingen van de Ads API voor verbeterde conversies. U moet in alle Ads API-pingen een bestellings-ID opnemen om op de juiste manier een overeenkomst te vinden met tagpingen.

Opmerking: Deze melding wordt alleen getoond voor de oude Ads API voor verbeterde conversies. De melding wordt niet getoond als u de Google Ads API gebruikt, omdat Google geen pingen krijgt die via de Google Ads API worden verstuurd en die geen bestellings-ID hebben.
Tag voor conversieactie onjuist ingesteld

Deze melding wordt getoond als er geen tagpingen zijn. Zorg ervoor dat de tag correct op uw website is geïnstalleerd en dat tagpingen altijd samen met Ads API-pingen worden verstuurd. U kunt gegevens voor Verbeterde conversies via een tag versturen met Google Tag Manager of de Google-tag. Ontdek hoe u de implementatie van verbeterde conversies controleert met Google Tag Assistant.

Transactie-ID ontbreekt voor conversiegebeurtenis
Deze melding wordt getoond als tagpingen geen bestellings-ID bevatten. U moet een bestellings-ID in alle tagpingen opnemen om op de juiste manier een overeenkomst te vinden met Ads API-pingen. Ontdek meer informatie over hoe u een transactie-ID gebruikt om het aantal dubbele conversies te beperken.
Ads API verstuurt gegevens te laat

Deze melding wordt getoond als u Ads API-gegevens meer dan 24 uur na de tijd van conversie verstuurt. Bewerk de code van de Ads API voor verbeterde conversies, zodat er gegevens worden verstuurd binnen 24 uur na de conversiegebeurtenis.

Deze melding kan ook worden getoond als het tijdstip van conversie niet is opgenomen in uw Ads API-pingen. Controleer de instructies voor de Google Ads API voor meer informatie over hoe u de tijd van conversie opneemt in uw Ads API-verzoek.

User-agent ontbreekt
Deze melding geeft aan of uw Ads API-pingen niet worden verwerkt omdat de user-agent ontbreekt. Bewerk uw Ads API voor verbeterde conversies om de user-agent op te nemen in de conversiegegevens.
Ads API onjuist ingesteld
Deze melding wordt getoond als een en dezelfde conversieactie zowel websiteconversies als app-conversies registreert. U kunt niet alleen websiteconversies versturen via een tag of Ads API, maar ook app-conversies. U moet afzonderlijke conversieacties gebruiken voor web en app. U kunt dit probleem oplossen door een nieuwe conversieactie te maken om app-conversies te registreren.
Gegevens voor verbeterde conversies ontbreken

Het e-mailadres of adres (met voornaam, achternaam, postcode en land) ontbreekt in uw implementatie van verbeterde conversies. Hierdoor is een aanzienlijk deel van uw conversies niet verwerkt.

Opmerking: Deze melding wordt alleen getoond als u app-gegevens verstuurt met de oude Ads API voor verbeterde conversies.
Het veld met e-mailgegevens van de gebruiker is onjuist opgemaakt
Deze melding betekent dat de e-mailadressen die u opgeeft, niet de juiste indeling hebben en daarom niet overeenkomen met de gebruikers die bij Google zijn ingelogd.
Uit privacyoverwegingen moeten e-mailadressen worden gehasht met het SHA-256-algoritme. Daarna kunnen ze via de Ads API worden gestuurd. Als u de hash-resultaten wilt standaardiseren, moet u dat doen voordat u het gegevensveld hasht:
  • Verwijder de witruimte aan het begin en/of het einde.
  • Zet de tekst om in kleine letters.
  • Verwijder alle punten (.) die voorafgaan aan de domeinnaam op gmail.com en het e-mailadres googlemail.com.
Het veld met adresgegevens van de gebruiker is onjuist opgemaakt
Deze melding betekent dat de velden voor adresgegevens die u opgeeft, onjuist zijn opgemaakt en niet overeenkomen met de gebruikers die bij Google zijn ingelogd.
Uit privacyoverwegingen moeten adressen worden gehasht met het SHA-256-algoritme voordat ze via de Ads API worden verstuurd. Als u de hash-resultaten wilt standaardiseren, moet u dat doen voordat u het gegevensveld hasht:
  • Verwijder de witruimte aan het begin en/of het einde.
  • Zet de tekst om in kleine letters.
Weinig overeenkomende conversies
Deze melding betekent dat de gegevens voor verbeterde conversies die u doorgeeft, minder goed dan verwacht matchen met de gegevens van gebruikers die bij Google zijn ingelogd. Dit kan betekenen dat niet veel van uw klanten een Google-account hebben of dat ze vaak andere identificerende informatie bieden dan wat er in hun Google-account staat.
U kunt uw overeenkomstpercentage verbeteren door aanvullende gebruikers-ID's te versturen. Er zijn 3 gebruikers-ID's die door verbeterde conversies worden gebruikt als overeenkomstsleutels: E-mailadres, adres en telefoonnummer. U kunt best zo veel mogelijk overeenkomstsleutels gebruiken om uw overeenkomststatus te verbeteren. Door meer overeenkomstsleutels te gebruiken, vergroot u de kans dat uw gegevens matchen en kunt u de nauwkeurigheid van uw conversierapportage verbeteren.

Als u technische vragen over de Google Ads API heeft (bijvoorbeeld vragen over het gebruik van de API of SDK, of fouten die u krijgt via de API of SDK), volgt u de stappen voor probleemoplossing op de pagina Technische support voor API's.

Als u vragen over de Google Ads API heeft die over de UI van Google Ads gaan, klikt u onderaan de pagina op Contact.