Vanlige spørsmål om importering av konverteringer utenfor nettet

I denne artikkelen svarer vi på vanlige spørsmål om importering av konverteringer utenfor nettet.

1. Hvordan kan jeg kontrollere om konverteringer rapporteres nøyaktig i kontoen min?
  2. Må jeg ha et system for kunderelasjonshåndtering (CRM)?
  3. Kan jeg importere en konvertering som forekommer lenge etter annonseklikket?
  4. Fungerer strategier for smart budgivning med Konverteringsimport i Google Ads?
  5. Kan jeg endre konverteringsdataene etter at jeg har lastet dem opp?
  6. Hvordan laster jeg opp dataene?
  7. Jeg vil spore flere ulike trinn i konverteringstrakten (deriblant kvalifiserte potensielle kunder og potensielle kunder som blir til faktiske kunder). Bør alle disse omfattes av den samme konverteringshandlingen? Eller bør jeg opprette separate konverteringshandlinger?
  8. Bør jeg spore konverteringer utenfor nettet på managerkontonivå (MCC) i Google Ads eller på et underordnet kontonivå?
  9. Hva skjer hvis jeg laster opp den samme konverteringen to ganger (en duplisert konvertering)?

1. Hvordan kan jeg kontrollere om konverteringer rapporteres nøyaktig i kontoen min?

• Den beste løsningen er å bruke Alle konv. (etter konv. tidspunkt)-kolonnen i Kampanjer-rapporten din og så segmentere rapporten etter konverteringshandling.
  • «Alle konv. (etter konv.tidspunkt)»-kolonnen skiller seg fra de fleste andre kolonnene, ettersom den viser konverteringer basert på tidspunktet for konvertering.
  • Ettersom opplastingsfilen din inneholder Konverteringstidspunkt-kolonnen, kan du sammenligne rapportene dine med dataene i resultatfilen som er lastet opp. Sørg for at du bruker resultatfilen, ettersom enkelte konverteringer kan ha blitt avvist. I Konverteringstidspunkt-kolonnen rapporteres antallet konverteringer ut fra datoen den aktuelle konverteringen forekom på.

Eksempler på vanlige feil og mulige løsninger på disse ved importering av konverteringer utenfor nettet:

• Feil: Ingen Google Ads-konverteringstyper ble definert da klikket knyttet til denne GCLID-parameteren forekom. Du må opprette minst én konverteringstype.
    • Løsning: For at du skal kunne spore konverteringer utenfor nettet, må du opprette «Import fra klikk» eller «Import fra anrop» som konverteringshandling. Du finner en veiledning til dette i artikkelen Konfigurer import av konverteringer utenfor nettet.
  • Feil: Vi finner ikke dette konverteringsnavnet i målkontoen.
    • Løsning: Få bekreftet at klikket kom fra kontoen du laster opp data til. Hvis annonseklikket var tilknyttet en konto underlagt en MCC-konto, og du laster opp data til denne MCC-kontoen, må du påse at konverteringssporing via flere kontoer er aktivert i den underordnede kontoen.
  • Feil: Konverteringsdatoen er forut i tid for klikkdatoen.
    • Løsning: Konverteringen utenfor nettet kan ikke forekomme før selve annonseklikket. Legg til én–to dager i konverteringstidspunktet angitt i opplastingen, eller sjekk om du har oppgitt rett tidssone.
  • Feil: Dette klikket er for gammelt til at konverteringen kan importeres.
    • Løsning: Vi beholder GCLID-parameteren i maksimalt 90 dager. Du må laste opp data oftere. Hvis du imidlertid har konverteringer som forekommer etter 90 dager, kan du laste opp konverteringshendelser utenfor nettet som forekommer innen de nevnte 90 dagene.
  • Feil: Vi behandler fortsatt informasjonen om dette klikket. Last opp denne konverteringen på nytt om tolv timer.
    • Løsning: Systemet vårt har ikke behandlet klikket ennå. Vi anbefaler at du venter i seks timer hvis du bruker planlagte opplastinger.

2. Må jeg ha et system for kunderelasjonshåndtering (CRM)?

Nei, ikke nødvendigvis. Alle systemer som registrerer informasjon om potensielle salg, kan tilpasses denne bruken. Det fungerer også med Google-regneark.

3. Kan jeg importere en konvertering som forekommer lenge etter annonseklikket?

Du kan laste opp en hvilken som helst konvertering/GCLID såfremt du laster den opp senest 90 dager etter det aktuelle klikket.

4. Fungerer strategier for smart budgivning med Konverteringsimport i Google Ads?

Ja, det gjør de. Du må imidlertid bite deg merke i to viktige forhold:

• For at den smarte budgivningen skal reagere best mulig på importering av konverteringer utenfor nettet, bør du gjøre følgende:
    • Last opp konverteringer minst én gang om dagen. Hvis du ikke får lastet opp innhold daglig, bør du laste opp data regelmessig og til faste tidspunkter (f.eks. annenhver dag eller hver uke).
    • Last opp alle konverteringene, og tilordne dem verdier slik at de bruker budtypene mål-CPA, mål-ROAS eller maksimer konverteringsverdien.
  • Kjør daglige opplastinger i minst én konverteringssyklus (eller i opptil to) før du tar med konverteringer i Konverteringer-kolonnen.
  • Hvis du skal ta i bruk mål-ROAS, anbefaler vi at du tar med de nye verdiene i Konverteringer-kolonnen, og at du venter i seks uker for at kampanjen din skal få konverteringsverdier med tilsvarende frekvens. Vi anbefaler også at du gjennomgår budsjettinnstillingene dine for å sikre at du er komfortabel med å bruke opptil det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt, samtidig som den månedlige belastningsgrensen ikke overgås.

5. Kan jeg endre konverteringsdataene etter at jeg har lastet dem opp?

Ja, du kan justere konverteringer og/eller korrigere konverteringsverdier ved hjelp av konverteringsjusteringer i opptil 55 dager etter at den aktuelle konverteringen først ble registrert. Les nøye gjennom denne dokumentasjonen før du endrer noe. Du må være oppmerksom på at hvis du «trekker tilbake» en konvertering, kan du ikke lenger justere den.

6. Hvordan laster jeg opp dataene?

Du kan velge å bruke en automatisk metode, slik at du slipper manuell opplasting av konverteringer. Med automatiske opplastinger kan du dra full nytte av den smarte budgivningen, siden du vet at konverteringsdataene er ferske. Du kan enten sende dataene automatisk via Data Manager eller Google Ads-API, eller du kan bruke integreringen vår med Zapier eller Salesforce for å knytte CRM-et ditt sammen med Google Ads. Hvis du foretrekker opplastinger fra filer, kan du bruke SFTP (Secure File Transfer Protocol)-koblingen i Data Manager, som verken krever datatransformasjon eller faste maler. Hvis du foretrekker manuelle opplastinger, kan du bruke en enkel CSV- eller Excel-mal som består av fem kolonner, og laste den opp via Google Ads- eller MCC-nettgrensesnittet. Finn ut mer om hvordan du kan importere konverteringer fra annonseklikk til Google Ads.

Nå er «Tilknyttede kontoer»-siden, som tidligere var under «Administrator» Admin Icon, plassert under «Verktøy» Tools Icon i «Data Manager». Google Ads Data Manager er et dataimporterings- og administrasjonsverktøy som har et intuitivt oppsett der du kan hente inn kundedata fra andre steder enn Google og aktivere dem i Google Ads. Finn ut mer om Data Manager.

7. Jeg vil spore flere ulike trinn i konverteringstrakten (deriblant kvalifiserte potensielle kunder og potensielle kunder som blir til faktiske kunder). Bør alle disse omfattes av den samme konverteringshandlingen? Eller bør jeg opprette separate konverteringshandlinger?

Vi anbefaler at du oppretter en egen konverteringshandling for hvert trinn i trakten. Dette gjør rapporteringen enklere å tolke, og du får bedre segmentering. Som regel bør du by på bare ett trinn i trakten for potensielle salg, og for at du skal kunne gjøre dette, må hvert trinn ha sin egen konverteringshandling.

8. Bør jeg spore konverteringer utenfor nettet på managerkontonivå (MCC) i Google Ads eller på et underordnet kontonivå?

Her gjelder den samme logikken som med konverteringer på nettet. Hvis en gitt bruker kan bli vist annonser fra flere underordnede kontoer, anbefales det at du bruker konverteringssporing på MCC-nivå for å unngå at konverteringer registreres flere ganger (hvis du f.eks. har flere kontoer i ett og samme land, kan du gjøre lurt i å spore konverteringer på det landsspesifikke MCC-nivået). Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøre konverteringssporing på flere nivåer. Hvis du allerede har konfigurert konverteringssporing på MCC-nivået eller et underordnet kontonivå, bør du konfigurere konverteringssporing utenfor nettet på det samme nivået.

9. Hva skjer hvis jeg laster opp den samme konverteringen to ganger (en duplisert konvertering)?

Hvis det allerede finnes en tilsvarende kombinasjon av «GCLID+Conversion_Name+Conversion_Time» i systemet vårt, blir konverteringen deduplisert under databehandlingen, og den dupliserte konverteringen rapporteres ikke. Du trenger dermed ikke å være bekymret for at gamle konverteringer dobbeltregistreres, siden Google bare teller den første forekomsten av denne konverteringen. Hvis du har behov for å laste opp to unike konverteringer knyttet til den samme GCLID-parameteren, må du bruke et unikt tidsstempel for hver av disse.