Ofte stillede spørgsmål om import af offlinekonverteringer

Denne artikel omhandler ofte stillede spørgsmål om import af offlinekonverteringer.

1. Hvordan tjekker jeg bedst, om konverteringerne rapporteres korrekt på min konto?
  2. Skal jeg have et CRM-system (CRM, customer relationship management)?
  3. Kan jeg importere en konvertering, der sker lang tid efter, at annoncøren har klikket?
  4. Virker Smart Bidding-strategier med konverteringsimport i Google Ads?
  5. Kan jeg ændre konverteringsdata, efter de er uploadet?
  6. Hvordan uploader jeg dataene?
  7. Jeg vil gerne spore flere forskellige trin i konverteringstragten (herunder kvalificerede kundeemner og lukkede kundeemner). Skal jeg inkludere alle disse i den samme konverteringshandling? Eller skal jeg oprette separate konverteringshandlinger?
  8. Skal jeg spore offlinekonverteringer på Google Ads-managerkontoen (MCC, My Client Center) eller på et underordnet kontoniveau?
  9. Hvad sker der, hvis jeg uploader den samme konvertering to gange (en identisk konvertering)?

1. Hvordan tjekker jeg bedst, om konverteringerne rapporteres korrekt på min konto?

• Den bedste metode er at bruge kolonnen "Alle konv. (efter konverteringstidspunkt)" i rapporten Kampagner og derefter segmentere rapporten efter konverteringshandling.
  • Kolonnen "Alle konv. (efter konverteringstidspunkt)" er forskellig fra de fleste af de andre kolonner, fordi der rapporteres konverteringer baseret på konverteringstidspunktet.
  • Da din uploadfil indeholder kolonnen "Konverteringstidspunkt", bør du kunne sammenligne dine rapporter med filen med uploadresultatet. Sørg for at bruge resultatfilen, da nogle konverteringer kan være blevet afvist. I kolonnen "Konverteringstidspunkt" rapporteres antallet af konverteringer ud fra datoen for konverteringen.

Almindelige fejl og løsninger i forbindelse med import af offlinekonverteringer:

• Fejl: Der blev ikke defineret nogen Google Ads-konverteringstyper, da dette GCLID's klik blev foretaget. Du skal oprette mindst én konverteringstype.
    • Løsning: Hvis du vil bruge konverteringssporing til offlinekonverteringer, skal konverteringshandlingen "Importér fra klik" eller "Import fra opkald" oprettes. Se artiklen Konfigurer import af offlinekonverteringer for at få en vejledning.
  • Fejl: Det aktuelle konverteringsnavn blev ikke fundet på målkontoen.
    • Løsning: Bekræft, at klikket kom fra den konto, du uploader til. Hvis annonceklikket blev foretaget på en konto inden for en MCC-konto, og du uploader til den pågældende MCC-konto, skal du sørge for, at sporing af konverteringer på tværs af konti er aktiveret på kontoen.
  • Fejl: Konverteringsdatoen ligger før klikdatoen.
    • Løsning: Offlinekonverteringen kan ikke ske før annonceklikket. Føj 1-2 dage til konverteringstidspunktet for din uploadfil, eller tjek, at tidszonen er indstillet korrekt.
  • Fejl: Tidspunktet for det aktuelle klik ligger for langt tilbage til, at der kan importeres en konvertering for det.
    • Løsning: Vi beholder kun GCLID'et i 90 dage. Du skal uploade oftere. Hvis din konvertering finder sted efter 90 dage, skal du uploade en offlinekonverteringshændelse, der finder sted inden for 90 dage.
  • Fejl: Oplysningerne for dette klik er stadig ved at blive behandlet. Upload denne konvertering igen om 12 timer.
    • Løsning: Vores system har ikke behandlet klikket endnu. Det anbefales, at du venter 6 timer, hvis du bruger en planlagt upload.

2. Skal jeg have et CRM-system (CRM, customer relationship management)?

Ikke nødvendigvis. Alle systemer, der registrerer oplysninger om kundeemner, kan tilpasses denne brug. Du kan også bruge et Google-regneark.

3. Kan jeg importere en konvertering, der sker lang tid efter, at annoncøren har klikket?

Du kan uploade enhver konvertering/ethvert GCLID, så længe det ikke uploades mere end 90 dage efter klikket.

4. Virker Smart Bidding-strategier med konverteringsimport i Google Ads?

Ja. Der er dog to vigtige ting, du skal være opmærksom på:

• Du skal gøre følgende for at sikre dig, at import af offlinekonverteringer registreres optimalt via Smart Bidding:
    • Upload konverteringer mindst én gang om dagen. Hvis der ikke er upload dagligt, skal du uploade regelmæssigt (f.eks. hver anden dag eller hver uge)
    • Upload alle konverteringer, og tildel værdier, så du kan bruge budtyperne mål-CPA, mål-ROAS eller Maks. konverteringsværdi.
  • Foretag daglige uploads for mindst én og maksimalt 2 konverteringscyklusser, før du medtager en konvertering i kolonnen "Konverteringer".
  • Hvis du vælger at bruge mål-ROAS, anbefaler vi, at du medtager de nye værdier i kolonnen "Konverteringer" og venter seks uger, så dette afspejles i konverteringsraten for din kampagne. Vi anbefaler også, at du gennemgår dine budgetindstillinger for at sikre dig, at du ikke har noget problem med at bruge op til det dobbelte af dit gennemsnitlige daglige budget (uden overskridelse af den månedlige opkrævningsgrænse).

5. Kan jeg ændre konverteringsdata, efter de er uploadet?

Ja, det er muligt at justere konverteringer og/eller genaktivere konverteringsværdier ved hjælp af konverteringsjusteringer op til 55 dage fra det tidspunkt, hvor konverteringen først blev registreret. Læs dokumentationen grundigt, inden du foretager ændringer. Det er vigtigt at bemærke, at hvis du trækker en konvertering tilbage, kan den ikke længere justeres.

6. Hvordan uploader jeg dataene?

Du kan bruge en automatisk metode, så du ikke behøver at uploade konverteringer manuelt. Med automatiske uploads kan du bedst bruge Smart Bidding ved at sikre, at dine konverteringsdata er opdaterede. Du kan enten sende det automatisk ved hjælp af Data Manager eller via Google Ads API, eller du kan bruge vores integration med Zapier eller Salesforce for at knytte dit CRM-system til Google Ads. Hvis du foretrækker at uploade fra filer, kan du bruge SFTP-connectoren (Secure File Transfer Protocol) i Data Manager, som ikke kræver dataforberedelse eller en fast skabelon. Hvis du foretrækker manuelle uploads, kan du bruge en enkel CSV-skabelon til 5 kolonner og uploade den via Google Ads- eller MCC-webgrænseflader. Få flere oplysninger om, hvordan du importerer konverteringer fra annonceklik i Google Ads

Siden "Tilknyttede konti" under Administrator Admin Icon er blevet flyttet til "Data Manager" under Værktøjer Tools Icon. Google Ads Data Manager er et værktøj til import og administration af data via en brugerflade med "peg og klik", der giver dig mulighed for at hente kundedata fra andre steder end Google og aktivere dem i Google Ads. Få flere oplysninger om Data Manager.

7. Jeg vil gerne spore flere forskellige trin i konverteringstragten (herunder kvalificerede kundeemner og lukkede kundeemner). Skal jeg inkludere alle disse i den samme konverteringshandling? Eller skal jeg oprette separate konverteringshandlinger?

Vi anbefaler, at du opretter en separat konverteringshandling for hvert trin i tragten. Dette giver dig større gennemsigtighed i forbindelse med rapporteringen og giver mulighed for bedre segmentering. Normalt vil du kun byde på ét trin i kundeemnetragten. For at gøre dette, skal de forskellige trin være separate konverteringshandlinger.

8. Skal jeg spore offlinekonverteringer på Google Ads-managerkontoen (MCC, My Client Center) eller på et underordnet kontoniveau?

Det er det samme, der gælder for onlinekonverteringer. En bruger kan få vist annoncer fra flere underordnede konti, og det er normalt derfor mest effektivt at bruge konverteringssporing på MCC-niveau til at undgå dobbeltregistrering af konverteringer. Hvis du har flere konti i ét land, ønsker du måske at spore konverteringer på MCC-niveau i det pågældende land. Husk! Konverteringssporing på flere niveauer er ikke muligt. Hvis du allerede har konfigureret konverteringssporing på enten underordnet eller MCC-niveau, skal offlinekonverteringssporing foretages på samme niveau.

9. Hvad sker der, hvis jeg uploader den samme konvertering to gange (en identisk konvertering)?

Hvis der allerede findes en kombination af GCLID+Conversion_Name+Conversion_Time allerede i vores system, deduplikeres din konvertering under behandlingen, og dubletten af konverteringen rapporteres ikke. I så fald behøver du ikke bekymre dig om at uploade tidligere konverteringer igen., da Google kun tæller den første forekomst af denne konvertering. Hvis du har brug for at uploade 2 unikke konverteringer for det samme GCLID, skal du bare sørge for, at du bruger et unikt tidsstempel for hvert af dem.