Om djuplänkar

Djuplänkar leder användare av mobila enheter till relevanta sidor i din app i stället för till din webbplats. Användarna hamnar direkt på dina appsidor när de klickar på annonser. Du kan använda djuplänkar i flera olika Google Ads-produkter, som appkampanjer för engagemang, dynamisk remarketing för appar samt sök-, Shopping- och displaykampanjer.

En informationsgrafik om hur djuplänkar fungerar

Fördelar

• Större säkerhet: Med App Links och Universella länkar kan du känna dig säker på att ingen annan app kan använda dina länkar. Inga andra företag kan göra anspråk på din länk för att leda trafik till sin egen app (vilket är möjligt med anpassade scheman).
  • Relevanta sidresultat: Du kan leda kunder och potentiella kunder till relevanta sidor i din app i stället för till webbläsare eller mobilwebbsidor. Applänkar och universella länkar använder samma webbadress som dina webblänkar. Om din app inte går att öppna leds användarna till målsidan på din mobilwebbplats.
  • Smidig användarupplevelse: Den smidigare integreringen för appanvändare förbättrar användarupplevelsen, ökar antalet konverteringar och stärker kundlojaliteten.

Utvecklarstöd som krävs för djuplänkar

Djuplänkar skapas inte automatiskt när du skapar din app, och de fungerar olika på iOS och Android. Ditt apputvecklingsteam måste göra ändringar i appen. Om du implementerar App Links (Android) eller Universella länkar (iOS) ska du lägga till en JSON-fil med länkar till digitala tillgångar på din webbplats så att användarna kan omdirigeras till appen efter att ha installerat den. Webbadresserna påverkas inte av att du implementerar App Links eller Universella länkar. Däremot kan webbkampanjer, som sök-, Shopping- och displaykampanjer, leda användarna direkt till din app efter att de har installerat den. Läs om hur du lägger till och redigerar djuplänkar.

Web to App Connect

Du kan ställa in djuplänkar och appkonverteringsspårning via gränssnittet Web to App Connect i Google Ads. När du är klar med inställningarna för båda kan du ge kunderna en smidig webb-till-app-upplevelse och få dubbelt så höga konverteringsfrekvenser i genomsnitt för annonsklick i appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra din kampanj.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.

Hjälp från supportteamet på Google Ads

Om du har problem med att implementera djuplänkar kan supportteamet på Google Ads hjälpa dig. Om du har en kontoansvarig ber du honom eller henne att kontakta supportteamet. Om du inte har någon kontoansvarig klickar du på Kontakta oss längst ned på denna sida och följer anvisningarna för att se hur du kan kontakta en supportrepresentant via telefon, e-post eller chatt.

Vilka typer av djuplänkar stöds?

Det finns tre typer av djuplänkar som stöds av Google Ads för Appkampanjer för engagemang, Dynamisk remarketing för appar samt Sök-, Shopping- och Displaykampanjer.

Obs! Google Ads har inte stöd för omdirigeringar eller tredjepartslösningar för djuplänkar som använder omdirigeringar. Anledningen är att omdirigeringar först leder användare till en mellanliggande domän i stället för till appens målsida. För att optimera användarupplevelsen stöder vi bara djuplänkar som leder användarna direkt till appen.
Beskrivning Så fungerar det Vilka Google Ads-produkter är de kompatibla med?
App Links (Android)

Dessa länkar använder din befintliga HTTP-måladress, till exempel www.example.com eller www.example.com/product_1234, och leder användare som har installerat din Android-app till det appinnehåll du har angett.

Besök vår utvecklarwebbplats för att läsa mer om applänkar för Android-appar.
  • Appengagemangskampanjer
  • Dynamiska remarketingkampanjer för appar
  • Display
  • Performance Max
  • Sök
  • Shopping
Universella länkar (iOS) Dessa länkar använder din befintliga HTTP-måladress, till exempel www.example.com eller www.example.com/product_1234, och leder användare som har installerat din iOS-app till det appinnehåll du har angett. Besök utvecklarwebbplatsen för att läsa mer om universella länkar för iOS-appar.
  • Appengagemangskampanjer
  • Dynamiska remarketingkampanjer för appar
  • Display
  • Performance Max
  • Sök
  • Shopping
Anpassade scheman

Skapa anpassade URI:er för att länka till valfritt appinnehåll.

Obs! Om användaren inte har installerat din app leder anpassade scheman till en felsida.

Besök utvecklarens webbplats för att lära dig mer om anpassade scheman.
  • Appengagemangskampanjer
  • Dynamiska remarketingkampanjer för appar

För Android-appar – Applänkar

Detta är branschstandarden för Android. De använder din befintliga HTTP-destination och dirigerar användare som har installerat din Android-app till det appinnehåll som du angett. Användare som inte har installerat appen leds till din webbplats i stället för till appen, eftersom App Links ser ut som vanliga webbadresser (till exempel http://www.example.com) men är inställda så att enhetens operativsystem kan avgöra om det är appen eller webbläsaren som ska öppnas. De ger en smidig användarupplevelse och är säkrare eftersom ingen annan app kan öppna dina länkar.

För iOS-appar – Universella länkar

Detta är branschstandarden för iOS. De använder din befintliga HTTP-destination och dirigerar användare som har installerat din iOS-app till det appinnehåll som du angett. Användare som inte har installerat appen leds till din webbplats i stället för till appen, eftersom Universella länkar ser ut som vanliga webbadresser (till exempel http://www.example.com) men är inställda så att enhetens operativsystem kan avgöra om det är appen eller webbläsaren som ska öppnas. De ger en smidig användarupplevelse och är säkrare eftersom ingen annan app kan öppna dina länkar.

För Android eller iOS – Anpassade scheman

Detta är anpassade URI:er som du kan skapa för att länka till valfritt appinnehåll. De är enklast att konfigurera och kan vara en bra lösning om din webbplats och dina appar inte stämmer överens 1:1. De kräver mindre teknisk support men är inte lika säkra. Anpassade scheman kräver ingen auktorisering eftersom vem som helst kan göra anspråk på dem, och de kan användas för att dirigera om trafik till andra appar än dina. Användare som klickar på annonslänken men som inte har installerat din app ser en felsida.
Dessa är endast kompatibla med appkampanjer för engagemang. De saknar stöd för sök-, Shopping- och displaykampanjer.