Om dyplinker

Dyplinker sender brukere på mobilenheter direkte til relevante sider i appen din i stedet for på nettstedet ditt. Brukere klikker på annonser og viderekobles rett til appsidene dine. Du kan bruke dyplinker i mange ulike Google Ads-produkter, også i forbindelse med appkampanjer for engasjement, dynamisk remarketing i apper og søke-, banner- og Shopping-kampanjer.

An infographic on how deep linking works.

Fordeler

• Bedre sikkerhet: Med applinker og universelle linker vet du med sikkerhet at linkene dine ikke kan brukes av andre apper. Andre bedrifter kan ikke gjøre krav på linken din, så de kan heller ikke bruke den til å sende trafikk til sin egen app (noe som kan gjøres med egendefinerte oppsett).
  • Relevante sideresultater: Du kan lede kunder og potensielle kunder til relevante sider i appen din – i stedet for til sider i en nettleser eller nett på mobil. Applinker og universelle linker har den samme nettadressen som nettlinkene dine, så hvis brukerne ikke får åpnet appen din, sendes de til landingssiden for mobilnettstedet ditt i stedet for at de blir vist en feilmelding.
  • Sømløs brukeropplevelse: Den mer sømløse integreringen appbrukerne dine gis, resulterer i bedre brukeropplevelser, flere konverteringer og større kundelojalitet.

Dyplinking krever at du får hjelp av en utvikler

Dyplinker blir ikke automatisk konfigurert når du oppretter en app, og de fungerer ulikt på iOS og Android. Teamet bak appen din må gjøre endringer i appen, og hvis du implementerer applinker (Android) eller universelle linker (iOS), må du legge til en JSON-fil for Digital Asset Links på nettstedet ditt, slik at brukerne kan sendes til appen etter at de har installert den. Hvis du implementerer applinker eller universelle linker, endres ikke nettadressene. Men i nettkampanjer, for eksempel søke-, banner- og Shopping-kampanjer, kan brukerne sendes direkte til apper (hvis disse er installert). Finn ut hvordan du legger til og endrer dyplinker.

Web to App Connect

Du kan konfigurere dyplinking og sporing av appkonverteringer via Web to App Connect-grensesnittet i Google Ads. Når du har konfigurert begge disse, kan du gi brukerne sømløse overganger mellom nett og app og i snitt oppnå dobbelt så høye konverteringsfrekvenser for annonseklikk som lander i appen din, enn med de på mobilnettstedet ditt.

Med denne finstemte opplevelsen blir det enklere for kundene å utføre den ønskede handlingen, enten det er å kjøpe noe, registrere seg eller legge noe i handlekurven. I Web to App Connect-grensesnittet kan du også spore disse konverteringshandlingene i appen og få anbefalinger om hvordan du finstemmer kampanjen.

Følg disse tre trinnene for å komme i gang med Web to App Connect:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Senter for appannonsering. Nå åpnes Web to App Connect-grensesnittet.

Finn ut mer om hvordan du får flere konverteringer ved hjelp av Web to App Connect-grensesnittet.

Få hjelp av brukerstøtteteamet for Google Ads

Om du skulle ha problemer med å implementere dyplinker, kan du få hjelp av brukerstøtteteamet for Google Ads. Hvis du har en kontoadministrator, kan du be vedkommende om å sette deg i kontakt med brukerstøtteteamet. Hvis ikke kan du klikke på «Kontakt oss»-feltet nederst på denne siden . Følg veiledningen på skjermen for å kontakte en brukerstøttemedarbeider per chat, e-post eller telefon.

Hvilke typer dyplinker støttes?

Det finnes tre typer dyplinker som Google Ads kan støtte i forbindelse med appkampanjer for engasjement, dynamisk remarketing i apper og søke-, banner- og Shopping-kampanjer.

Merk: Google Ads støtter verken viderekoblinger eller tredjepartsløsninger for dyplinking som bruker viderekoblinger. Grunnen til dette er at brukere først blir sendt til et mellomdomene, ikke til appens landingsside, når det brukes viderekoblinger. For å optimalisere brukeropplevelsen støtter vi bare dyplinker som sender brukerne direkte til appen.
Beskrivelse Slik fungerer de Hvilke Google Ads-produkter er de kompatible med?
Applinker (Android)

Disse linkene bruker eksisterende HTTP-destinasjonsadresser, for eksempel «www.example.com» eller «www.example.com/produkt_1234»,og tar brukere som har installert Android-appen, til innholdet i appen du angir.

På utviklernettstedet vårt kan du finne ut mer om applinker for Android-apper.
  • Appengasjementskampanjer
  • dynamiske remarketingkampanjer i apper
  • Banner
  • Performance Max
  • Søk
  • Shopping
Universelle linker (iOS) Disse linkene bruker eksisterende HTTP-destinasjonsadresser, for eksempel «www.example.com» eller «www.example.com/produkt_1234»,og tar brukere som har installert iOS-appen, til innholdet i appen du angir. Gå til utviklernettstedet for å finne ut mer om universelle linker for iOS-apper.
  • Appengasjementskampanjer
  • dynamiske remarketingkampanjer i apper
  • Banner
  • Performance Max
  • Søk
  • Shopping
Egendefinerte skjemaer

Opprett egendefinerte URI-er for å ha linker til appinnhold du selv velger.

Merk: Hvis brukeren ikke har installert appen din, vises det en feilside om du bruker egendefinerte oppsett.

På utviklernettstedet kan du finne ut mer om egendefinerte skjemaer.
  • Appengasjementskampanjer
  • dynamiske remarketingkampanjer i apper

For Android-apper – applinker

Dette er bransjestandardene for Android. I disse linkene brukes den eksisterende HTTP-destinasjonen din, og de brukerne som har installert Android-appen din, blir sendt til innholdet i appen du selv angir. Brukere som ikke har appen installert, tas direkte til nettstedet ditt i stedet for appen. Grunnen til dette er at applinker ser ut som standard nettadresser (f.eks. «http://www.example.com»), men er konfigurert slik at enhetens operativsystem kan avgjøre hvorvidt appen eller en nettleser skal åpnes. Med slike linker kan du gi brukerne en sømløs og sikrere brukeropplevelse ettersom ingen andre apper kan åpne linkene dine.

For iOS-apper – universelle linker

Dette er bransjestandardene for iOS. I disse linkene brukes den eksisterende HTTP-destinasjonen din, og de brukerne som har installert iOS-appen din, blir sendt til innholdet i appen du selv angir. Brukere som ikke har appen installert, tas direkte til nettstedet ditt i stedet for appen. Grunnen til dette er at universelle linker ser ut som standard nettadresser (f.eks. «http://www.example.com»), men er konfigurert slik at enhetens operativsystem kan avgjøre hvorvidt appen eller en nettleser skal åpnes. Med slike linker kan du gi brukerne en sømløs og sikrere brukeropplevelse ettersom ingen andre apper kan åpne linkene dine.

For Android eller iOS – egendefinerte skjemaer

Dette er egendefinerte URI-er du kan opprette for å ha linker til en hvilken som helst innholdsdel i appen din. Det er den enkleste løsningen å konfigurere og et godt alternativ dersom appene dine og nettstedet ditt ikke samsvarer 100 %. Denne løsningen krever mindre teknisk støtte, men er også mindre sikker. Det kreves ikke autorisasjon, så alle og enhver kan gjøre krav på egendefinerte oppsett. Du kan dermed risikere at de brukes til å sende trafikk til apper som ikke er dine. Hvis en person som ikke har installert appen din, klikker på annonselinken, blir det vist en feilside.
Disse oppsettene er bare kompatible med appkampanjer for engasjement. De kan ikke brukes i søke-, banner- eller Shopping-kampanjer.

Linker til relatert innhold