Over deep links

Deep links leiden gebruikers van mobiele apparaten rechtstreeks naar relevante pagina's in uw app in plaats van op uw website. Gebruikers klikken op advertenties en gaan rechtstreeks naar uw app-pagina's. U kunt deep links gebruiken in een groot aantal Google Ads-producten, waaronder app-campagnes voor engagement, dynamische remarketing voor apps, campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes.

Een infographic over hoe deep links werken

Voordelen

• Betere beveiliging: Met app-links en universele links heeft u de zekerheid dat geen enkele andere app uw links kan gebruiken. Andere bedrijven kunnen uw link niet claimen, dus ze kunnen geen verkeer naar hun eigen app leiden (wat met aangepaste schema's wel mogelijk is).
  • Relevante paginaresultaten: U kunt klanten en potentiële klanten naar relevante pagina's in uw app leiden in plaats van naar browser- of mobiele webpagina's. App-links en universele links gebruiken dezelfde URL als uw weblinks. Als uw app niet kan worden geopend, wordt er daarom geen foutpagina weergegeven maar worden gebruikers naar de landingspagina van de mobiele site geleid.
  • Naadloze gebruikerservaring: Door de naadlozere integratie wordt de gebruikerservaring voor uw app-gebruikers verbeterd, het aantal conversies verhoogd en de klantloyaliteit versterkt.

Ontwikkelaarsondersteuning is vereist voor deep links

Deep links worden niet automatisch ingesteld wanneer u uw app maakt en werken voor iOS-apps anders dan voor Android-apps. Het app-ontwikkelingsteam moet wijzigingen in de app aanbrengen en, als u app-links (Android) of universele links (iOS) implementeert, een json-bestand voor Digital Asset Links toevoegen aan uw website, zodat gebruikers kunnen worden omgeleid naar de app nadat ze die hebben geïnstalleerd. Als u app-links of universele links implementeert, worden de web-URL's niet gewijzigd. Hiermee kunnen webcampagnes zoals campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes gebruikers echter rechtstreeks naar apps leiden (indien geïnstalleerd). Ontdek meer informatie over hoe u deep links kunt toevoegen en bewerken.

Web to App Connect

U kunt deep links en app-conversies bijhouden instellen via de interface van Web to App Connect in Google Ads. Nadat u beide heeft ingesteld, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface

Hulp van Team Google Ads

Als u problemen ondervindt bij de implementatie van deep links, kan Team Google Ads u helpen. Als u een accountmanager heeft, neemt u contact op met deze persoon om het supportteam te bereiken. Anders klikt u op de tegel 'Contact' onderaan deze pagina en doorloopt u een aantal prompts om contact op te nemen met een klantenservicemedewerker via telefoon, e-mail of chat.

Welke typen deep links worden ondersteund?

Er zijn drie typen deep links die Google Ads kan ondersteunen voor app-campagnes voor engagement, dynamische remarketing voor apps, campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes.

Opmerking: Google Ads ondersteunt geen omleidingen of externe oplossingen voor deep links die gebruikmaken van omleidingen. Dit komt omdat omleidingen gebruikers eerst naar een tussenliggend domein leiden in plaats van naar de landingspagina van de app. Omdat we de gebruikerservaring willen optimaliseren, ondersteunen we alleen deep links die gebruikers rechtstreeks naar de app leiden.
Beschrijving Hoe het werkt Voor welke Google Ads-producten zijn ze geschikt?
App-links (Android)

Deze links gebruiken uw bestaande HTTP-bestemmings-URL's (zoals www.example.com of www.example.com/product_1234) en leiden gebruikers die uw Android-app hebben geïnstalleerd naar de in-app-content die u opgeeft.

Ga naar onze ontwikkelaarswebsite voor meer informatie over app-links voor Android-apps.
  • Campagnes voor app-engagement
  • Dynamische remarketingcampagnes voor apps
  • Display
  • Performance Max
  • Campagne in het zoeknetwerk
  • Shopping
Universele links (iOS) Deze links gebruiken uw bestaande HTTP-bestemmings-URL's (zoals www.example.com of www.example.com/product_1234) en leiden gebruikers die uw iOS-app hebben geïnstalleerd naar de in-app-content die u opgeeft. Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor meer informatie over universele links voor iOS-apps.
  • Campagnes voor app-engagement
  • Dynamische remarketingcampagnes voor apps
  • Display
  • Performance Max
  • Campagne in het zoeknetwerk
  • Shopping
Aangepaste schema's

Maak aangepaste URI's om te linken naar de door u gekozen in-app-content.

Opmerking: Als de gebruiker uw app niet heeft geïnstalleerd, leiden aangepaste schema's naar een foutpagina.

Ga naar de ontwikkelaarswebsite voor meer informatie over aangepaste schema's.
  • Campagnes voor app-engagement
  • Dynamische remarketingcampagnes voor apps

Voor Android-apps: app-links

Dit zijn de branchenormen voor Android. App-links gebruiken uw bestaande HTTP-bestemming en leiden klanten die uw Android-app hebben geïnstalleerd naar de in-app-content die u opgeeft. Gebruikers die uw app niet hebben geïnstalleerd, gaan naar uw website in plaats van naar uw app, omdat app-links eruitzien als standaard web-URL's (zoals http://www.example.com), maar zo zijn geconfigureerd dat het OS van het apparaat kan bepalen of uw app of een webbrowser moet worden geopend. Deze links bieden een naadloze gebruikerservaring en zijn veiliger, omdat geen enkele andere app uw links kan openen.

Voor iOS-apps: universele links

Dit zijn de branchenormen voor iOS. Universele links gebruiken uw bestaande HTTP-bestemming en leiden klanten die uw iOS-app hebben geïnstalleerd naar de in-app-content die u opgeeft. Gebruikers die uw app niet hebben geïnstalleerd, gaan naar uw website in plaats van naar uw app, omdat universele links eruitzien als standaard web-URL's (zoals http://www.example.com), maar zo zijn geconfigureerd dat het OS van het apparaat kan bepalen of uw app of een webbrowser moet worden geopend. Deze links bieden een naadloze gebruikerservaring en zijn veiliger, omdat geen enkele andere app uw links kan openen.

Voor Android of iOS: aangepaste schema's

Dit zijn aangepaste URI's die u kunt maken om te linken naar uw in-app-content. Ze zijn het makkelijkst in te stellen en zijn mogelijk een goede oplossing als uw website en apps niet exact hetzelfde zijn. Ze vereisen minder technische ondersteuning, maar zijn ook minder veilig. Omdat er geen machtiging is vereist, kunnen aangepaste schema's door iedereen worden geclaimd en kunnen ze worden gebruikt om verkeer naar andere apps dan die van u te leiden. Iemand die op de advertentielink klikt, maar die uw app niet heeft geïnstalleerd, krijgt een foutpagina te zien.
Ze zijn alleen geschikt voor app-campagnes voor engagement. Deze worden niet ondersteund voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes.