Tietoja täsmälinkeistä

Täsmälinkit ohjaavat mobiilikäyttäjät sovellukseesi verkkosivustosi sijaan. Käyttäjät klikkaavat mainoksia ja siirtyvät suoraan sovelluksen sivuille. Voit käyttää täsmälinkkejä monissa Google Ads ‑tuotteissa, kuten Aktivointikampanjoissa, sovellusten dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa sekä Haku-, Shopping- ja Display-kampanjoissa.

An infographic on how deep linking works.

Hyödyt

• Turvallisuus: Sovelluslinkit ja universaalit linkit tuovat mielenrauhaa, koska mikään toinen sovellus ei voi käyttää linkkejäsi. Muut yritykset eivät siis voi ohjata linkkiesi avulla liikennettä omaan sovellukseensa (näin voi käydä, jos käytät omia skeemoja).
  • Osuvuus: Voit ohjata nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat oikeaan paikkaan sovelluksessasi verkkosivujen sijaan. Sovelluslinkeissä ja universaaleissa linkeissä käytetään samaa URL-osoitetta kuin verkkolinkeissä, joten jos sovellus ei avaudu, käyttäjä ei näe virhesivua vaan mobiilisivuston laskeutumissivun.
  • Saumattomuus: Saumaton integraatio parantaa sovelluksen käyttäjien käyttökokemusta, tuo lisää konversioita ja kasvattaa asiakasuskollisuutta.

Täsmälinkitykseen tarvitaan kehittäjän tukea

Täsmälinkkejä ei määritetä automaattisesti, kun luot sovelluksesi, ja ne toimivat eri tavoin iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä. Sovelluskehitystiimisi on tehtävä sovellukseen muutoksia, ja jos otat käyttöön sovelluslinkit (Android) tai universaalit linkit (iOS), tiimin on lisättävä verkkosivustollesi Digital Asset Links ‑protokollaa käyttävä JSON-tiedosto, jotta käyttäjät voidaan ohjata sovellukseen, mikäli he ovat asentaneet sen. Jos otat käyttöön sovelluslinkit tai universaalit linkit, verkkosivujen URL-osoitteet eivät muutu. Linkkien ansiosta verkkokampanjat (kuten Haku-, Shopping- ja Display-kampanjat) voivat kuitenkin ohjata käyttäjät suoraan sovellukseen (jos sovellus on asennettu). Katso ohjeet täsmälinkkien lisäämiseen ja muokkaamiseen.

Web to App Connect

Voit ottaa käyttöön täsmälinkityksen ja sovellusten konversioseurannan käyttämällä Web to App Connect ‑käyttöliittymää Google Adsissa. Käyttöönoton jälkeen voit tarjota asiakkaillesi saumattoman "verkosta sovellukseen" ‑käyttökokemuksen ja saada sovellukseen johtavilla mainosklikkauksilla keskimäärin kaksi kertaa korkeammat konversioprosentit kuin mobiilisivustolle johtavilla klikkauksilla.

Tämän parannetun kokemuksen ansiosta asiakkaasi voivat helpommin tehdä haluamansa asian, olipa kyse sitten ostoksen tekemisestä, rekisteröitymisestä tai tuotteiden lisäämisestä ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konversioiden parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.

Apua Google Ads ‑tukitiimiltä

Jos sinulla on ongelmia täsmälinkkien toteuttamisessa, Google Ads ‑tukitiimi voi auttaa. Mikäli sinulla on tilin hallinnoija, pyydä häntä ottamaan yhteyttä tukitiimiin. Muussa tapauksessa voit klikata tämän sivun lopussa olevaa Ota yhteyttä ‑kohtaa. Seuraa sitten saamiasi ohjeita selvittääksesi, tavoitatko asiakastuen edustajan parhaiten puhelimitse, sähköpostitse vai chatin kautta.

Millaiset täsmälinkit ovat tuettuja?

Google Ads tukee kolmentyyppisiä täsmälinkkejä Aktivointikampanjoissa, sovellusten dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa sekä Haku-, Shopping- ja Display-kampanjoissa.

Huom. Google Ads ei tue uudelleenohjauksia eikä kolmansien osapuolten täsmälinkitysratkaisuja, joissa käytetään uudelleenohjauksia. Tämä johtuu siitä, että uudelleenohjaukset vievät käyttäjän ensin väliverkkotunnukseen sovelluksen laskeutumissivun sijaan. Parhaan käyttökokemuksen varmistamiseksi tuemme vain täsmälinkkejä, jotka vievät käyttäjän suoraan sovellukseen.
Kuvaus Näin ne toimivat Minkä Google Ads ‑tuotteiden kanssa niitä voi käyttää?
Sovelluslinkit (Android)

Näissä linkeissä käytetään olemassa olevia HTTP-kohde-URL-osoitteita, kuten www.example.com tai www.example.com/tuote_1234. Linkit vievät Android-sovelluksesi jo asentaneet käyttäjät määrittämääsi sovelluksen sisältöön.

Lue lisää Android-sovellusten sovelluslinkeistä kehittäjäsivustolta.
  • Aktivointikampanjat
  • Sovelluksen dynaamiset uudelleenmarkkinointikampanjat
  • Display
  • Maksimitulokset
  • Haku
  • Shopping
Universaalit linkit (iOS) Näissä linkeissä käytetään olemassa olevia HTTP-kohde-URL-osoitteita, kuten www.example.com tai www.example.com/tuote_1234. Linkit vievät iOS-sovelluksesi jo asentaneet käyttäjät määrittämääsi sovelluksen sisältöön. Lue lisää iOS-sovellusten universaaleista linkeistä kehittäjäsivustolta.
  • Aktivointikampanjat
  • Sovelluksen dynaamiset uudelleenmarkkinointikampanjat
  • Display
  • Maksimitulokset
  • Haku
  • Shopping
Omat skeemat

Luo omia URI-tunnisteita, joiden avulla voit linkittää mainoksen mihin tahansa sovelluksen sisältöön.

Huom. Jos käyttäjä ei ole asentanut sovellustasi, omat skeemat vievät hänet virhesivulle.

Lue lisää omista skeemoista kehittäjäsivustolta.
  • Sovelluksen käyttöön aktivoivat kampanjat
  • Sovelluksen dynaamiset uudelleenmarkkinointikampanjat

Android-sovellukset: sovelluslinkit

Sovelluslinkit ovat toimialan standardi Androidille. Näissä linkeissä käytetään olemassa olevaa HTTP-kohdetta, ja ne vievät Android-sovelluksesi jo asentaneet asiakkaat määrittämääsi sovelluksen sisältöön. Käyttäjät, jotka eivät ole asentaneet sovellustasi, siirtyvät sovelluksen sijaan verkkosivustollesi. Tämä johtuu siitä, että sovelluslinkit näyttävät tavallisilta URL-osoitteilta (esim. http://www.example.com) mutta ne on määritetty niin, että laitteen käyttöjärjestelmä voi päättää, avataanko osoite sovelluksessa vai selaimessa. Linkit tarjoavat saumattoman käyttökokemuksen ja ovat turvallisia, koska muut sovellukset eivät voi avata linkkejäsi.

iOS-sovellukset: universaalit linkit

Universaalit linkit ovat toimialan standardi iOS:lle. Näissä linkeissä käytetään olemassa olevaa HTTP-kohdetta, ja ne vievät iOS-sovelluksesi jo asentaneet asiakkaat määrittämääsi sovelluksen sisältöön. Käyttäjät, jotka eivät ole asentaneet sovellustasi, siirtyvät sovelluksen sijaan verkkosivustollesi. Tämä johtuu siitä, että universaalit linkit näyttävät tavallisilta URL-osoitteilta (esim. http://www.example.com) mutta ne on määritetty niin, että laitteen käyttöjärjestelmä voi päättää, avataanko osoite sovelluksessa vai selaimessa. Linkit tarjoavat saumattoman käyttökokemuksen ja ovat turvallisia, koska muut sovellukset eivät voi avata linkkejäsi.

Android ja iOS: omat skeemat

Nämä ovat omia URI-tunnisteita, joiden avulla voit linkittää mainoksen mihin tahansa sovelluksen sisältöön. URI-tunnisteiden luominen on helppoa, ja ne voivat olla hyvä valinta, jos verkkosivustosi ja sovelluksesi sivut eivät vastaa täysin toisiaan. URI-tunnisteita varten tarvitaan vähemmän kehittäjätukea, mutta ne eivät myöskään ole yhtä turvallisia. Koska valtuutusta ei vaadita, kuka tahansa voi hyödyntää omia skeemojasi ja ohjata liikenteen muihin sovelluksiin. Lisäksi kaikki sellaiset mainoksen linkkiä klikanneet käyttäjät, jotka eivät ole asentaneet sovellustasi, ohjataan virhesivulle.
Omat skeemat ovat yhteensopivia vain Aktivointikampanjoiden kanssa. Niitä ei tueta Haku-, Shopping- ja Display-kampanjoissa.