Introduktion til Funding Choices

Denne artikel giver en oversigt over, hvad der indgår i Funding Choices, og hvor det er tilgængeligt.

Tilmelding

Sådan tilmelder du dig Funding Choices:

1. Klik på fanen Privatliv og meddelelser i menuen til venstre i AdMob eller Ad Manager.
  2. Klik på Gå til Funding Choices øverst på siden.
  3. Følg anvisningerne for at oprette en konto og herunder acceptere vilkårene og betingelserne for Funding Choices.

De apps, du administrerer, vises automatisk på siden "Apps" i Funding Choices.

Oversigt

Funding Choices består af følgende hoveddele:

• Meddelelser: Du kan i øjeblikket oprette og udgive følgende typer meddelelser:
    • IDFA-meddelelser – IDFA-forklarende meddelelse, der vises til dine brugere lige før Apple iOS ATT-underretningen. Du kan tilpasse den forklarende meddelelse, f.eks. ved at bruge den samme skrivestil og farvesammensætning som i din iOS-app.
    • Meddelelser om brugersamtykke i EU: Vises på dit website eller i din app til kvalificerede brugere fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) og Storbritannien og har til formål at hjælpe dig med at indhente samtykke i overensstemmelse med persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation).
    • Meddelelser om fravalg i Californien: Vises til kvalificerede brugere på dit website fra den amerikanske delstat Californien og har til formål at hjælpe dig med at indhente fravalg i forbindelse med den californiske lov om forbrugeres privatliv (California Consumer Privacy Act).
    • Meddelelser om annonceblokering: Vises til brugere på dit website, hvis du har installeret annonceblokering, og har til formål at hjælpe dig med at vinde annonceomsætningen tilbage.
  • Rapportering: Giver indsigt i, hvordan dine meddelelser klarer sig, og giver data om typerne af relevante sidevisninger i din app eller på dit website.
  • Contributor (valgfrit): Et pas til annoncefjernelse på dit website. Det er en ny indtægtskilde, som finansieres direkte af dine brugere. Contributor er en valgmulighed, du kan tilbyde brugerne som et alternativ til at tillade annoncer eller til samtykke.
    Google Contributor er ikke tilgængelig for alle Funding Choices-konti. Kontakt din Google-repræsentant, hvis du vil implementere denne valgmulighed.

Læs mere om hver af disse nedenfor.

Funding Choices-meddelelser

Meddelelser om IDFA-samtykke

Med implementeringstilføjelsen App Tracking Transparency har Apple givet udviklerne ekstra tid til at teste, hvilke tilladelsesprocesser der fungerer bedst i deres apps. Alle funktionaliteterne for IDFA-meddelelser kan nu bruges, hvis du vil eksperimentere med en lille testgruppe. Men vi anbefaler kraftigt, at du gennemgår, hvordan denne ændring påvirker effektiviteten. Se, hvordan du opretter en IDFA-meddelelse

Der kommer snart yderligere retningslinjer fra Apple, og vi fortsætter med at udvikle fleksible løsninger til dig i iOS.

Fra og med midten af september 2020 kan du oprette en IDFA-forklarende meddelelse, der vises lige før din anmodning om tilladelse på iOS 14 OS-niveau for IDFA (også kaldet "iOS ATT-underretning"). Se, hvordan du opretter en IDFA-meddelelse.

Du kan overveje at tilføje oplysninger om, hvordan du anvender brugerdata, og hvordan dine brugere kan tilvælge brugen af IDFA i din forklarende meddelelse. Du kan tilpasse den forklarende meddelelse for at engagere dine brugere, f.eks. ved at bruge den samme skrivestil og farvesammensætning som i din iOS-app.

Hvis du bruger Funding Choices som din administrationsplatform for brugersamtykke (CMP, Consent Management Platform) i EU, anvendes din meddelelse om brugersamtykke i EU som det første skærmbillede for kvalificerede brugere.

Meddelelser om brugersamtykke i EU

Denne meddelelsestype vises til kvalificerede brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) og Storbritannien (UK). Den hjælper dig med at indhente samtykke i overensstemmelse med persondataforordningen ved visning af annoncer. Se, hvordan du opretter og administrerer meddelelser om brugersamtykke i EU

Vælg dine forskrifter for samtykke

Til hvert website eller hver app på din konto skal du vælge de forskrifter for samtykke, du vil bruge til at indhente samtykke.

IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke: Administrer komplekse annoncevisningskonfigurationer med formidling og åben budgivning. Få flere oplysninger i Hjælp til Ad Manager eller AdMob.

Forenklet:  Denne forskrift understøttes for et begrænset antal konti. Administrer enkle annoncevisningskonfigurationer, der primært benytter Googles annoncetjenester.

Meddelelser om fravalg i Californien

Denne meddelelsestype vises til kvalificerede brugere fra den amerikanske delstat Californien for at hjælpe med fravalg i overensstemmelse med den californiske lov om beskyttelse af forbrugere (CCPA, California Consumer Privacy Act). CCPA-beskedfunktionen er integreret i Ad Manager og fungerer for webejendomme på computere og mobilenheder. Se, hvordan du opretter en meddelelse om fravalg i Californien

Meddelelser til brugere med annonceblokering

Denne meddelelsestype giver dig mulighed for at vinde den omsætning tilbage, der går tabt som følge af annonceblokering. Det giver også brugere med annonceblokering en række valgmuligheder for, hvordan de vil finansiere dit indhold. De kan f.eks. tillade annoncer på dit website, købe et Contributor-pas eller implementere en tilpasset løsning. Se, hvordan du opretter en meddelelse om fravalg i Californien

Meddelelser til brugere med annonceblokering omfatter:

• Registrering af annonceblokering: Et script, der identificerer besøg på dit website, hvor brugeren har installeret annonceblokering eller besøger via et netværk, der har installeret annonceblokering på netværksniveau.
  • Tilpasset løsning: Giver dig mulighed for at tilbyde dine brugere med annonceblokering et tilpasset alternativ til at tillade annoncer. I stedet for f.eks. at bede brugere med annonceblokering om enten at tillade annoncer eller købe et Contributor-pas, kan du bede dem om enten at tillade annoncer eller abonnere på dit website. Her er muligheden for at oprette et abonnement på dit website den tilpassede løsning. Denne mulighed kræver, at du implementerer funktionen googlefc.controlledMessagingFunction fra den samlede Funding Choices API. Se, hvordan du opretter en tilpasset meddelelse om valgmuligheder til brugere med annonceblokering

Understøttede sprog

Du kan oprette Funding Choices-meddelelser på en række forskellige sprog, men kun ét pr. meddelelse.

Sprog, der understøttes af Funding Choices-meddelelser

Tabellen nedenfor viser understøttelse af sprog efter meddelelsestype.

Meddelelser ved annonceblokering Meddelelser om brugersamtykke i EU Meddelelser om fravalg i Californien
Arabisk
Bengali
Bulgarsk
Dansk
Engelsk (Storbritannien)
Engelsk (USA)
Estisk
Filippinsk
Finsk
Fransk
Græsk
Hebræisk
Hindi
Hollandsk
Indonesisk
Islandsk
Italiensk
Japansk
Kinesisk (Kina)
Koreansk
Kroatisk
Lettisk
Litauisk
Marathi
Norsk
Persisk
Polsk
Portugisisk (Brasilien)
Portugisisk (Portugal)
Rumænsk
Russisk
Singalesisk
Slovakisk
Slovensk
Spansk
Spansk (Latinamerika)
Svensk
Tamil
Telugu
Thai
Tjekkisk
Tyrkisk
Tysk
Tysk (Schweiz)
Ukrainsk
Ungarsk
Urdu
Vietnamesisk

Bulgarsk
Dansk
Engelsk (Storbritannien)
Engelsk (USA)
Fransk
Fransk (Canada)
Græsk
Hollandsk
Italiensk
Kroatisk
Lettisk
Litauisk
Norsk
Polsk
Portugisisk (Portugal)
Rumænsk
Slovakisk
Slovensk
Spansk
Svensk
Tjekkisk
Tyrkisk
Tysk
Ungarsk

Engelsk (USA)
Spansk (Latinamerika)

Contributor

Google Contributor er ikke tilgængelig for alle Funding Choices-konti. Kontakt din Google-repræsentant, hvis du vil implementere denne valgmulighed.

Google Contributor er et pas til annoncefjernelse på dit website. Det er en ny indtægtskilde, som finansieres direkte af dine brugere. Du kan tilbyde Contributor i følgende tilfælde:

• Du viser meddelelser til brugere med annonceblokering (og vil tilbyde et alternativ til at tillade annoncer).
  • Du bruger de forenklede forskrifter for brugersamtykke i EU (og vil tilbyde et alternativ til samtykke til tilpassede annoncer).

Få flere oplysninger om Contributor

Valutaer, der understøttes af Contributor
AUD: Australske dollars
BGN: Bulgarske lev
CAD: Canadiske dollars
CHF: Schweizerfranc
CZK: Tjekkiske koruna
DKK: Danske kroner
EUR: Euro
GBP: Britiske pund
HRK: Kroatiske kuna
HUF: Ungarske forint
NOK: Norske kroner
NZD: Newzealandske dollars
PLN: Polske zloty
RON: Rumænske lei
SEK: Svenske kroner
USD: Amerikanske dollars
Lande, hvor Contributor-meddelelser kan vises til brugerne
Valgmuligheden med Contributor kan vises til brugere, som befinder sig i et af nedenstående lande og bruger en computer.
Australien
Belgien
Bulgarien
Canada
Cypern
Danmark
Estland
Finland
Frankrig
Grækenland
Holland
Irland
Island
Italien
Kroatien
Letland
Liechtenstein
Litauen
Luxembourg
Malta
New Zealand
Norge
Polen
Portugal
Rumænien
Schweiz
Slovakiet
Slovenien
Spanien
Storbritannien
Sverige
Tjekkiet
Tyskland
Ungarn
USA
Østrig

Rapportering

Rapportering er en væsentlig del af Funding Choices. Du kan finde metrics om brugerengagement, kvalificerede sidevisninger, konverteringsrater og meget mere for meddelelser om brugersamtykke fra EU, meddelelser om fravalg i Californien og meddelelser ved annonceblokering.

Få flere oplysninger om rapporter fra Funding Choices.