For assistance with Fitbit Ace LTE, visit support.google.com/fitbitacelte.

Hvordan sjekker Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme om jeg har atrieflimmer (AFib)?

Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme analyserer data om hjerterytmen din for å oppdage tegn på AFib.

Hva er AFib?

Atrieflimmer (AFib) er en type uregelmessig hjerterytme i de øvre hjertekamrene (atriene). Normalt trekker de øvre kamrene seg regelmessig sammen for å flytte blod inn i de nedre kamrene. Ved AFib trekker de øvre kamrene seg sammen uregelmessig, noe som fører til at blodet beveger seg sakte i de øvre kamrene. Dette saktegående blodet kan føre til propper, som øker risikoen for slag og hjerterelaterte problemer. Finn ut mer fra CDC eller European Society of Cardiology.

Hvordan fungerer varselfunksjonen for uregelmessig hjerterytme?

Kompatible smartklokker og armbånd har optiske sensorer som kan registrere pulseringen av blod i håndleddet med hvert hjerteslag. Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme-funksjonen samler inn data om hjerterytme og bevegelser for å se etter tegn på AFib. Når du slår på funksjonen, samles pulsdata inn i bakgrunnen mens du er i ro eller sover, og analyseres for tegn på AFib når dataene synkroniseres med Fitbit-appen. Når armbåndet har samlet inn nok data om hjerterytmen som kan analyseres, ser vi på målingene av hjerteslagene for å oppdage uregelmessigheter. Målinger av hjerteslagene indikerer hvor raskt slagene kommer etter hverandre. Dette måles som regel i millisekunder (ms) og konverteres til slag per minutt (spm). Vanligvis er disse målingene ganske forutsigbare og regelmessige. Store økninger eller reduksjoner (over ti spm) på kort tid kan anses som en uregelmessighet.

Hvordan slår jeg på varsler om uregelmessig hjerterytme?

1. Gå til Deg-fanen i Fitbit-appen på telefonen og finn flisen Varsler om uregelmessig hjerterytme under Helsevurderinger. Trykk på Konfigurer.
  2. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere varsler om uregelmessig hjerterytme.

Fitbit kan bare registrere hjerterytmedata og se etter AFib når du er i ro. Ha på deg den kompatible klokken eller armbåndet ofte, spesielt når du sover, og synkroniser dataene for å oppdage tegn på AFib oftere. Du finner tips om hvordan klokken eller armbåndet skal sitte på under Hvordan skal Fitbit-enheten sitte på?

Hvilke Fitbit-produkter støtter Irregular Rhythm Notifications?

Varsler om uregelmessig hjerterytme er tilgjengelig på:

• Fitbit Charge 3 som bruker fastvareversjon 1.88.11 eller nyere
  • Fitbit Charge 4 som bruker fastvareversjon 44.1.100.43 eller nyere
  • Fitbit Charge 5 som bruker fastvareversjon 1.149.11 eller nyere
  • Fitbit Charge 6 som bruker fastvareversjon 20001.197.42 eller nyere
  • Fitbit Inspire 2 som bruker fastvareversjon 44.1.124.34 eller nyere
  • Fitbit Inspire 3 som bruker fastvareversjon 63.200001.179.13 eller nyere
  • Fitbit Luxe som bruker fastvareversjon 1.151.16 eller 1.146.4 eller nyere
  • Fitbit Sense som bruker fastvareversjon 44.128.6.12 eller nyere
  • Fitbit Sense 2 som bruker fastvareversjon 60.20001.169.126 eller nyere
  • Fitbit Versa 2 som bruker fastvareversjon 35.72.1.9 eller nyere
  • Fitbit Versa 3 som bruker fastvareversjon 36.128.6.12 eller nyere
  • Fitbit Versa 4 som bruker fastvareversjon 61.20001.169.337 eller nyere
  • Fitbit Versa Lite Edition som bruker fastvareversjon 38.72.1.9 eller nyere
  • Google Pixel Watch 2 som bruker fastvareversjon TWD9.230828.003 eller nyere

Hvis en inkompatibel enhet pares etter at brukeren har gitt samtykke til funksjonen, vil algoritmen ikke analysere dataene fra en inkompatibel enhet.

For informasjon om enhetens kompatibilitet med Fitbit-appen går du til fitbit.com/global/us/technology/compatible-devices.

Vær oppmerksom på at Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme foreløpig bare er tilgjengelig i visse områder. Flere land legges til etter hvert som det innhentes godkjenning fra myndighetene. Gå til fitbit.com/irregular-rhythm for mer informasjon.

Hvordan varsles jeg dersom Fitbit oppdager tegn på uregelmessig hjerterytme?

Fitbit analyserer ikke dataene i sanntid. Hvis du får et varsel, betyr det at vi registrerte tegn på uregelmessig hjerterytme de siste 24 timene (med jevnlig synkronisering) som kan være tegn på AFib.

Telefonvarsler

Hvis du tillater varsler fra Fitbit-appen på telefonen, får du opp et varsel på telefonen:

Irregular rhythm phone notification

Trykk på varslet for å åpne Fitbit-appen.

Varsel fra Fitbit-appen

Når du åpner Fitbit-appen, ser du et varsel øverst i I dag-fanen:

Irregular rhythm notification in the Fitbit app

Trykk på Vis resultater for å se avlesningene der vi oppdaget tegn på uregelmessig hjerterytme.

Hva gjør jeg hvis jeg får et varsel om uregelmessig hjerterytme?

Hvis du får et varsel om uregelmessig hjerterytme, bør du snakke med en lege.

Hvor finner jeg detaljer eller historikk over uregelmessig hjerterytme?

1. Gå til Deg-fanen i Fitbit-appen på telefonen og finn flisen Varsler om uregelmessig hjerterytme under Helsevurderinger. Trykk på Vis historikk. Hvis Fitbit oppdager tegn på uregelmessig hjerterytme som kan være atrieflimmer, får du oppgitt en liste over varsler og når registreringene ble gjort.
  2. Trykk på et varsel for mer informasjon. Du vil se en liste over uregelmessige pulsmålinger markert med tidspunktet for når registreringen skjedde, samt laveste og høyeste puls i samme periode. Sveip opp for å se et sammendrag nederst på siden, som inneholder dato og klokkeslett for første registrering av uregelmessig puls, siste registrering av uregelmessig puls og når dataene ble registrert i Fitbit-appen.
  3. Trykk på en måling for å se mer informasjon om den uregelmessige pulsen. Du vil se en liste over målinger gjort mellom hjerteslagene. Hvert hjerteslag har en spm-verdi og et tidspunkt for når det skjedde. Sammendraget øverst viser laveste og høyeste spm som ble registrert.

Hvordan sletter jeg et varsel om uregelmessig hjerterytme?

Slik sletter du et enkelt varsel for uregelmessig hjerterytme:

1. Gå til Deg-fanen i Fitbit-appen på telefonen, og finn Varsler om uregelmessig hjerterytme-flisen under Helsevurderinger. Trykk på Vis historikk.
  2. Trykk på varselet du vil slette.
  3. Trykk på menyikonet   Slett resultat  Slett.

Du finner instruksjoner for hvordan du sletter alle varsler om uregelmessig hjerterytme innenfor et datoområde under Hvordan kontrollerer jeg Fitbit-dataene mine?

Hvordan eksporterer jeg mine varselsdata for uregelmessig hjerterytme?

Du finner instruksjoner om eksport av Fitbit-data under Hvordan eksporterer jeg Fitbit-dataene mine?

Hvordan slår jeg av varsler om uregelmessig hjerterytme?

Du finner instruksjoner for hvordan du slår av varsler om uregelmessig hjerterytme under Hvordan kontrollerer jeg Fitbit-dataene mine?

Hvordan sjekker jeg når dataene sist ble synkronisert?

Fitbit analyserer ikke dataene i sanntid. Sørg for at Fitbit-appen kjører i bakgrunnen slik at den kompatible klokken eller armbåndet kan synkroniseres regelmessig. Slik sjekker du når pulsdataene sist ble analysert:

Gå til Deg-fanen i Fitbit-appen på telefonen, og finn flisen Varsler om uregelmessig hjerterytme under Helsevurderinger. Trykk på Vis historikk. Tid og dato for når dataene sist ble analysert vises nedenfor varselhistorikken din.

Date when irregular rhythm notification data was last analyzed

Hvis dataene dine ikke har blitt analysert på flere dager, kan du prøve å følge feilsøkingstrinnene under Hvorfor synkroniseres ikke Fitbit-enheten min?

Vær oppmerksom på at data lagres på klokken eller armbåndet i sju dager. Hvis du ikke har synkronisert enheten med Fitbit-appen på over sju dager, kan eldre data bli slettet og ikke analyseres.

Hvorfor fikk jeg ikke noe push-varsel på telefonen?

Hvis telefonen ikke mottar push-varsler fra Fitbit-appen:

• Slå på varsler fra Fitbit-appen i innstillingene på telefonen. Hvis du trenger instruksjoner, går du til support.google.com dersom du bruker en Android-telefon, eller support.apple.com dersom du bruker en iPhone.
  • Sjekk at Fitbit-appen på telefonen er oppdatert. Du finner instruksjoner under Hvordan bruker jeg Fitbit-appen?

Hvorfor fikk jeg ikke noe varsel om uregelmessig hjerterytme?

Fitbit kan bare analysere hjerterytmedata for AFib når du er i ro. Ha på deg armbåndet ofte, spesielt når du sover, og synkroniser dataene regelmessig for å se etter tegn på AFib. Vi sender kun et varsel hvis vi ser tegn på en uregelmessig rytme i flere avlesninger, noe som betyr at du kanskje ikke mottar varsler om uregelmessig rytme dersom vi ikke kan innhente nok data hver dag.

For å feilsøke pulssporing går du til Hvilke faktorer kan påvirke pulsavlesninger på Fitbit-enheten?

Hvor nøyaktige er varslene om uregelmessig hjerterytme?

Det ble gjennomført en klinisk studie for å validere Fitbit Irregular Rhythm Notifications (IRN)-programvarealgoritmes evne til å oppdage atrieflimmer (AFib) ved hjelp av data innhentet fra armbåndsprodukter for forbrukere. Fitbits studie Validation of Software for Assessment of Atrial Fibrillation From PPG Data Acquired by a Wearable Smartwatch (NCT04380415) hadde 455 699 deltakere. 4728 deltakere fikk et varsel om uregelmessig rytme og ble invitert til å motta og bruke en EKG-lapp (elektrokardiogram). Av disse brukte og returnerte 1057 deltakere en 7-dagers EKG-registrering med brukbar data. Forekomsten av AFib basert på 7-dagers EKG-registrering var på 32,2 % (340/1057).

Fitbit Irregular Rhythm Notifications-programvarealgoritmen registrerte tegn på AFib i 225 deltakere mens de brukte en EKG-lapp etter et innledende IRN-varsel. Av disse viste 98,2 % (221/225) AFib-registreringer fra Fitbit Irregular Rhythm Notifications-programvarealgoritmen og EKG-lappen på omtrent samme tid. Det ble ikke observert alvorlige bivirkninger under den kliniske studien.

Hva er forskjellen mellom Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme og Fitbit EKG-appen?

Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme samler inn data om pulsfrekvensen din i bakgrunnen når du sitter stille eller slapper av ved å analysere målingene av hjerteslagene dine. Funksjonen bruker den optiske pulsmåleren på kompatible armbånd for å identifisere endringer i hjerterytmen. Hvis flere avlesninger viser en uregelmessig hjerterytme som kan være tegn på AFib, får du et varsel. Dataene analyseres ikke i sanntid.

Fitbit EKG-appen bruker elektriske sensorer bak på det kompatible Fitbit-produktet og på metallrammen rundt enheten til å registrere de elektriske signalene fra hjertet ditt i løpet av en 30 sekunder lang avlesning. Fitbit EKG-appen tilsvarer et 1-avlednings EKG i det at den kan brukes til å skille mellom AFib og normal sinusrytme. Fitbit EKG-appen analyserer avlesningen og viser frem resultatene på klokken eller armbåndet. Du finner mer informasjon under Hva er Fitbit ECG-appen?

Kan jeg bruke Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme hvis jeg tidligere har blitt diagnostisert med AFib?

Nei. Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme er ikke ment for bruk av personer som tidligere har blitt diagnostisert med AFib.

Det er ikke sikkert du blir varslet om hvert tilfelle av uregelmessig hjerterytme som kan være tegn på AFib, dersom vi ikke har nok data. Selv om du ikke får et varsel, betyr ikke det at du ikke har AFib. På grunn av dette må ikke funksjonen brukes som et overvåkingsverktøy. Snakk med legen din dersom du ønsker å overvåke en AFib-diagnose.

DU MÅ IKKE endre medisineringen din uten å snakke med en lege først. Resultatene fra Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme er ikke nødvendigvis riktige for personer som bruker medisiner eller stoffer som påvirker pulsen eller hjerterytmen.

DU MÅ IKKE bruke dette produktet i stedet for behandling foreskrevet av legen din. Hjertebank og pustebesvær kan være symptomer på AFib, men noen har ingen symptomer. AFib kan behandles, så jo tidligere du oppdager det, desto tidligere kan du og legen din gjøre noe med det. Hvis du får et varsel og ikke tidligere har fått diagnosen AFib, bør du snakke med legen din. Feilaktige negative eller positive resultater kan forekomme på grunn av feil på enheten eller feil bruk. Selv om du ikke får noe varsel, kan det fremdeles hende du har AFib. Fitbit-enheten ser ikke etter AFib hele tiden. Vi kan ikke varsle deg om alle tilfeller som kan være AFib. Hvis du vil ha mer informasjon om Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme, kan du gå til Hvor nøyaktige er varslene om uregelmessig hjerterytme?

Kan jeg bruke Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme hvis jeg er under 22 år?

Nei. Fitbit-varsler om uregelmessig hjerterytme har ikke blitt testet for og er ikke beregnet for bruk av personer under 22 år.