Abonneren op Google Play Pass

Als je je abonneert op Google Play Pass, krijg je honderden games en apps zonder advertenties of in-app-aankopen. Met Play Pass heb je geen toegang tot alles van Google Play, maar tot een aantal apps en games. De beschikbaarheid van games en apps op Play kan per land verschillen.

Wat u nodig heeft

Je moet het volgende doen om een abonnement te nemen op Google Play Pass:
Belangrijk: Als u een gezinsbeheerder bent, moet u alle apps checken voordat een kind in uw gezinsgroep deze kan installeren.

Een abonnement op Google Play Pass aanschaffen

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Play Pass en dan Kosteloze proefperiode starten of Abonneren
  3. Vink de gewenste prijs en betaalmethode aan.
  4. Tik op Abonneren
  5. [Optioneel als u een gezinsbeheerder bent of een gezinsgroep kunt maken] Als u Play Pass wilt delen, tikt u op de hoofdpagina van Play Pass onder 'Welkom bij Play Pass' op Instellen

Belangrijk: U komt alleen in aanmerking voor een kosteloze proefperiode als u een nieuwe gebruiker bent van Play Pass.

Tip: Er worden pas kosten in rekening gebracht aan het einde van de proefperiode. Als u niet wilt dat er kosten in rekening worden gebracht, zegt u het abonnement op voordat de proefperiode afloopt.

Een gezinsgroep maken om een Google Play Pass-abonnement te delen

Als u een Google Play Pass-abonnement wilt delen, moet u een Google Play-gezinsgroep maken (als u nog geen gezinsgroep heeft). Meer informatie over Google Play-gezinsbibliotheken
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Account en dan Family en dan Aanmelden voor gezinsbibliotheek.
  3. Volg de instructies op het scherm om de gezinsbibliotheek in te stellen.

Als u uw Play Pass-abonnement wilt delen, moet u mensen toevoegen aan uw gezinsgroep. Als u al een gezinsbeheerder bent, ontvangen leden van uw gezinsgroep Play Pass automatisch als u zich heeft geabonneerd.

Lid worden van een gezinsgroep en een Google Play Pass-abonnement activeren

Als u al lid bent van een gezinsgroep op Google en de gezinsbeheerder zich abonneert op Play Pass, moet u uw Play Pass activeren voordat u de service kunt gebruiken.
Belangrijk: Mogelijk moet u de uitnodiging voor de gezinsgroep per e-mail of sms accepteren voordat u Google Play Pass kunt activeren. Meer informatie over hoe u lid wordt van een gezinsgroep
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Google Play Pass en dan Activeren.

Google Play Pass deactiveren

Play Pass kan alleen worden geactiveerd of gedeactiveerd door leden van een gezin. Als u Play Pass deactiveert, deactiveert u de service alleen voor uw account. Andere gezinsleden kunnen Play Pass nog steeds gebruiken.
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en danInstellingen en dan Google Play Pass.
  3. Tik op Deactiveren.
Tip: Als u zich wilt afmelden voor Play Pass, moet de gezinsbeheerder het abonnement opzeggen. Als de gezinsbeheerder zich afmeldt, hebben gezinsleden geen Play Pass meer.

Games en apps gebruiken in Google Play Pass

Als je je abonneert op Google Play Pass, krijg je honderden games en apps zonder advertenties of in-app-aankopen. Met Play Pass heb je geen toegang tot alles van Google Play, maar tot een aantal apps en games. De beschikbaarheid van games en apps op Play kan per land verschillen.
  1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Play Pass.
  3. Selecteer een app.
  4. Als de app deel uitmaakt van Play Pass, ziet u bovenaan de detailpagina van de app een Play Pass-logo.
Belangrijk: Google Play meet uw gebruik van Play Pass om te zien hoeveel ontwikkelaars in Play Pass verdienen. We geven ontwikkelaars ook informatie over hoe hun apps worden gebruikt. We delen uw persoonlijke of individuele gebruiksgegevens niet. U kunt uw abonnement op elk gewenst moment opzeggen of deactiveren. We stoppen met het meten van uw gebruik zodra uw abonnement afloopt.
Als apps niet meer beschikbaar zijn in Google Play Pass

Als een app die u gebruikt of een game die u speelt, niet meer beschikbaar is via Play Pass:

• Gratis apps en games:
    • U kunt de app of game nog steeds gebruiken, maar mogelijk krijgt u advertenties te zien of moet u betalen voor in-app-items.
  • Betaalde apps en games:
    • U kunt de betaalde app of game enige tijd gebruiken voordat u de app of game afzonderlijk moet kopen, buiten Play Pass.
    • U kunt ook de app verwijderen.

Uw Google Play Pass-abonnement beheren

U kunt als volgt checken wanneer uw abonnement wordt verlengd, een betaalmethode wijzigen, een alternatieve betaalmethode toevoegen of uw Play Pass-abonnement opzeggen:

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik links op Menu Menu en dan Abonnementen en dan Play Pass.
Tip: U kunt uw Play Pass-abonnement momenteel niet onderbreken. Als u een app verwijdert die u via Play Pass heeft gedownload, wordt uw abonnement niet opgezegd.