Het Google-account van je kind herstellen, van een apparaat verwijderen of volledig verwijderen

Als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land), kun je het Google-account van je kind verwijderen of herstellen. Als je wilt dat anderen het Android-apparaat of de Chromebook zonder toezicht kunnen gebruiken, moet je het account van je kind verwijderen.

Het account van je kind verwijderen van een apparaat of volledig verwijderen

Volg de stapsgewijze instructies om het account te verwijderen van een kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land).
Je kunt ook het toezicht stoppen voor een kind van 13 jaar of ouder (of de geldende leeftijd in je land) via je managerapparaat of het apparaat van je kind. Ontdek hoe je toezicht stopt.
Het account van je kind verwijderen van een apparaat of volledig verwijderen

Het Google-account van je kind herstellen

Als je het account van je kind verwijdert, kun je dit gedurende een korte tijd nog herstellen. Daarna gaan alle e-mails, foto's en accountgegevens verloren.

Belangrijk:

• Deze optie is alleen beschikbaar als jij het Google-account van je kind hebt gemaakt en die jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land).
  • Als je zowel het Google-account van je kind als de gezinsgroep hebt verwijderd, kan het account van je kind niet meer worden hersteld. Log in met je ouderaccount om het account van je kind te herstellen.

Het account van je kind verwijderen van een apparaat

Als je het account van je kind van een apparaat verwijdert, worden de gegevens die aan dat account zijn gekoppeld ook van dat apparaat verwijderd, inclusief e-mails, contacten, apparaatinstellingen en instellingen voor ouderlijk toezicht.

Wat er gebeurt als je het account van je kind van het apparaat verwijdert:

• Ouderlijk toezicht is nog steeds ingeschakeld voor het account, maar niet op dat specifieke apparaat.
  • Je kunt het verwijderde account toevoegen aan een ander apparaat.
  • Je kind heeft op andere apparaten nog steeds toegang tot de e-mails, contacten en foto's van het account.
  • Het account van je kind is niet verwijderd en mogelijk is je kind nog ingelogd op andere apparaten.

We raden je aan de fabrieksinstellingen terug te zetten op het apparaat zodat alle app-gegevens van het apparaat worden verwijderd nadat je het account van je kind hebt verwijderd. Ontdek hoe je de fabrieksinstellingen terugzet op je Android-apparaat.

Via de Family Link-app op je eigen apparaat
Als je kind jonger is dan 13 jaar (of dan de geldende minimumleeftijd in je land), kun je via je eigen apparaat het account van je kind van een apparaat verwijderen.
  1. Open de Family Link-app Family Link op je eigen apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan Apparaten.
  4. Selecteer het apparaat van je kind.
  5. Tik op Apparaat resetten + gegevens verwijderen.
    • Als je 'Apparaat resetten + gegevens verwijderen' niet ziet, kun je het account van het kind verwijderen via de Android-instellingen op het apparaat van het kind. Het apparaat wordt misschien nog getoond in Family Link, maar het account van je kind heeft er geen toegang meer toe.
Via de app Instellingen op het Android-apparaat van je kind
Je kunt het account van een kind rechtstreeks verwijderen van het apparaat van het kind, ongeacht de leeftijd van het kind.
  1. Open de Instellingen-app Instellingen op het apparaat van je kind.
  2. Tik op Gebruikers en accounts en zoek het Google-account dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Account verwijderen.
    • Als je de optie Account verwijderen niet ziet, tik je rechtsboven op Meer Meer en dan Account verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm om het account van je kind te verwijderen.

Het account van je kind van een Chromebook verwijderen

Het account van het kind is het eerste account dat aan de Chromebook is toegevoegd

Als je het account van je kind van de Chromebook wilt verwijderen, zet je de fabrieksinstellingen terug op het apparaat.

Belangrijk: Als je je Chromebook terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden op de harde schijf gewist. Meer informatie over wat er gebeurt als je je Chromebook terugzet naar de fabrieksinstellingen

Je Chromebook terugzetten naar de fabrieksinstellingen

1. Log uit op je Chromebook.
  2. Houd Ctrl + Alt + Shift + r ingedrukt.
  3. Kies Opnieuw opstarten.
  4. Kies Powerwash en dan Doorgaan.
  5. Volg de instructies op het scherm en log in met je Google-account.
    • Tip: Nadat je je Chromebook hebt gereset, is het account waarmee je inlogt het eigenaarsaccount.
  6. Volg de overige instructies op het scherm om je Chromebook in te stellen.

Het account van het kind is niet het eerste account dat aan de Chromebook is toegevoegd

Gebruik de Chromebook-functie voor accountbeheer op het apparaat:

1. Klik op het inlogscherm op het profiel dat je wilt verwijderen.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek van de profielfoto op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Deze gebruiker verwijderen.
  4. Klik in het vak dat wordt weergegeven op Deze gebruiker verwijderen.

Tip: Als je het account van je kind hebt verwijderd vóór verwijdering hiervan van de Chromebook, druk je op Ctrl + Alt + Shift + r en houd je deze toetsen ingedrukt om de Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Het account van je kind verwijderen

Belangrijk: Deze optie is niet beschikbaar als je kind ouder is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land). In plaats daarvan kan je kind het Google-account zelf verwijderen.

Als je het account van je kind verwijdert, gaan alle gegevens verloren die je kind en jij hebben opgeslagen in het account. Wil je het account van je kind verwijderen, dan moet je kind jonger zijn dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land). Als je het toezicht op specifieke apparaten wilt stoppen, verwijder je eerst het account van je kind van het apparaat.

Wat er gebeurt als je het account van je kind verwijdert:

• Je raakt alle gegevens en content van het account van je kind kwijt, zoals e-mails, bestanden, agenda's en foto's.
  • Je kind kan niet inloggen met het account en kan Google-services zoals Gmail, Drive, Agenda en Play niet meer gebruiken.
  • Je hebt geen toegang meer tot content die op Google Play is gekocht met het account van je kind, zoals apps en games. Je kind heeft geen toegang meer tot gezinsabonnementen. Ontdek hoe je gegevens downloadt die zijn gerelateerd aan het account van je kind.

Op je eigen apparaat

Belangrijk: Als je het account van je kind verwijdert voordat je het van een ingelogd apparaat hebt verwijderd, kan het apparaat worden vergrendeld en moet je het mogelijk terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
  1. Verwijder het account van je kind van de Android-apparaten of Chromebooks waarop je kind is ingelogd.
    • Als je kind niet is ingelogd op Android-apparaten of Chromebooks, ga je verder met stap 2.
  2. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  3. Selecteer je kind.
  4. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Accountgegevens en dan Account verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm om het account van je kind te verwijderen.

Tips:

• Deze optie is alleen beschikbaar als jij het Google-account van je kind hebt gemaakt en je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land).
  •  Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.
Op je computer
  1. Ga naar g.co/YourFamily en log in op je eigen Google-account.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Selecteer Instellingen voor ouders en dan Meer.
  4. Selecteer Accountgegevens in het menu aan de linkerkant.
  5. Selecteer Account en gegevens verwijderen.
Belangrijk: Als je het account van je kind verwijdert voordat je het van een ingelogd apparaat hebt verwijderd, kan het apparaat worden vergrendeld en moet je het mogelijk terugzetten naar de fabrieksinstellingen.