Lägga till och hantera kontroll på ett befintligt Google-konto

Om ditt barn har ett eget Google-konto kan du lägga till kontroll och hantera föräldrakontroller på det med Family Link.

Om ditt barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) inte har ett Google-konto ännu kan du skapa ett åt barnet och hantera det med Family Link.

Om ditt barn använder en Pixel Tablet kan du skapa ett Google-konto utan en e-postadress och ett lösenord åt hen.

Om du lägger till föräldrakontroll på ditt barns befintliga Google-konto och barnet är över tillämplig ålder i ditt land kan du eller ditt barn när som helst stoppa kontrollen. Om ditt barn stoppar kontrollen får du ett meddelande och ditt barns kontrollerade enheter låses tillfälligt.

Tips! Att stoppa kontrollen kan fungera på ett annat sätt för barn under 18 år som bor i Japan och använder en Pixel-telefon.

Krav

Om du vill lägga till kontroll i ditt barns befintliga Google-konto måste du:

• Ha ett eget Google-konto. Om du inte har ett Google-konto kan du skapa ett utan kostnad.
  • Vara minst 18 år eller tillämplig ålder i ditt land.

Tips! Family Link-appen fungerar bäst på dessa enheter och versioner:

• Android-enheter med Android-version 5+
  • iPhone eller iPad med iOS-version 13+
  • Chromebooks med version M69+

Om en förälder ska kunna kontrollera barnets befintliga Google-konto måste barnet

• godkänna föräldrakontroll
  • bo i samma land som sin förälder.

Lägga till kontroll

Det här ska du känna till innan du börjar

Ditt barn och barnets enhet måste vara i närheten när du lägger till kontroll på barnets konto.

Viktigt! Om du behöver ge ditt samtycke till att barnet ska få fortsätta att använda sitt Google-konto ska du göra på ett annat sätt.

Starta kontroll på ditt barns enhet

Ställ in kontroll från barnets Android-enhet

Obs!

• Om ditt barn använder en Pixel Tablet och är under nio år kan du skapa ett Google-konto åt hen utan e-postadress och lösenord.
  • Ditt barn måste ge dig sitt samtycke när du ställer in kontroll på hens konto.

Lägga till kontroll på Android

1. Öppna Inställningar på barnets enhet Inställningar.
  2. Tryck på Google följt av Föräldrakontroller .
  3. Tryck på Kom igång följt av Barn eller tonåringar följt av Nästa om du vill veta mer.
  4. Välj ditt barns konto eller skapa ett nytt.
  5. Tryck på Nästaföljt av Logga in med ditt (föräldra-)konto.
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in kontroll på barnets konto.

Konfigurera kontroll på barnets Chromebook

1. Öppna Inställningar Inställningar på barnets Chromebook.
  2. Bredvid Personer följt av Föräldrakontroller klickar du på Konfigurera.
  3. Följ stegen för att ställa in kontroll på barnets konto. Ditt barn måste ge sitt samtycke under konfigureringen.

Konfigurera kontroll från webben eller en enhet som inte har Android

Om ditt barn inte har en Android-enhet följer du de här anvisningarna för att ställa in kontroll. Se till att du använder barnets e-postadress och lösenord.

Hantera kontroll- och filterinställningar

Du kan hantera inställningar för föräldrakontroll för ditt barns kontrollerade enheter med Family Link-appen Family Link på din egen (föräldra-)enhet.

Installera Family Link för föräldrar

Föräldrar kan installera Family Link för föräldrar-appen Family Link på sina enheter för att ändra inställningar och fjärrhantera sitt barns kontrollerade enheter. Det kan du göra genom att ladda ned appen från Google Play Butik (för föräldrar med Android eller Chromebook) eller App Store (för föräldrar med iPhone eller iPad).

Hantera ditt barns konto, enheter, appar med mera

När du har lagt till kontroll på barnets Google-konto kan du ta reda på mer om vad du kan hantera.

Avsluta kontroll

Du kan inte stoppa kontrollen förrän ditt barn nått tillämplig ålder för att hantera sitt eget Google-konto.

Inaktivera föräldrakontroll med en förälders enhet

Om du vill öppna barnets kontoinställningar som du senast besökte i Family Link-appen kan du trycka på knappen nedan:

Inaktivera Family Link-kontroll
  1. Öppna Family Link Family Link på föräldraenheten.
  2. Välj barnet som inte längre ska kontrolleras.
  3. Tryck på Hantera inställningar följt av Kontoinformation följt av Inaktivera föräldrakontroll.
  4. Bekräfta att du vill ta bort avstängningen.
  5. Tryck på Inaktivera föräldrakontroll och följ anvisningarna på skärmen.
Inaktivera föräldrakontroll med barnets enhet
Obs! Om du har lagt till kontroll på ditt barns befintliga Google-konto kan ditt barn även stänga av kontrollen själv. Om ditt barn stänger av kontroll utan ditt medgivande aviseras du och barnets kontrollerade enheter kommer att låsas tillfälligt.
Viktigt! Om du vill stoppa kontrollen på ditt barns enhet måste den ha Android 7.0 eller senare.
  1. Öppna Inställningar Inställningar på barnets enhet.
    • I Android-versionerna 8.1 (O) och senare trycker du på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
    • På andra Android-versioner trycker du på Google följt av Föräldrakontroller.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Stoppa föräldrakontroll.
  3. Bekräfta att du är förälder genom att logga in eller använda din föräldraåtkomstkod.
  4. Om du vill inaktivera föräldrakontroll följer du anvisningarna på skärmen.

Detta kan föräldrar se och göra när kontroll har lagts till

Viktigt! Om du har gett ditt samtycke till att barnet ska få fortsätta att använda sitt Google-konto fungerar vissa kontroll- och kontofunktioner på ett annat sätt.

Om du lägger till kontroll på ditt barns befintliga Google-konto kan du använda Family Link för att hantera sådant som:

Kontoinställningar och kontroller Appar på kontrollerade enheter Plats för Android-enheter Skärmtid på kontrollerade enheter Filter för Google Chrome, Sök och Play

Tips! Inställningar för godkännande av köp gäller endast för köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Google-tjänster och ditt barns Google-konto

Om ditt barn har ett Google-konto kan hen använda en mängd olika Google-tjänster. Tänk på att dessa tjänster i allmänhet inte är avsedda för barn.

Detta kan inte föräldrar se och göra

Om du och ditt barn väljer att lägga till kontroll på barnets befintliga Google-konto kan du inte använda Family Link för att

Viktigt! Ditt barn kan inte stoppa kontrollen förrän hen nått tillämplig ålder för att hantera sitt eget Google-konto.

• fjärrvisa barnets skärm
  • visa barnets senaste sökningar
  • visa barnets webbhistorik i Chrome
  • visa eller återställa barnets kontolösenord
  • läsa barnets e-post eller meddelanden
  • lyssna på barnets telefonsamtal
  • ta bort ditt barns konto
  • välja ett nytt lösenord för skärmlåset på barnets enhet
  • radera data på ditt barns enhet
  • blockera ditt barn från att stoppa kontrollen
  • länka ditt barns konto till Google Home.

Tips! Vanliga konton kan anslutas till Google Home med hjälp av Google Home-appen på den egna enheten.