Slik legger du til og administrerer tilsyn på en Google-konto

Hvis barnet ditt allerede har sin egen Google-konto, kan du legge til tilsyn og administrere foreldrekontroll for barnet via Family Link.

Hvis barnet ditt er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) og ikke har en Google-konto ennå, kan du opprette en konto for barnet og administrere den via Family Link.

Hvis barnet bruker en Pixel Tablet, kan du opprette en Google-konto for hen uten e-postadresse og passord.

Hvis du legger til foreldretilsyn for en Google-konto barnet ditt har fra før, og barnet har passert aldersgrensen i landet ditt, kan du eller barnet ditt avslutte tilsynet når som helst. Hvis barnet ditt avslutter tilsynet, blir du varslet, og barnets enheter som var under tilsyn, blir midlertidig låst.

Tips: Å avslutte tilsynet for barn under 18 som bor i Japan og bruker en Pixel-telefon, kan fungere annerledes.

Krav

For å legge til tilsyn for barnets eksisterende Google-konto må du oppfylle disse kravene:

• Du må ha en Google-konto. Du kan opprette en Google-konto kostnadsfritt hvis du ikke har en allerede.
  • Du må ha fylt 18 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Tips: Family Link-appen fungerer best på og med disse enhetene og versjonene:

• Android-enheter med Android-versjon 5 eller nyere
  • iPhone eller iPad med iOS-versjon 13 eller nyere
  • Chromebook med versjon M69 eller nyere

For at en forelder skal kunne ha tilsyn på et barns Google-konto, må barnet

• godta foreldretilsynet
  • bo i samme land som forelderen

Legg til tilsyn

Dette bør du vite før du begynner

Barnet og Android-enheten hans/hennes må være i nærheten når du klargjør barnets konto for foreldretilsyn.

Viktig: Hvis du må gi samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, er fremgangsmåten annerledes.

Start tilsyn på barnets enhet

Konfigurer tilsyn via barnets Android-enhet

Viktig:

• Hvis barnet bruker en Pixel Tablet og er under 9 år, kan du opprette en Google-konto for hen uten e-postadresse og passord.
  • Barnet må gi samtykke når du konfigurerer tilsyn for barnets konto.

Legg til tilsyn på Android

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets enhet.
  2. Trykk på Google og så Foreldrekontroll .
  3. Trykk på Kom i gang og så Barn eller tenåring og så Neste.
  4. Velg barnets konto eller opprett en ny konto til barnet.
  5. Trykk på Neste og så Logg på med (foreldre)kontoen din.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å konfigurere tilsyn for barnets konto.

Konfigurer tilsyn på barnets Chromebook

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets Chromebook.
  2. Ved siden av Personer og så Foreldrekontroll klikker du på Konfigurer.
  3. Følg veiledningen for å konfigurere tilsyn på barnets konto. Barnet må gi samtykke i løpet av konfigureringen.

Konfigurer tilsyn via nettet eller enheter som ikke kjører Android

Hvis barnet ditt ikke har en Android-enhet, kan du følge denne veiledningen for å konfigurere tilsyn. Sørg for å bruke barnets e-postadresse og passord.

Administrer innstillingene for tilsyn og filtre

Du kan administrere foreldrekontrollinnstillingene for barnets administrerte enheter via Family Link-appen Family Link på din egen enhet (foreldreenheten).

Installer Family Link for foreldre

Foreldre kan installere appen Family Link for foreldre Family Link på enhetene sine for å endre innstillingene for foreldrekontroll og administrere barnets enheter eksternt. For å gjøre dette kan du laste ned appen fra Google Play-butikken (for foreldre som bruker Android eller Chromebook) eller App Store (for foreldre som bruker iPhone eller iPad).

Administrer barnets konto, enheter, apper med mer

Når du har lagt til tilsyn for barnets Google-konto, kan du finne ut mer om hva du kan administrere.

Avslutt tilsynet

Du kan ikke avslutte tilsynet før barnet ditt har passert aldersgrensen for administrering av egen Google-konto.

Avslutt tilsynet med enheten til en forelder

Trykk på knappen nedenfor for å gå til kontoinnstillingene du sist besøkte i Family Link-appen, for dette barnet.

Avslutt Family Link-tilsynet
  1. Åpne Family Link Family Link på foreldreenheten.
  2. Velg barnet som tilsynet skal avsluttes for.
  3. Trykk på Administrer innstillinger og så Kontoinformasjon og så Avslutt tilsynet.
  4. Bekreft at du vil avslutte tilsynet.
  5. Trykk på Avslutt tilsynet og følg veiledningen på skjermen.
Avslutt tilsynet med barnets enhet
Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet hadde fra før, kan barnet også avslutte tilsynet selv. Hvis barnet avslutter tilsynet uten din tillatelse, blir du varslet, og barnets Android-enheter som var under tilsyn, blir midlertidig låst.
Viktig: For at du skal kunne avslutte tilsynet med barnets enhet, må enheten ha Android 7.0 eller nyere.
  1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets enhet.
    • På enheter med Android 8.1 (O) eller nyere trykker du på Digital balanse og foreldrekontroll.
    • I andre Android-versjoner trykker du på Google og så Foreldrekontroll.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Avslutt tilsynet.
  3. For å bekrefte at du er en forelder, logg på eller bruk koden for foreldretilgang.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å avslutte tilsynet.

Dette kan foreldre sjekke og gjøre når tilsyn er lagt til

Viktig: Hvis du har gitt samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, fungerer enkelte tilsyns- og kontofunksjoner på en annen måte.

Hvis du legger til foreldretilsyn på barnets eksisterende Google-konto, kan du bruke Family Link til ting som dette:

Kontoinnstillinger og kontroll Apper på administrerte enheter Posisjon for Android-enheter Skjermtid på administrerte enheter Filtre i Google Chrome, Søk og Play

Tips: Innstillingene for godkjenning av kjøp gjelder bare for kjøp som gjøres via faktureringssystemet for Google Play.

Google-tjenester og barnets Google-konto

Hvis barnet ditt har Google-konto, kan hen bruke en rekke Google-tjenester. Husk at disse tjenestene generelt ikke er utviklet for barn.

Dette kan foreldre ikke sjekke eller gjøre

Hvis du og barnet ditt velger å legge til tilsyn på barnets eksisterende Google-konto, kan du ikke bruke Family Link til å

Viktig: Barnet kan ikke avslutte tilsynet før hen er gammel nok til å administrere Google-kontoen sin selv.

• sjekke barnets skjerm fra en annen enhet
  • finne barnets tidligere søk
  • sjekke barnets nettleserlogg i Chrome
  • sjekke eller tilbakestille barnets kontopassord
  • lese barnets e-poster eller meldinger
  • lytte til barnets samtaler
  • slette barnets konto
  • velge nytt skjermlåspassord på barnets enhet
  • slette dataene på barnets enhet
  • hindre barnet i å avslutte tilsynet
  • koble barnets konto til Google Home

Tips: Vanlige kontoer kan koble til Google Home ved hjelp av Google Home-appen på enheten.