Legg til tilsyn med en eksisterende Google-konto

Hva du bør vite før du begynner

For at du skal kunne legge til foreldretilsyn, må barnet ditt ha Google Family Link for barn og tenåringer installert på Android-enheten sin. Barnet og Android-enheten hans/hennes må være i nærheten når du klargjør barnets konto for foreldretilsyn.

Merk: Hvis du må gi samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, er fremgangsmåten en annen.

Krav

For å legge til tilsyn med barnets eksisterende Google-konto må du oppfylle disse kravene:

• Du må ha en Google-konto. Du kan opprette en Google-konto gratis hvis du ikke har en allerede.
  • Du må være 18 år eller eldre (eller ha passert aldersgrensen i landet ditt).
  • Anbefalt: Du bør ha en Android-enhet (4.4 eller nyere), iPhone eller iPad (iOS 9 eller nyere) du kan laste ned Family Link-appen til.

For at en forelder skal kunne ha tilsyn med et barns Google-konto, må barnet

• godta foreldretilsynet
  • bo i samme land som forelderen

Start tilsynet på barnets enhet

Merk: Hvis du vil slå på tilsyn med barnets Chromebook og han eller hun ikke har en Android-enhet, kan du legge til tilsyn på nettet.

På barnets Android-enhet

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets enhet.
  2. Klikk på Google  og så Foreldrekontroll.
  3. Klikk på Kom i gang.
  4. Velg Barn eller tenåring.
  5. Klikk på Neste.
  6. Velg barnets konto eller opprett en ny for barnet.
  7. Klikk på Neste og så logg på med kontoen din (foreldrekonto).
  8. Følg veiledningen for å konfigurere tilsyn for barnets konto.

Konfigurer tilsyns- og filterinnstillinger

Du kan konfigurere ekstra tilsynstjenester og -innstillinger for barnet ditt med Family Link-appen Family Link på din egen enhet (foreldreenheten).

Installer Family Link for foreldre

Foreldre kan installere Family Link Family Link på enhetene sine for å endre innstillinger og administrere barnets konto og enhet eksternt. For foreldre med Android-enheter kan Family Link installeres automatisk som ledd i konfigureringen av tilsyn på barnets enhet. Foreldre kan også installere Family Link-appen på enhetene sine senere fra Google Play (for foreldre som bruker Android) eller App Store (for foreldre som bruker iPhone eller iPad).

Når den automatiske installasjonen er fullført, eller hvis du har hoppet over dette trinnet:
Klikk på Neste og så Ferdig.

Administrer konto, enheter, apper med mer for barnet ditt

Når du har lagt til tilsyn for barnets Google-konto, kan du finne ut mer om hvordan du administrerer barnets Google-konto.

Slå på tilsyn med andre Android-enheter eller Chromebook

Android-enheter

Be barnet om å trykke på varselet «Kontohandling kreves» på den andre Android-enheten sin og følge instruksjonene.

Hvis du ikke ser noe varsel, åpner du Google Play-appen Google Play. Følg trinnene på skjermen.

Chromebook

1. Be barnet om å logge av Chromebooken sin.
  2. Be barnet om å logge på Chromebooken igjen.
  3. Anbefalt: Slå av gjestemodus og styr hvem som kan logge på barnets Chromebook. Hvis det er tillatt å bruke gjestemodus og legge til nye brukere, kan barnet bruke Chromebooken uten at Family Link-innstillingene gjelder.

Avslutt tilsynet

Merk: Du kan ikke avslutte tilsynet før barnet ditt når den gjeldende aldersgrensen for å administrere sin egen Google-konto.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på foreldreenheten din.
  2. Velg barnet som tilsynet skal avsluttes for.
  3. Trykk på Administrer innstillinger og så Kontoinformasjon og så Avslutt tilsynet.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å bekrefte at du forstår hva fjerning av tilsynet betyr.
  5. Trykk på Stopp tilsyn og følg veiledningen.

Merk: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet hadde fra før, kan barnet også avslutte tilsynet selv. Hvis barnet avslutter tilsynet uten din tillatelse, blir du varslet, og barnets enheter under tilsyn blir midlertidig låst.

Hvis barnet ditt allerede har sin egen Google-konto, kan du legge til tilsyn og administrere barnets foreldrekontroll med Family Link.

Hvis barnet ditt er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) og ikke har noen Google-konto, kan du opprette en konto for barnet og administrere den via Family Link.

Hvis du legger til foreldretilsyn for en Google-konto barnet ditt har fra før, og barnet har passert aldersgrensen i landet ditt, kan du eller barnet ditt avslutte tilsynet når som helst. Hvis barnet ditt avslutter tilsynet, blir du varslet, og barnets enheter som var under tilsyn, blir midlertidig låst.

Merk: Avslutning av tilsyn kan fungere annerledes for barn under 18 år som bor i Japan og bruker en Pixel 3-telefon.

Dette kan foreldre se og gjøre når tilsyn er lagt til

Merk: Hvis du har gitt samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, fungerer enkelte tilsyns- og kontofunksjoner på en annen måte.

Hvis du legger til foreldretilsyn for barnets eksisterende Google-konto, kan du bruke Family Link til blant annet å

Google-tjenester og Google-kontoen til barnet ditt

Hvis barnet ditt har Google-konto, kan han eller hun bruke en rekke Google-tjenester. Husk at disse tjenestene generelt ikke er utviklet for barn.

Dette kan foreldre ikke se og gjøre

Hvis du og barnet ditt velger å legge til tilsyn for barnets eksisterende Google-konto, kan du ikke bruke Family Link til å

• se barnets skjerm fra en annen enhet
  • se barnets tidligere søk
  • se barnets nettleserlogg i Chrome
  • se eller tilbakestille barnets kontopassord
  • lese barnets e-poster eller meldinger
  • lytte til barnets samtaler
  • slette barnets konto
  • velge nytt skjermlåspassord på barnets enhet
  • slette dataene på barnets enhet
  • hindre barnet i å avslutte tilsynet
  • koble barnets konto til Google Home
    • Merk: Vanlige kontoer kan koble til Google Home ved hjelp av Google Home-appen på enheten deres.

Merk: Barnet ditt kan ikke avslutte tilsynet før han eller hun har passert aldersgrensen for administrering av egen Google-konto.