Legg til tilsyn for en eksisterende Google-konto

Hvis barnet ditt allerede har sin egen Google-konto, kan du legge til tilsyn og administrere barnets foreldrekontroll med Family Link.

Hvis barnet ditt er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) og ikke har Google-konto, kan du opprette en konto for barnet og administrere den via Family Link.

Hvis du legger til foreldretilsyn for en Google-konto barnet ditt har fra før, og barnet har passert aldersgrensen i landet ditt, kan du eller barnet ditt avslutte tilsynet når som helst. Hvis barnet ditt avslutter tilsynet, blir du varslet, og barnets enheter som var under tilsyn, blir midlertidig låst.

Merk: Avslutning av tilsyn kan fungere annerledes for barn under 18 år som bor i Japan og bruker en Pixel-telefon.

Krav

For å legge til tilsyn for barnets eksisterende Google-konto må du oppfylle disse kravene:

• Du må ha en Google-konto. Du kan opprette en Google-konto gratis hvis du ikke har en allerede.
  • Du må være 18 år eller eldre (eller alderen som gjelder i landet ditt).
  • Anbefalt: Du bør ha en Android-enhet (5 eller nyere), iPhone eller iPad (iOS 9 eller nyere) eller Chromebook (M69 eller nyere) du kan laste ned Family Link-appen på.

For at en forelder skal kunne ha tilsyn med et barns Google-konto, må barnet

• godta foreldretilsynet
  • bo i samme land som forelderen

Legg til tilsyn

Dette bør du vite før du begynner

Barnet og Android-enheten hans/hennes må være i nærheten når du klargjør barnets konto for foreldretilsyn.

Merk: Hvis du må gi samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, er fremgangsmåten annerledes.

Start tilsyn på barnets enhet

Merk: Hvis du vil slå på tilsyn for barnets Chromebook og han eller hun ikke har en Android-enhet, kan du legge til tilsyn på nettet.

Konfigurer tilsyn fra barnets Android-enhet

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets enhet.
  2. Klikk på Google og så Foreldrekontroll.
  3. Klikk på Kom i gang.
  4. Velg Barn eller tenåring.
  5. Klikk på Neste.
  6. Velg barnets konto eller opprett en ny konto.
  7. Klikk på Neste og så Logg på med kontoen din (foreldrekontoen).
  8. Følg veiledningen for å konfigurere tilsyn for barnets konto. Barnet må gi samtykke i løpet av konfigureringen.

Konfigurer tilsyn på barnets Chromebook

1. Åpne Innstillinger Innstillinger på barnets Chromebook.
  2. Ved siden av Personer og så Foreldrekontroll  klikker du på Konfigurer.
  3. Følg veiledningen for å konfigurere tilsyn på barnets konto. Barnet må gi samtykke i løpet av konfigureringen.

Administrer innstillingene for tilsyn og filtre

Du kan administrere foreldrekontrollinnstillingene for barnets administrerte enheter via Family Link-appen Family Link på din egen enhet (foreldreenheten).

Installer Family Link for foreldre

Foreldre kan installere appen Family Link for foreldre Family Link på enhetene sine for å endre innstillingene for foreldrekontroll og administrere barnets enheter eksternt. For å gjøre dette kan du laste ned appen fra Google Play-butikken (for foreldre som bruker Android eller Chromebook) eller App Store (for foreldre som bruker iPhone eller iPad).

Administrer konto, enheter, apper med mer for barnet ditt

Når du har lagt til tilsyn for barnets Google-konto, kan du finne ut mer om hva du kan administrere.

Avslutt tilsynet

Merk: Du kan ikke avslutte tilsynet før barnet ditt har passert aldersgrensen for å administrere sin egen Google-konto.

1. Åpne Family Link-appen Family Link på foreldreenheten din.
  2. Velg barnet som tilsynet skal avsluttes for.
  3. Trykk på Administrer innstillinger og så Kontoinformasjon og så Avslutt tilsynet.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å bekrefte at du forstår hva fjerning av tilsynet betyr.
  5. Trykk på Avslutt tilsynet og følg veiledningen.

Merk: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet hadde fra før, kan barnet også avslutte tilsynet selv. Hvis barnet avslutter tilsynet uten din tillatelse, blir du varslet, og barnets Android-enheter som var under tilsyn, blir midlertidig låst.

Dette kan foreldre se og gjøre når tilsyn er lagt til

Merk: Hvis du har gitt samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Google-kontoen sin, fungerer enkelte tilsyns- og kontofunksjoner på en annen måte.

Hvis du legger til foreldretilsyn for barnets eksisterende Google-konto, kan du bruke Family Link til blant annet dette:

Google-tjenester og barnets Google-konto

Hvis barnet ditt har en Google-konto, kan han eller hun bruke en rekke Google-tjenester. Husk at disse tjenestene generelt ikke er utviklet for barn.

Dette kan foreldre ikke se og gjøre

Hvis du og barnet ditt velger å legge til tilsyn for barnets eksisterende Google-konto, kan du ikke bruke Family Link til å

• se barnets skjerm fra en annen enhet
  • se barnets tidligere søk
  • se barnets nettleserlogg i Chrome
  • se eller tilbakestille barnets kontopassord
  • lese barnets e-poster eller meldinger
  • lytte til barnets samtaler
  • slette barnets konto
  • velge nytt skjermlåspassord på barnets enhet
  • slette dataene på barnets enhet
  • hindre barnet i å avslutte tilsynet
  • koble barnets konto til Google Home
    • Merk: Vanlige kontoer kan koble til Google Home ved hjelp av Google Home-appen på enheten.

Merk: Barnet ditt kan ikke avslutte tilsynet før han eller hun har passert aldersgrensen for administrering av egen Google-konto.