Toezicht toevoegen aan een huidig Google-account en dit toezicht beheren

Als je kind al een Google-account heeft, kun je via Family Link ouderlijk toezicht aan dat account toevoegen en beheren.

Als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) en nog geen Google-account heeft, dan kun je een account voor je kind maken en dit beheren met Family Link.

Als je kind een Pixel Tablet gebruikt, kun je een Google-account maken zonder bijbehorend e-mailadres en wachtwoord.

Als je ouderlijk toezicht aan het bestaande Google-account van je kind toevoegt en het kind ouder is dan de geldende leeftijd in je land, kan zowel jij als je kind op elk moment het toezicht stoppen. Stopt je kind het toezicht, dan krijg je een melding en worden de apparaten van je kind die onder toezicht staan tijdelijk vergrendeld.

Tip: Het stoppen van toezicht kan anders werken voor kinderen onder de 18 jaar die in Japan wonen en een Pixel-telefoon gebruiken.

Vereisten

Wil je als ouder toezicht aan het bestaande Google-account van een kind toevoegen, dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Je hebt zelf een Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je dat kosteloos maken.
  • Je bent 18 jaar of ouder (of de geldende leeftijd in je land).

Tip: De Family Link-app werkt het beste op deze apparaten en met deze versies:

• Android-apparaten met Android-versie 5 of hoger
  • iPhones of iPads met iOS-versie 13 of hoger
  • Chromebooks met versie M69 of hoger

Als ouders toezicht willen houden op het bestaande Google-account van het kind, moet het kind aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het gaat akkoord met het ouderlijk toezicht.
  • Het woont in hetzelfde land als de ouder.

Toezicht toevoegen

Wat je moet weten voordat je begint

Je kind en het apparaat moeten in de buurt zijn wanneer je toezicht toevoegt aan het account.

Starten met toezicht houden op het apparaat van je kind

Toezicht instellen met het Android-apparaat van je kind

Belangrijk:

• Als je kind een Pixel Tablet gebruikt en jonger is dan 9 jaar, dan kun je een Google-account voor je kind maken zonder een e-mailadres en wachtwoord.
  • Je kind moet je toestemming geven als je toezicht instelt voor het account van het kind.

Toezicht toevoegen voor Android

1. Open Instellingen op het apparaat van je kind Instellingen.
  2. Tik op Google en dan Ouderlijk toezicht .
  3. Tik op Aan de slag en dan Kind of tiener en dan Volgende.
  4. Selecteer het account van je kind of maak een nieuw account voor je kind.
  5. Tik op Volgende en dan log in met je (ouder)account.
  6. Volg de instructies op het scherm om toezicht in te stellen op het account van je kind.

Toezicht instellen met de Chromebook van je kind

1. Open Instellingen Instellingen op de Chromebook van je kind.
  2. Klik naast Mensen en dan Ouderlijk toezicht op Instellen.
  3. Volg de stappen om toezicht in te stellen voor het account van je kind. Je kind moet toestemming geven tijdens het instelproces.

Toezicht instellen via het web of een niet-Android-apparaat

Als je kind geen Android-apparaat heeft, volg je deze instructies om toezicht in te stellen. Gebruik het e-mailadres en wachtwoord van je kind.

Toezicht- en filterinstellingen beheren

Met de Family Link-app Family Link kun je op je eigen apparaat (het apparaat van de ouder) de instellingen voor ouderlijk toezicht beheren voor de apparaten van je kind die onder toezicht staan.

Family Link voor ouders installeren

Ouders kunnen de app Family Link voor ouders Family Link op hun apparaat installeren om de instellingen voor ouderlijk toezicht te wijzigen en de apparaten van hun kind die onder toezicht staan op afstand te beheren. Ouders met een Android-apparaat of Chromebook downloaden de app in de Google Play Store. Ouders met een iPhone of iPad downloaden de app in de App Store.

Account, apparaten, apps en meer van je kind beheren

Check wat je kunt beheren nadat je toezicht hebt toegevoegd aan het Google-account van je kind.

Toezicht stoppen

Je kunt het toezicht pas stoppen wanneer je kind de geldende minimumleeftijd heeft bereikt waarop het zelf een eigen Google-account mag beheren.

Toezicht stoppen met het apparaat van een ouder

Tik op de knop hieronder om naar de instellingen in het account van je kind te gaan die je het laatst hebt geopend via de Family Link-app:

Toezicht via Family Link stoppen
  1. Open Family Link Family Link op je ouderapparaat.
  2. Selecteer het kind voor wie je het toezicht wilt stoppen.
  3. Tik op Instellingen beheren en dan Accountgegevens en dan Toezicht stoppen.
  4. Bevestig dat je het toezicht wilt stoppen.
  5. Tik op Toezicht stoppen en volg de instructies op het scherm.
Toezicht stoppen met het apparaat van je kind
Als je toezicht hebt toegevoegd aan het bestaande Google-account van je kind, kan je kind het toezicht ook zelf uitschakelen. Schakelt je kind zonder jouw toestemming het toezicht uit, dan krijg je een melding en worden de Android-apparaten die onder toezicht staan tijdelijk vergrendeld.
Belangrijk: Als je het toezicht op het apparaat van je kind wilt stoppen, moet op het apparaat Android-versie 7.0 of hoger zijn geïnstalleerd.
  1. Open Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
    • Voor Android-versie 8.1 (O) en hoger: tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
    • Voor andere Android-versies: tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Toezicht stoppen.
  3. Log in of gebruik je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.
  4. Volg de instructies op het scherm om het toezicht uit te schakelen.

Wat ouders kunnen checken en doen als er toezicht is toegevoegd

Belangrijk: Als je je kind toestemming hebt gegeven het eigen Google-account te blijven gebruiken, werken bepaalde toezicht- en accountfuncties anders.

Als je ouderlijk toezicht aan het huidige Google-account van je kind toevoegt, kun je Family Link gebruiken om onder andere het volgende te beheren:

Accountinstellingen en -beheer Apps op apparaten die onder toezicht staan Locatie van Android-apparaten Schermtijd op apparaten die onder toezicht staan Filters in Google Chrome, Zoeken en Play

Tip: Instellingen voor aankoopgoedkeuringen gelden alleen voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play.

Google-services en het Google-account van je kind

Kinderen met een Google-account kunnen gebruikmaken van verschillende Google-services. Bedenk wel dat deze services over het algemeen niet voor kinderen bedoeld zijn.

Wat ouders niet kunnen checken en doen

Als jij en je kind ervoor kiezen om toezicht aan het huidige Google-account van je kind toe te voegen, kun je Family Link niet gebruiken voor het volgende:

Belangrijk: Kinderen kunnen het toezicht pas stoppen als ze de geldende minimumleeftijd voor een eigen Google-account hebben bereikt.

• Het scherm van je kind op afstand checken
  • Eerdere zoekopdrachten van je kind vinden
  • De Chrome-browsegeschiedenis van je kind checken
  • Het accountwachtwoord van je kind checken of resetten
  • De e-mails of berichten van je kind lezen
  • Naar de telefoongesprekken van je kind luisteren
  • Het account van je kind verwijderen
  • Een nieuw wachtwoord voor schermvergrendeling instellen op het apparaat van je kind
  • De gegevens op het apparaat van je kind wissen
  • Voorkomen dat je kind het toezicht stopt
  • Het account van je kind koppelen aan Google Home

Tip: Je kunt gewone accounts aan Google Home koppelen via de Google Home-app op het apparaat van je kind.