Delade medlemskap för YouTube TV och familjegrupper

Skapa en familjegrupp om du vill dela YouTube TV, samt andra appar och tjänster från Google, med upp till fem andra personer.

Så här fungerar familjegrupper på YouTube TV

• Om du har köpt ett medlemskap för YouTube TV kan du skapa en familjegrupp och dela medlemskapet med upp till fem personer utan extra kostnad. När du skapar en familjegrupp blir du familjeadministratör.
  • Om du är familjeadministratör kan du bjuda in familjemedlemmar (13 år eller äldre) till familjegruppen.
  • Som medlem i en familjegrupp kan du skapa ett personligt bibliotek med innehåll på YouTube TV. Dina visningsinställningar och din hårddiskinspelare är dina egna – vi delar inte ditt bibliotek eller din visningshistorik med familjegruppen.
  • Om du delar YouTube TV i en familjegrupp kan du även dela andra Google-tjänster med samma personer. Läs mer om familjegrupper på Google

Skapa en familjegrupp

Registrera dig och skapa en familjegrupp

Du som familjeadministratör är den enda person som kan köpa och fatta beslut om medlemskap i YouTube TV. Du ställer också in hemplatsen och kan bjuda in eller ta bort familjemedlemmar från din familjegrupp.
Så här registrerar och skapar du en familjegrupp:
  1. Logga in på YouTube TV.
  2. Välj ditt profilfoto > Inställningar Settings > Familjedelning Family Sharing.
  3. Välj Ställ in.
  4. Skapa en Google-familjegrupp.
  5. Godkänn användarvillkoren för YouTubes betaltjänst och Googles sekretesspolicy.
  6. Välj Avbryt eller Nästa.
  7. Familjemedlemmarna får en e-postinbjudan att delta i gruppen och kan använda sina Google-konton för att logga in.

Krav på familjegrupper

Krav på familjeadministratörer
Om du vill registrera dig för en familjegrupp måste du:
  • vara minst 18 år och ha ett Google-konto
  • bo i USA
  • inte vara med i någon annan familjegrupp
  • inte registrera dig med ett G Suite-konto.
Obs! Det är bara familjeadministratören som kan fatta beslut om medlemskap för YouTube TV, till exempel att avbryta ditt medlemskap.

Krav på familjemedlemmar
Om du vill gå med i en familjegrupp ska du

• vara 13 år eller äldre och ha ett Google-konto
  • bo i samma hushåll som familjeadministratören
  • bo i samma land som familjeadministratören
  • inte vara med i någon annan familjegrupp.

Information som familjemedlemmar kan se

När du går med i en familj kan familjemedlemmarna se ditt namn, din bild och din e-postadress.

Hantera en familjegrupp

Lägga till familjemedlemmar

Om du är familjeadministratör kan du bjuda in upp till fem personer till familjegruppen. Nya familjemedlemmar måste vara minst 13 år, ha ett Google-konto och bo i samma hushåll som du. Om någon lämnar familjegruppen eller om din inbjudan upphör att gälla kan du skicka ytterligare inbjudningar. Om du har väntande inbjudningar kan du avbryta dem och bjuda in någon annan.
Lägga till familjemedlemmar:
  1. Logga in på YouTube TV.
  2. Välj ditt profilfoto > Inställningar Settings > Familjedelning Family Sharing.
  3. Välj Ställ in.
  4. Ange e-postadressen eller telefonnumret till personen som du vill bjuda in.
  5. Välj Skicka. Du får ett e-postmeddelande när någon går med i din familj.
Obs! De familjemedlemmar du bjuder in kommer att se ditt namn, ditt foto och din e-postadress.

Ta bort familjemedlemmar

Om du är familjeadministratör kan du när som helst ta bort personer från familjegruppen.

När du tar bort någon från familjgruppen:

• Personen som du har tagit bort behåller sitt Google-konto.
  • Personen som du har tagit bort får en avisering via e-post med information om att han eller hon har tagits bort. Övriga medlemmar i familjegruppen aviseras också.
  • Personen som du har tagit bort förlorar åtkomsten till YouTube TV.

Ta bort en person från familjegruppen:

1. Logga in på YouTube TV.
  2. Välj ditt profilfoto > Inställningar Settings > Familjedelning Family Sharing.
  3. Välj Hantera.
  4. Klicka på X bredvid den familjemedlem som du vill ta bort.

Ta bort en familjegrupp

Så här tar du bort en familjegrupp:

1. Logga in på YouTube TV.
  2. Välj ditt profilfoto > Inställningar Settings > Familjedelning Family Sharing.
  3. Välj Hantera.
  4. Välj Ta bort familjegruppen
  5. Ange ditt lösenord och välj sedan Bekräfta
Obs! Om du tar bort familjegruppen kan du bara skapa eller gå med i en annan familjegrupp en gång under de kommande tolv månaderna.

Gå med i eller lämna en familjegrupp

Gå med i en familjegrupp

Om familjeansvarig med ett YouTube TV-medlemskap har bjudit in dig att gå med i familjegruppen får du en e-postinbjudan. Följ anvisningarna i inbjudan för att gå med i familjegruppen.

Det finstilta:

• Om du ska kunna gå med i en familjegrupp måste du vara minst 13 år och ha ett Google-konto.
  • Du kan komma åt ditt eget bibliotek, dina inspelningar och personliga rekommendationer. Dina visningsinställningar är dina egna – vi delar inte ditt bibliotek eller din visningshistorik mellan konton.
  • Du kan bara vara med i en familjegrupp i taget. Om du blir inbjuden till en annan familjegrupp (för YouTube TV eller en annan Google-produkt) måste du lämna familjegruppen för att byta familj.
  • Konton på Google Apps for Business (G Suite) kan inte använda familjegrupper.

Lämna en familjegrupp

När du lämnar en familjegrupp behåller du ditt Google-konto, men du förlorar åtkomsten till YouTube TV. Dina inställningar sparas om du startar om vid ett senare tillfälle.

Lämna familjegruppen:

1. Logga in på YouTube TV.
  2. Välj ditt profilfoto > Inställningar Settings > Familjedelning Family Sharing
  3. Bredvid Familjedelning väljer du Hantera.
  4. Välj Lämna familjegruppen
  5. Ange ditt lösenord och välj sedan Bekräfta. Familjeadministratören får ett e-postmeddelande om att du har lämnat familjegruppen.

Obs! Om du lämnar din familjegrupp kan du acceptera en inbjudan att gå med i en annan familjegrupp eller skapa en egen grupp. Men du kan bara byta familj en gång per år. Om du lämnar en familjegrupp och går med i en ny kan du inte gå med i en annan familjegrupp på tolv månader.

Platser och samtidig streaming

Platskrav

Platskraven fungerar på samma sätt om du delar ditt YouTube TV-medlemskap med en familjegrupp. Familjeadministratören anger hemområdet och alla familjemedlemmar måste primärt bo i samma hushåll.

Alla familjemedlemmar måste regelbundet använda YouTube TV på hemplatsen för att behålla åtkomsten. Om så inte är fallet måste familjeadministratören antingen byta familjens hemplats eller också måste du skaffa ett eget individuellt medlemskap.

Obs! Om du använder YouTube TV när du är på resa får du åtkomst till vissa program baserat på din plats. Läs mer om hur du använder YouTube-TV när du är på resa

Samtidig streaming

Medlemmar i familjegrupper kan använda YouTube TV på upp till tre separata enheter samtidigt. Om en familjemedlem tittar på YouTube TV på både en dator och en mobil enhet, räknas det som två av tre tillgängliga enheter, trots att de används av samma konto.

Om du är familjemedlem och familjen avbryter sitt YouTube TV-medlemskap kan du registrera dig för ett individuellt medlemskap. Gör det genom att lämna familjegruppen och registrera dig för YouTube TV med ditt eget Google-konto.