Een gedeeld YouTube TV-lidmaatschap of een gezinsgroep maken en beheren

Maak een gezinsgroep om YouTube TV en andere Google-apps en -services te delen met maximaal 5 andere leden.

Zo werken gezinsgroepen op YouTube TV

• Als je een lidmaatschap voor YouTube TV hebt gekocht, kun je een gezinsgroep maken. Binnen een gezinsgroep kun je je lidmaatschap zonder extra kosten met maximaal 5 leden delen. Als je een gezinsgroep maakt, word jij de gezinsbeheerder.
  • Dit zijn je bevoegdheden als gezinsbeheerder:
    • Je kunt gezinsleden (van 13 jaar of ouder) uitnodigen om lid te worden van je gezinsgroep.
    • Als je extra abonnementen en pakketten koopt, kunnen je gezinsleden deze add-ons gebruiken via hun account.
  • Dit zijn je bevoegdheden als lid van de gezinsgroep:
    • Je kunt je eigen persoonlijke bibliotheek met content samenstellen in YouTube TV. Je kijkvoorkeuren en DVR zijn van jou. We delen je bibliotheek of kijkgeschiedenis niet met je gezinsgroep.
    • Jij en andere leden van de gezinsgroep kunnen alle extra abonnementen en pakketten gebruiken die de gezinsbeheerder heeft gekocht.
  • Als je YouTube TV als gezinsgroep deelt, kun je ook andere Google-services met dezelfde leden delen. Meer informatie over gezinsgroepen op Google.

Gezinsgroepen maken op YouTube

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Een gezinsgroep maken

Je aanmelden en een gezinsgroep maken

Als gezinsbeheerder ben je het enige lid van de gezinsgroep dat een YouTube TV-lidmaatschap kan kopen en hier beslissingen over kan nemen. Je stelt ook de thuislocatie in en je kunt gezinsleden uitnodigen voor je gezinsgroep of verwijderen uit je gezinsgroep.
Zo meld je je aan en maak je een gezinsgroep:
  1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Instellingen en dan Delen met gezin .
  3. Selecteer Beheren.
  4. Maak een Google-gezinsgroep.
  5. Ga akkoord met de Servicevoorwaarden voor betaalde YouTube-services en het Privacybeleid van Google.
  6. Selecteer Annuleren of Volgende.
  7. Je gezinsleden krijgen een uitnodiging per e-mail om lid te worden van de groep en ze kunnen met hun Google-accounts inloggen.

Vereisten voor gezinsgroepen

Vereisten voor gezinsbeheerders
Je kunt je alleen aanmelden voor een gezinsgroep als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • Je bent 18 jaar of ouder en hebt een Google-account.
  • Je woont in de Verenigde Staten.
  • Je bent geen lid van een andere gezinsgroep.
  • Je meldt je niet aan met een G Suite-account.
Opmerking: Alleen de gezinsbeheerder kan beslissingen over het lidmaatschap van YouTube TV nemen, zoals het lidmaatschap annuleren.

Vereisten voor gezinsleden

Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je bent 13 jaar of ouder en hebt een Google-account.
  • Je maakt deel uit van hetzelfde huishouden als de gezinsbeheerder.
  • Je bent geen lid van een andere gezinsgroep.

Gegevens die gezinsleden kunnen zien

Wanneer je lid bent van een gezinsgroep, kunnen gezinsleden je naam, foto en e-mailadres zien.

Een gezinsgroep beheren

Gezinsleden toevoegen

Als gezinsbeheerder kun je maximaal 5 leden uitnodigen voor je gezinsgroep. Nieuwe gezinsleden moeten minstens 13 jaar oud zijn, een Google-account hebben en deel uitmaken van hetzelfde huishouden als jij. Als iemand je gezinsgroep verlaat of als je uitnodiging verloopt, kun je meer uitnodigingen sturen. Als een uitnodiging nog niet is geaccepteerd, kun je deze annuleren en iemand anders uitnodigen.
Zo voeg je gezinsleden toe:
  1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Instellingen en dan Delen met gezin .
  3. Selecteer Beheren.
  4. Voer het e-mailadres of telefoonnummer in van het gezinslid dat je wilt uitnodigen.
  5. Selecteer Sturen. Je ontvangt een e-mailmelding wanneer iemand lid is geworden van je gezinsgroep.
Opmerking: De uitgenodigde gezinsleden zien je naam, foto en e-mailadres.

Gezinsleden verwijderen

Als gezinsbeheerder kun je altijd leden verwijderen uit je gezinsgroep.

Dit is wat er gebeurt als je iemand uit de gezinsgroep verwijdert:

• Het betreffende gezinslid heeft geen toegang meer tot YouTube TV.
  • Het betreffende gezinslid krijgt een e-mail over de verwijdering uit de groep. Andere leden van de gezinsgroep krijgen ook een e-mailmelding.

Zo verwijder je iemand uit je gezinsgroep:

1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Instellingen en dan Delen met gezin .
  3. Selecteer Beheren.
  4. Klik op het lid dat je uit de gezinsgroep wilt verwijderen en selecteer Lid verwijderen.

Een gezinsgroep verwijderen

Je kunt als volgt een gezinsgroep verwijderen:

1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Instellingen en dan Delen met gezin .
  3. Selecteer naast 'Delen met gezin' de optie Beheren. Hiermee word je doorgeleid naar g.co/YourFamily
  4. Selecteer linksboven Menu .
  5. Selecteer Je gezinsgroep verwijderen.
  6. Voer je wachtwoord in en selecteer vervolgens Bevestigen.
Opmerking: Als je je gezinsgroep verwijdert, kun je tijdens de volgende 12 maanden nog maar één keer een andere gezinsgroep maken of lid worden van een andere gezinsgroep.

Lid worden van een gezinsgroep of deze verlaten

Lid worden van een gezinsgroep

Als een gezinsbeheerder met een YouTube TV-lidmaatschap je heeft uitgenodigd om lid te worden van de gezinsgroep, ontvang je een e-mailuitnodiging. Volg de instructies in de uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep.

De kleine lettertjes:

• Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je minstens 13 jaar zijn en een Google-account hebben.
  • Je hebt toegang tot je eigen bibliotheek, opnames en gepersonaliseerde aanbevelingen. Je kijkvoorkeuren zijn persoonlijk. We delen je bibliotheek en kijkgeschiedenis niet met andere accounts.
  • Je kunt maar van één gezinsgroep tegelijk lid zijn. Als je voor een andere gezinsgroep wordt uitgenodigd (YouTube TV of een ander Google-product), moet je je gezinsgroep verlaten om van gezin te veranderen.
  • Accounts van Google Apps for Business (G Suite) komen niet in aanmerking voor gezinsgroepen.
Een gezinsgroep verlaten

Wanneer je een gezinsgroep verlaat, behoud je je Google-account, maar heb je geen toegang meer tot YouTube TV. Je voorkeuren blijven opgeslagen voor het geval je later opnieuw lid wordt.

Zo kun je je gezinsgroep verlaten:

1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Instellingen en dan Delen met gezin .
  3. Selecteer naast 'Delen met gezin' de optie Beheren. Hiermee word je doorgeleid naar g.co/YourFamily.
  4. Selecteer linksboven Menu .
  5. Selecteer Je gezinsgroep verlaten.
  6. Voer je wachtwoord in en selecteer vervolgens Bevestigen. Je gezinsbeheerder ontvangt een e-mail met de mededeling dat je de gezinsgroep hebt verlaten.

Opmerking: Als je je gezinsgroep verlaat, kun je een uitnodiging accepteren om lid te worden van een andere gezinsgroep of je eigen groep maken. Je kunt maar 1 keer per 12 maanden van gezinsgroep wisselen. Als je een gezinsgroep verlaat en lid wordt van een nieuwe groep, kun je de daaropvolgende 12 maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.

Locaties en gelijktijdige streams

Vereisten voor locatie

Vereisten voor locaties werken hetzelfde wanneer je je YouTube TV-lidmaatschap met een gezinsgroep deelt. De gezinsbeheerder stelt de woonregio in en elk gezinslid moet het grootste deel van de tijd bij hetzelfde huishouden wonen.

Leden van de gezinsgroep moeten regelmatig YouTube TV op de thuislocatie gebruiken om hun toegang te behouden. Anders moet de gezinsbeheerder de thuislocatie wijzigen. Als de gezinsbeheerder de thuislocatie niet kan wijzigen, moeten de leden van de gezinsgroep een individueel lidmaatschap afsluiten.

Opmerking: Als je YouTube TV op reis gebruikt, krijg je toegang tot bepaalde programma's op basis van je locatie. Meer informatie over YouTube TV op reis gebruiken

Gelijktijdige streams

Leden van de gezinsgroep kunnen YouTube TV op maximaal 3 afzonderlijke apparaten tegelijkertijd gebruiken. Als een lid de video op zowel een computer als een mobiel apparaat bekijkt, telt dit als 2 van de 3 beschikbare apparaten.
Als je lid bent van een gezin dat het lidmaatschap voor YouTube TV annuleert, kun je je voor een individueel lidmaatschap aanmelden. Als je je hiervoor wilt aanmelden, verlaat je je gezinsgroep en meld je je aan voor YouTube TV met je eigen Google-account.