Gedeelde YouTube TV-lidmaatschappen en gezinsgroepen

Maak een gezinsgroep en deel YouTube TV, maar ook andere Google-apps en -services, met maximaal vijf andere personen.

Zo werken gezinsgroepen op YouTube TV

• Als je een YouTube-TV-lidmaatschap hebt gekocht, kun je een gezinsgroep maken om je lidmaatschap zonder extra kosten met maximaal vijf personen te delen. Wanneer je een gezinsgroep maakt, word jij de gezinsbeheerder.
  • Als gezinsbeheerder kunt je gezinsleden (van dertien jaar of ouder) uitnodigen om lid te worden van je gezinsgroep.
  • Als lid van een gezinsgroep kun je je eigen persoonlijke bibliotheek met content maken op YouTube TV. Je kijkvoorkeuren en DVR zijn volledig persoonlijk. We delen je bibliotheek of kijkgeschiedenis niet met je gezinsgroep.
  • Als je YouTube TV als gezinsgroep deelt, kun je ook andere Google-services met dezelfde mensen delen. Meer informatie over gezinsgroepen op Google

Een gezinsgroep maken

Je aanmelden en een gezinsgroep maken

Als gezinsbeheerder ben je de enige persoon die een YouTube TV-lidmaatschap kan kopen en hier beslissingen over kan nemen. Je stelt ook de thuislocatie in en je kunt gezinsleden uitnodigen voor je gezinsgroep of gezinsleden verwijderen uit je gezinsgroep.
Je kunt je als volgt aanmelden en een gezinsgroep maken:
  1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto > Instellingen Settings > Delen met gezin Family Sharing.
  3. Selecteer Instellen.
  4. Maak een Google-gezinsgroep.
  5. Ga akkoord met de Servicevoorwaarden voor Betaalde Diensten van YouTube en het Privacybeleid van Google.
  6. Selecteer Annuleren of Volgende.
  7. Je gezinsleden worden per e-mail uitgenodigd om lid te worden van de groep en kunnen hun Google-accounts gebruiken om in te loggen.

Vereisten voor gezinsgroepen

Vereisten voor gezinsbeheerders
Je kunt je alleen aanmelden voor een gezinsgroep als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • Je bent achttien jaar of ouder en hebt een Google-account.
  • Je woont in de Verenigde Staten.
  • Je bent geen lid van een andere gezinsgroep.
  • Je meldt je niet aan met een G Suite-account.
Opmerking: Alleen de gezinsbeheerder kan beslissingen over het lidmaatschap op YouTube TV nemen, zoals het lidmaatschap annuleren.

Vereisten voor gezinsleden
Je kunt alleen lid worden van een gezinsgroep als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Je bent dertien jaar of ouder en hebt een Google-account.
  • Je maakt deel uit van hetzelfde huishouden als de gezinsbeheerder.
  • Je woont in hetzelfde land als de gezinsbeheerder.
  • Je bent geen lid van een andere gezinsgroep.

Gegevens die gezinsleden kunnen zien

Wanneer je lid bent van een gezinsgroep, kunnen gezinsleden je naam, foto en e-mailadres zien.

Een gezinsgroep beheren

Gezinsleden toevoegen

Als gezinsbeheerder kun je tot vijf mensen uitnodigen voor je gezinsgroep. Nieuwe gezinsleden moeten minstens dertien jaar oud zijn, een Google-account hebben en deel uitmaken van hetzelfde huishouden. Als iemand je gezinsgroep verlaat of als je uitnodiging verloopt, kun je extra uitnodigingen sturen. Als een uitnodiging nog niet is geaccepteerd, kun je deze annuleren en iemand anders uitnodigen.
Je kunt als volgt gezinsleden toevoegen:
  1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto > Instellingen Settings > Delen met gezin Family Sharing.
  3. Selecteer Instellen.
  4. Voer het e-mailadres of telefoonnummer in van de persoon die je wilt uitnodigen.
  5. Selecteer Verzenden. Je ontvangt een e-mailmelding wanneer iemand lid wordt van je gezinsgroep.
Opmerking: De uitgenodigde gezinsleden zien je naam, foto en e-mailadres.

Gezinsleden verwijderen

Als gezinsbeheerder kun je op elk gewenst moment mensen verwijderen uit je gezinsgroep.

Wanneer je iemand uit je gezinsgroep verwijdert, gebeurt het volgende:

• De persoon behoudt het eigen Google-account.
  • De persoon ontvangt een e-mailmelding over de verwijdering. Andere gezinsleden worden ook op de hoogte gesteld.
  • De persoon heeft geen toegang meer tot YouTube TV.

Je kunt als volgt iemand uit je gezinsgroep verwijderen:

1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto > Instellingen Settings > Delen met gezin Family Sharing.
  3. Selecteer Beheren.
  4. Klik op de X naast het lid dat je uit de gezinsgroep wilt verwijderen.

Een gezinsgroep verwijderen

Je kunt als volgt een gezinsgroep verwijderen:

1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto > Instellingen Settings > Delen met gezin Family Sharing.
  3. Selecteer Beheren.
  4. Selecteer Je gezinsgroep verwijderen
  5. Voer je wachtwoord in en selecteer vervolgens Bevestigen
Opmerking: Als je je gezinsgroep verwijdert, kun je in de volgende twaalf maanden nog maar één keer een gezinsgroep maken of lid worden van een andere gezinsgroep.

Lid worden van een gezinsgroep of deze verlaten

Lid worden van een gezinsgroep

Als een gezinsbeheerder met een YouTube TV-lidmaatschap je heeft uitgenodigd om lid te worden van de gezinsgroep, ontvang je een e-mailuitnodiging. Volg de instructies in de uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep.

De kleine lettertjes:

• Als je lid wilt worden van een gezinsgroep, moet je minstens dertien jaar zijn en een Google-account hebben.
  • Je hebt toegang tot je eigen bibliotheek, opnames en gepersonaliseerde aanbevelingen. Je kijkvoorkeuren zijn volledig persoonlijk. We delen je bibliotheek en kijkgeschiedenis niet met andere accounts.
  • Je kunt maar van één gezinsgroep tegelijk lid zijn. Als je voor een andere gezinsgroep wordt uitgenodigd (YouTube TV of een ander Google-product), moet je je gezinsgroep verlaten om van gezin te veranderen.
  • Accounts van Google Apps for Business (G Suite) komen niet in aanmerking voor gezinsgroepen.

Een gezinsgroep verlaten

Wanneer je een gezinsgroep verlaat, behoud je je Google-account, maar heb je geen toegang meer tot YouTube TV. Je voorkeuren blijven opgeslagen voor het geval je later opnieuw lid wordt.

Je kunt als volgt je gezinsgroep verlaten:

1. Log in bij YouTube TV.
  2. Selecteer je profielfoto > Instellingen Settings > Delen met gezin Family Sharing
  3. Selecteer Beheren naast 'Delen met gezin'.
  4. Selecteer Je gezinsgroep verlaten
  5. Voer je wachtwoord in en selecteer vervolgens Bevestigen. Je gezinsbeheerder ontvangt een e-mail met de mededeling dat je de gezinsgroep hebt verlaten.

Opmerking: Als je je gezinsgroep verlaat, kun je een uitnodiging accepteren om lid te worden van een andere gezinsgroep of je eigen groep maken. Je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen. Als je een gezinsgroep verlaat en lid wordt van een nieuwe groep, kun je de daaropvolgende twaalf maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.

Locaties en gelijktijdige streams

Locatievereisten

Locatievereisten werken hetzelfde wanneer je je YouTube TV-lidmaatschap met een gezinsgroep deelt. De gezinsbeheerder stelt de thuisregio in en alle gezinsleden moeten het grootste deel van de tijd op hetzelfde adres wonen.

Alle leden van de gezinsgroep moeten regelmatig YouTube TV op de thuislocatie gebruiken om hun toegang te behouden. Als ze dat niet doen, moet de gezinsbeheerder de thuislocatie van het gezin wijzigen of moeten gezinsleden een individueel lidmaatschap afsluiten.

Opmerking: Als je YouTube TV op reis gebruikt, krijg je toegang tot bepaalde programma's op basis van je locatie. Meer informatie over YouTube TV op reis gebruiken

Gelijktijdige streams

Leden van de gezinsgroep kunnen YouTube TV op maximaal drie afzonderlijke apparaten tegelijkertijd gebruiken. Als een gezinslid YouTube TV op zowel een computer als een mobiel apparaat bekijkt, telt dit als twee van de drie beschikbare apparaten, ook al wordt hiervoor hetzelfde account gebruikt.

Als je lid bent van een gezin dat het lidmaatschap voor YouTube TV annuleert, kun je je voor een individueel lidmaatschap aanmelden. Dit doe je als volgt: verlaat je gezinsgroep en meld je aan voor YouTube TV met je eigen Google-account.